اخبار سیاسی، اجتماعی

اعتراضات تعداد از فعالین سیاسی که مخالف نظامهای فاسد و افراطی های مذهبی در
 افغانستان وایران هستند وبخاطر نقض حقوق پناهندگی شان در شهرگوتنبرگ سویدن دست به تحصن زده اند ،
  


اعتراضات تعداد از فعالین سیاسی که مخالف نظامهای فاسد و افراطی های مذهبی در
 افغانستان وایران هستند وبخاطر نقض حقوق پناهندگی شان در شهرگوتنبرگ سویدن دست به تحصن زده اند ، و خواهان دفع و طرد تروریزم و افراطیت مذهبی در افغانستان وایران شده اند ،خانم ماریا یوسف زایی یکی از فعالین حقوق و آزادی زنان افغان که سالیان متمادی برای عدالت علیه فساد و رادیکالیزم مذهبی رزمیده است نیز در بین این تحصن عدالت خواهانه حضور دارد و از همه فعالین سیاسی و مدافعین حقوق بشر تقاضا کرده است که در تامین حق پناهندگی این مهاجرین اجباری و سیاسی حمایت خویش را ابراز نمایند و فشار های جدی را علیه افراطیت 
مذهبی ، تروریزم وفساد که یک تهدید بزرک برای افغانستان ایران و منطقه است انجام دهن
--------------------------------------------------------------------------------------------------------




:اعتراض رهبری کانگرس ملی افغانستان بخاطر بازداشت خانم هیلا صدیقی
خانم با افتخار مبارز و فرهیخته هیلا صدیقی شام پنجشنبه 17 جدی از فرود گاه امام خمینی باز داشت گردید هیلا صدیقی در اشعارش از پیشینه و وجاهت زادگاه اش یاد کرده که در دست واپسگرایان جاهل به سر زمین خشونت و تعصب در آورده شده است از لحاظ آشفتگی اوضاع نا بسامان در قالب این اشعار هیلا صدیقی سیه روزی ها و بد بختی های هموطنان خود را که ملیون ها بار بد تر و فجیع تر و اسفبار تر از ایران است مشاهده میکنیم .سازمان دیده بان حقوق بشر این خانم را برنده جایزه آزادی بیان هلمن همت معرفی کرده بود . کنگرس ملی افغانستان اعتراض شدید خود را توام با نگرانی از این بازداشت نا موجه ابراز داشته و از سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان میطلبیم تا در رهایی هر چه عاجل این خانم مبارز اقدام فرمایند.
شورای رهبری کنگرس ملی افغانستان

------------------------------------------------------------------------------


 پاکستان میخواهد افغانستان با او تفاهمنامه استخباراتی را امضا کند؟.

هموطنان گرامی بلآخره جنگ های افغانستان از جنگ های مشت و یخن به جنگ اقتصادی منطقه تبدیل گردید.
کلید این جنگ در دست افغانستان قرار خواهد گرفت ریرا نقطه زور آ زمائی افغانستان میباشد. افغانستان با زرنگی میتواند از این مقطع نفع را بخود کمائی کند.
پاکستان با همکاری دولت چین میخواهد بندر گوادر را به سرمایه 42 ملیارد دالر در ایالت بلوچستان اعمار نماید تا از آن طریق خویش را به کشور های آسیا میانه و روسیه نزدیک سازد . بندر گوادر در 72 کیلومتری چابهار اعمار میگردد.
از طرف دیگر هندوستان افغانستان ایران روسیه و کشور های آسیای میانه علاقه دارد تا در بندر چا بهار ایران سرمایه گذاری نمایند. دولت ایران این بندر را در اختیار هند قرار داده تا از این طریق راه بحری را برای کشورهای آسیای میانه باز سازد.
مهمترین راه که افغانستان را از حالت کنونی اقتصادی و جنگ رها میبخشد راه چا بهار است. زیرا این راه مقطع ئی نبوده دایمی خواهد بود. در حالیکه بندر گوادر و بندر کراچی پاکستان کوتاه مدت بوده با جزوی ترین تغیرات سیاسی و تبدیل رئیس جمهور بندر دوباره بروی افغانستان بسته خواهد شد. و یا افغانستان بخاطر باز نگهداشتن راه این بندر در گرو پاکستان باقی خواهد ماند.
دلایل که بندر چابهار افغانستان را از حالت کنونی به اوج طرقی میرساند قرار زیل است.
1.افغانستان با 9 کشور متحد گردیده اين متحدین افغانستان را در بخش امنیتی و اقتصادی کمک میکند.
2.افغانستان با سلاح روسی عادت داشته و استفاده از این سلاح برای اردوی ما سهلتر از اسلحه امریکائی و متحدین آن میباشد. هکذا خرید آن سریع آسانتر میباشد.
3.در صورت متحد شدن با کشور های آسای میانه روس ها قیمت تکنالوژی خود را از افغانستان نمی خواهد . قیمت یک هلکوپتر روسی Mi-17 هژده میلون دالر است نیم از این عدد قیمت تکنالوجی میباشد.
4.قرار است دولت هندوستان بندر چابهار را فری شاپ سازند تا تمام کشور های عضو بتواند گدام های تولیدات خویش را اعمار نموده در اختیار کشورهای عضو قرار دهند. درین صورت بازار صادرات افغانستان بیشتر خواهد شد. زیرا چابهار بازار خرید کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز می گردد.
5. کوالیتی اقلام وارداتی افغانستان بهتر خواهد شد.
6. افغانستان سالانه به 2میلون تن متریک نفت و گاز مایع , سمنت آهن و غیره ضرورت دارد. لازم است این اقلام را بدون دخالت سیاسی بدست آورد.
دلایل که پاکستان خوف دارد اینست که وی در یک حلقه سیاسی در محاصره اقتصادی قرار میگیرد. زیرا یکی از اهداف اعمار این بندر زیر فشار گرفتن پاکستان است. دولت هندوستان نیپال چین افغانستان که همسایه های پاکستان است دیگر ضرورت به خریداری محصولات پاکستانی نداشته و پاکستان از صدور مواد تولیداتی خویش عاجز خواهد ماند . بدین ترتیب صادرات پاکستان تنزیل نموده فابریکه های آن به رکود مواجه خواهد شد. بزرگترین مارکیت پاکستان افغانستان است. در حال حاضر زیاد ترین مواد خوراکی سمنت آهن کالا آرد وغیره افغانستان از پاکستان وارد می گردد.
بدین منظور پاکستان تلاش دارد تا دولت افغانستان را فریب دهد تا مانع اعمار راه صدوری اموال تجارتی هند به آسیایی میانه شود.
سیاست مداران افغانی میخواهد که هم صادرات پاکستان از بندر گوادر به کشور های آسیایی میانه گردد و هم بندر چهار بهار میان کشوز های آسیایی میانه و هند باز گردد. در صورت که دولت افغانستان باشکل از اشکال مانع بندر چابهار گردد خیانت ملی بوده مرتکبین آن قابل جزا است. امید واریم که دولت ما چنین نخواهد کرد.
هر موافقت نامه با پاکستان اعتبار دایمی نداشته صرف زمانی و مقطع ئی میباشد با تبدیل ریس جمهور, یا نظام سیاسی پاکستان اعتباری تمام معاهدات از بین میرود اعتبار بالای پاکستان چندان بجا نیست.
 جنگهای شمال افغانستان بکلی با این موضوع ارتباط دارد. یکی از وسیله فشار است  پاکستان به اهداف سیاسی و اقتصادی خویش نایل اید  :  نوشته محترم پوپل
فوتو بزرگ بندر چابهار فوتو سوم بندر گوادر بلوچستان است.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
نگرانی از وجود ناقضان حقوق بشر در جمع نامزدان ریاست جمهوری

اطلاعات روز: کانگرس ملی افغانستان در کنفرانس دیروزش از حضور‌ ناقضان حقوق بشر در جمع نامزدان ریاست جمهوری و معاونان‌شان اظهار نگرانی نمود. به گفته‌ی محمد عیسی اسحاق‌زی، رییس کانگرس ملی افغانستان، تردید در مورد برگزاری انتخابات آزاد، دموکراتیک، شفاف و پیامدهای حضور ناقضان حقوق بشر در انتخابات ریاست جمهوری سال 1393 به مشاهده می‌رسد. هرچند که وی از شخص خاصی نام نبرد، اما حضور‌ جنگ‌سالاران را در انتخابات پیش‌رو نگران کننده خواند.
رییس کانگرس ملی افغانستان معتقد است که این بار کانگرس با هم‌کاری سایر نهادهای مدنی، تلاش می‌نماید تا در انتخابات در برابر زورمندان، ناقضان حقوق بشر و جنگ‌سالاران ایستاد‌ شده و نگذارند که انتخابات را به سوی تقلب به پیش ببرند. به گفته‌ی عیسی‌زی، محکمه و اداره‌های قضایی کشور فاسد‌‌ند. آن‌ها تا هنوز هیچ‌کدام از مجرمان جنگی را به جرم و جنایت‌هایی که مرتکب شده‌اند، محکوم نکرده‌اند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که کمسیون مستقل حقوق بشر اسامی آن دسته از افرادی را که ناقضان حقوق بشر‌اند، ترتیب نموده، اما حکومت جهت افشا‌‌ و حمایت از آنان گام بر نداشته است.
کانگرس معتقد است که شرایط اجتماعی آماده‌ی تحول و تغییر مثبت است و دیگر به افراد متقلب اجازه نخواهد داد تا کشور را با رای‌های باطل به سوی بی‌ثابتی و ناامنی به پیش ببرد. به گفته‌ی عیسی‌زی، اگر زورداران خواهان تقلب در انتخابات باشند، دیگر تحمل‌پذیر نیست و مردم آماده‌ی تحول و تغییر مثبت‌اند. این نگرانی‌ها و اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که عده‌‌ی زیادی از سران جهادی یا نامزدان ریاست جمهوری‌اند یا هم سمت معاونیت نامزدان را به عهده دارند.
انجنیر نعیم مجروج، معاون کانگرس ملی معتقد است که انتخابات با تقلب و پذیرفتن آن در حقیقت مشروعیت بخشیدن به فساد است. فسادی که در این یک دهه افغانستان را چندین‌بار زبان‌زد تمام جهان کرد. هرچند که تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی چند‌ماهی باقیست، اما حضور زورمندان در جمع کاندیدان ریاست جمهوری و معاونیت‌شان، نگرانی آفریده است.
معاون کانگرس ملی معتقد است که نظام فعلی فاسد است و این فساد گسترده‌‌یِ آنان سبب شده که از اصلاح‌گری و بهبودی در آن خبری نباشد. به گفته‌ی مجروح، شهروندان در انتخابات شرکت نموده و با رای و اراده‌ی مستحکم نامزدی را حمایت کنند که در سیستم فاسد اصلاحات بار آورده و سبب بهبود در زندگی شهروندان شود. هرچند که کانگرس هنوز از نامزد مشخصی نام نبرد‌ و این مسئله را نیاز به زمان و شناخت بیش‌تر از آنان می‌داند.
هرچند که هنوز لیست ابتدایی نامزدان ریاست جمهوری از سوی کمسیون مستقل انتخابات اعلان نشده است؛ اما قرار است که تا ده روز آینده، لیست ابتدایی کاندیدان از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام گردد.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

هشدار کنگرس ملی افغانستان
بسم تعالی
شبکه تلویزون میوند در ختم سرویس خبری ساعت 5 عصر امروز خویش تاریخ 14 ثور 1394 گفتگویی مطبوعاتی را با اسامی حاجی محمد اسماعیل ازاد پخش و نشر نمود در زیر نام او نوشته شده بود ( رهبر کنگرس ملی افغانستان )
هر گاه از تهی فکری ، طرز لهجه نا خراش و کلام غیر متعارف و سطح و سویه نازل اسامی حاجی اسماعیل خان آزاد چشم بپوشیم درابعاد دیگر مسله تعمق لازم است نباید سهل انگارانه در زمینه فروگذشت شود .
در تمام جهان جعل و تزویر هویت های سیاسی یک جرم مشهود و غیر قابل اغماض می باشد زیرا افراد غیر مسول حق ندارند که از یک مجاری و تربیون پر اعتبار سیاسی بهره برداری نمائیند . گمان اغلب ما این است که یک موج تخریبی وابسته به محافل جاسوسی کشورهای همسایه در صدد ایجاد سو ظن و برانگیختن واکنش علیه یک سازمان سراسری ملی گردیده این برخورد به هیچ وجهه کم اهمیت تلقی نمیگردد فرصت مساعد برای دفع این توطئه را رهبری کنگرس ملی در دست پر توان خود دارد .
جعل وسرقت القاب( رهبرکنگرس ملی افغانستان ) منتسب به یک شخص مجهول الهویه و مشکوک خیلی زیانبار بوده قطعآ قابل اغماض پنداشته نمیشود به همین دلیل هیئت رهبری کنگرس ملی مقیم کشور طی مکتوب124 مورخ 15 ثور 1394 مراتب اعتراض شدید خویش را توام با نگرانی شدید عنوانی ریاست تلویزیون میوند ارقام داشته وهشدار میدهد که شبکه تلویزیون میوند مقررات و ظوابط و معیارهای ژورنالستیکی را نقص و برخلاف حقوق مالکیت فکری و حریم شخصیت ها و سازمان های سیاسی مرتکب تخلف قانونی گردیده که مستلزم پیگیری عدلی پنداشته میشود .
تصریح میگردد که اسامی اسماعیل آزاد بر حسب احوال ماده 299 و 300 قانون جزا وبا وجود علم و آگاهی که از موجودیت رهبری کانگرس ملی افغانستان داشت مرتکب عمدی عمل ارتکاب به تزویر و سرقت هویت ارجناک سیاسی شده که مستند به آن مستوجب تعقیب عدلی دانسته میشود .
به همه باشنده گان این خطه مبرهن است که مجمع عمومی کنگرس ملی افغانستان به تاریخ 11 میزان 1392 با شرکت 2500 نفر از فعالین سیاسی، دانشمندان، اساتید، علما و روحانیون، تجار ملی و شخصیت های مستقل در کابل دایر و در صحنه سیاسی کشور با خط درشت منافع ملی اعلام موجودیت نمود و در همین مجمع بزرگ ملی در فضای آزاد و دموکراتیک آقای محمد عیسی اسحاق زی را به اتفاق آرا منحیث رئیس کنگرس ملی افغانستان انتخاب نمود. این رویداد تاریخی از طریق رسانه های داخلی و خارجی وسیعا پخش و نشر گردید. همچنان آقای اسحاق زی رئیس کنگرس ملی افغانستان شخصیت شناخته شده کشور در بسیاری از کنفرانس ها و همایش های بزرگ بین المللی به دفاع از منافع ملی وطن و دفاع ازدموکراسی و حقوق بشر فعالانه شرکت نموده که سخنانش از طریق کانال های مختلف تلویزون وبسایت و صفحه مجازی فیسبوک کنگرس ملی افغانستان پخش و نشر گردیده است .
گذشته از آن کنگرس ملی افغانستان بحیث یک سازمان وسیع البنیاد توانسته با پخش اعلامیه ها و ابراز بموقع موضعگیری های سیاسی دها احزاب وسازمان های سیاسی و شوراهای مردمی را در واحد انسجامی در سراسر افغانستان به محور دفاع از منافع ملی و ارزشهای دیموکراتیک متحد و همراه و همسنگر مبارزاتی خود نموده است . این سازمان بزرگ بمثابه ( کجکول ملنگ لیوانی ) نیست که به قامت نا ساز هر که جور آید آنرا در گردن کلفت خود بیاویزد .
در همه جا دزدیدن هویت ها جرم و شرم بزرگ بوده چون در وطن ما وجدان های ملوث حاکم هر نوع فساد را عیب و عار نمی شمارند .پس سوال بمیان می اید که از کدام وقت این آفت بزرگ جامعه پر صفا ما را متاثر ساخته است این سوال معمای بی پاسخ نیست . این تزویر وجعل کاری بی ازرم چگونه در حیات سیاسی کشور رخنه کرده است باید خاطرنشان ساخت که بعداز 8 ثور 1371 فصل نامه خونین سازی و ویران گری چور و چپاول بیت المال به عنوان (غنیمت) و غیره مصائب تحمیل گردید که در این بحث جا ندارد به آن پرداخته شود اما سوگمندانه باید بگوئیم که صدور فرهنگ منحط پاکستانی به حیث شبه خبیث سایه شوم خود را در کلیه رفتارها و مناسبات اجتماعی هموطن ما گسترانیده فرهنگ مفلوک و زبونی و فرهنگ ارزش های مسخ شده مانند امتعه تقلبی و جعلی جز اقلام صادراتی پاکستان وارد سرزمین ما شده. افرادی که در چنین بستر پر فساد پاکستان سالیان طولانی زیسته و قد برافراشته مبرا از عرق این گرمابه نیست.
در پاکستان محیط غیر اخلاقی برای تحریک عوام و انحطاط و گمراهی ، سربندی و انحراف عوام ساخته شده در این محیط برای اشاعه تبهکاری و تباهی و فساد، اعتیاد و فرقه بازی ، دین سازی توطئه چینی همه روزه کار صورت میگیرد کار پیشوا های تنظیم ها و جماعت های دینی پاکستان تروئیج خشونت و کلاهبرداری است فقرا در زیر بار فتوی ملا و مولوی های فتنه انگیز رام ساخته شده است و اینها همه مصائیب را جز تقدیر آسمانی میدانند در این ملک پر از آشوب فالگیران ، مداری ها ، حقه بازان حرفوی به فریب مردم بیچاره دست بهم دادند . لذا در سیر و سلوک عده هموطن مهاجر ما تاثیر منفی این محیط منحط پاکستانی بوضوع قابل تشخیص است.
در همپیوندی با برداشت بالا باید گفت که در آوان که مجمع عمومی کنگرس ملی افغانستان دایر میگردید عده افراد که سالیانی در پاکستان زنده گی و در خفا شامل بازی های مرموز بودند آرزوی مبارزه را در صف کنگرس ملی نمودند هیات رهبری مطابق خطوط کاری و برنامه سیاسی مدون خود بدون تبعیض و تمایز آنها را منحیث هموطن به اجلاس مجمع عمومی راه و مجال داد تا با حق مساوی در اجلاس شرکت و در فعالیت ها سهیم گردند. اما دیری نگذشت که بنابر سناریوی مطروحه منهمک به توطئه شدند و میخواستند که کنگرس ملی افغانستان را ار مسیر اهداف و برنامه های اصلی وطندوستانه اش به انحراف بکشاند که با درایت و خردمندی رهبری این توطئه بموقع خنثی و عاملین آن از جانب شورای عالی کنگرس ملی اخراج گردیدند پرداختن به این ماجرا در حوصله این مدخل مقدور نیست به درازا میکشد هرگاه همرزمان عزیز ما خواسته باشند در آینده این آقایون را با دسائیس شان معرفی میکنیم .
و من الله توفیق

________________________________________________________


خبر ها - انتخابات ۱۳۹۳
با آغاز کارکمیسیون رسیده گی به شکایت های انتخاباتی کنگرس ملی از حضور شماری از ناقضان حقوق درمیان نامزدان و یا معاونان نامزدان احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ابراز نگرانی می کند.

رییس این نهاد روزدوشنبه دریک نشست خبری ازنهادهای مدنی و مردم می خواسته است تا از راه یافتن ناقضان حقوق بشر در فهرست نهایی جلوگیری کنند.

رییس کانکرس ملی افغانستان، محمد عیسی اسحاق زی گفته است که :« باید انتخابات بدون تهدید زومندان و فساد و ناقضین حقوق بشر برگذارشود و ازجامعه جهانی مردم و نهاد های مدنی می خواهیم از راه یافتن ناقضین حقوق بشر درانتخابات جلوگیری کنند.»
معاون کانکرس، سید نعیم مجروح گفته است که:« اگر انتخابات که در آن فساد باشد باعث نگرانی مااست. باید برای یک انتخابات عادلانه و شفاف کارکنم و ازمشروعت کاملآ برخوردار باشد.»
کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی پس از پایان دورۀ ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایت کارش را آغاز کرده است، این کمیسیون سندها در بارۀ جرم، جنایت، تقلب، فساد و مانند این ها را بررسی خواهد کرد.

این کمیسیون صلاحیت دارد تا نامزدانی که متهم استند و دربارۀ اتهام شان سند وجود داشته باشد، نام آنان را ازفهرست نهایی بیرون بکشد.
همزمان با خروج نیروهای خارجی و ختم ماموریت جنگی نیروهای ناتو درافغانستان دردسامبر ۲۰۱۴، نگرانی ها نیزدربارۀ امنیت و حکومت داری خوب در این کشور افزایش میابد، اما دراین میان، برگزاری انتخابات سال آینده برای ثبات و امنیت کشور در آینده بسیار حیاتی خوانده شده است.
بیانیۀ کانگرس ملی افغانستان که به روزسه شنبه به نشر رسید همصدایی رسانهای بین المللی، سازمان های حقوق بشربه شمول سازمان ملل متحد و یوناما را در مورد ناقضین حقوق بشر در داخل حکومت افغانستان همراه داشت.
اگرچه، کانگرس ملی افغانستان از نامزد مشخص به حیث ناقض حقوق بشر نام نبرده است، اما رسانه های غربی بارها در بارۀ عبدالرب رسول سیاف به حیث ناقض حقوق بشر بحث کرده است، شخصی که در این اواخر خود را به حیث نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده ثبت نام کرده و میخواهد جانشین رییس جمهور کرزی باشد، اما سازمان دیده بان حقوق بشرعبدالرب رسول سیاف را متهم کرده که وی در دوران جنگ های داخلی حقوق بشر را زیر پا گذاشته است، گفته میشود که سیاف همچنان پُل ارتباطی میان جنگجویان عرب به شمول رهبر القاعده اسامه بن لادن دردوران جهاد افغانستان برضد روس ها در دهۀ ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بوده است.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




=================================================================

تظاهرکنندگان در بامیان خواستار آزادی گروگان‌ها شدند







تجمع کنندگان سکوت دولت را، سکوت استراتژیک خواندند

صدها نفر از مردم ولایت بامیان در مرکز افغانستان، امروز به دلیل نامعلوم بودن سرنوشت ۳۱ مسافر ربوده شده در ولایت زابل در جنوب افغانستان، تجمع اعتراضی برپا کردند.
در پایان این تجمع اعتراضی تظاهرکنندگان با صدور قطع نامه‌ای از دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس جمهوری افغانستان، رئیس اجرائی و هم چنان بزرگان قومی در ولایت زابل خواستند برای آزادی گروگان‌ها تلاش کنند.
به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی از بامیان این اعتراض مسالمت آمیز و حدود دو ساعت به طول انجامید.
مشارکت دکان‌داران در این تظاهرات اعتراضی باعث شد که بازار بامیان برای ساعاتی تعطیل شود.

شماری از کابران شبکه‌های اجتماعی این تصویر را در نمایه فیسبوک خود گذاشته‌اند

این اعتراض کنندگان از تلاش بزرگان قومی ولایت زابل برای رهای گروگان‌ها قدردانی کرده و خواستار تلاش بیشترآنان شدند.
افراد معترض به بی توجهی حکومت وحدت ملی افغانستان برای رهایی افراد ربوده شدگان انتقاد کردند.
در روزهای گذشته به دلیل آنچه بی توجهی مقام های دولتی افغانستان عنوان شده، درشبکه‌های اجتماعی نیز حرکت دادخواهی برای رهای این ۳۱ گروگان ربوده شده به راه افتاده است.
صفحاتی نیز در شبکه اجتماعی فیسبوک به منظور داده خواهی ایجاد شده و کاربران شبکه‌های اجتماعی دوستانش را به چالش کمپاین برای رهایی ۳۱ تن از گروگان‌ها دعوت می‌کند.
روز دوشنبه ۴ حوت/اسفند، مسافرانی که با دو بس (اتوبوس) مسافربری از قندهار به طرف کابل در حرکت بودند، در نزدیکی ولسوالی شاه‌جوی ولایت زابل به چنگ افراد ناشناس افتادند.
تاکنون از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست.


_____________________________________________________________

-

رادیو آزادی - گزارش ها / افغانستان

ایتلاف کانگرس ملی افغانستان اعلان موجودیت کرد

شماری از چهره های سیاسی و رهبران احزاب برای انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی سال آینده در افغانستان با ایجاد ایتلاف های انتخاباتی در تلاش توافق روی یک نامزد مشخص اند.

ایتلاف کانگرس ملی افغانستان نیز به روز پنجشنبه به هدف شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در کابل اعلام موجودیت کرد.

محمد عیسی اسحاق زی که ریاست این ایتلاف را به عهده دارد، به خبرنگاران گفت که به زودی کاندید واحد این ایتلاف را جهت اشتراک در رقابت های انتخاباتی معرفی خواهند کرد:

« هدف اساسی ما از ایجاد کانگرس دفاع از منافع ملی و حقوق بشر است، ما از افرادی حمایت خواهیم کرد که مدافع منافع ملی و حقوق بشر بوده و در لیاقت و صداقت شان تردید وجود نداشته باشد. کانگرس ملی افغانستان نه تنها برای انتخابات 2014 ایجاد شده است بلکه کانگرس برای همیشه جهت دفاع از منافع ملی و حقوق بشر ایستاده گی خواهد کرد. تا اگر گروه یا سازمان نامناسبی بر اریکه قدرت تکیه بزند نتواند به حقوق، حیات و آزادی شهروندان افغانستان صدمه بزند. »

کانگرس ملی افغانستان از مجموع احزاب سیاسی، اجتماعی، گروه ها و شخصیت های مستقل ملی و سیاسی تشکیل گردیده است.

تامین منافع ملی، محو فساد، دفاع از حاکمیت ملی، قطع جنگ، استقرار صلح دایمی و ایجاد مصالحه میان افغان ها از اهداف اساسی ایتلاف کانگرس ملی افغانستان خوانده می شوند.

به گفته مسوولین این ایتلاف، کانگرس ملی افغانستان در جهت آوردن تحولات بنیادی در زیربنای اداری، قضایی، اقتصادی، آموزشی، ارتباطی و اطلاعاتی کشور تلاش می ورزد.

در این حال شماری از کارشناسان معتقد اند که در حال حاضر هیچ حزب و یا سازمان سیاسی به تنهایی قادر نیست که وظایف اساسی چون تامین صلح، بازسازی اقتصادی و انکشاف را در سراسر کشور انجام دهد.

حاجی سید داوود یکی از کارشناسان و عضو کانکرس ملی افغانستان در مورد چنین گفت:
« حالا به این ضرورت احساس می شود که همه دست به دست هم بدهند، زمانی که ما از کانگرس ملی افغانستان نام می بریم یعنی مجموع بنیادی سیاسی و اجتماعی که هر افغانی که به کشور اش محبت دارد خود را در آن دریابد. »

پیش از این هم برخی از احزاب و جریان های سیاسی ایتلاف ها و اتحاد های انتخاباتی را به هدف معرفی کاندید واحد در انتخابات سال آینده ایجاد کرده اند.

اما این ایتلاف ها بقای زیادی نداشتند و هر حزب سیاسی به گونه جداگانه کاندیدان شان را در انتخابات پیش رو به کمیسیون مستقل انتخابات معرفی کرده اند.

برخی از آگاهان می گویند، تلاش های ایتلاف های ایجاد شده زمانی نتیجه خواهند داد که مسایل قومی و لسانی را در نظر نگیرند.


سحر لیوال
--------------------------------------------------------------------------- 


پیام تسلیت هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان بخاطر وفات مرحوم دیپلوم انجنیر  سلطان عزیز سلیمان عضو هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان

هیت رهبری کانگرس ملی  مرگ نا به هنگام دیپلوم انجنیر سلطان عزیز سلیمان شخصیت ملی و آزادیخواه و عضو هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان را یک ضایعه بزرگ برای ملت افغانستان تلقی نموده به همه اعضای فامیل و همرزمانش تسلیت ابراز میدارد و از خداوند بزرگ برای  فامیلش صبر جمیل و برای مرحوم انجنینر سلیمان بهشت برین ارزومندیم.
بتاریخ 16 مارچ 2015 مرحوم انجنینر سلیمان یکی از بهترین فرزندان وطن ، مبارز ملی و آزادیخواه  عضو هیت رهبری کانگرس ملی  دنیا فانی را وداع گفت ودیگر این شخصیت بزرگ از لحاظ فزیکی در میان فامیل، دوستان و همرزمان خویش نیست. نمیرد انکه از خود کارنامه ها و تاریخ پر افتخار برای ملت خویش و همرزمان خود باقی گذاشته است. تاریخ همیشه بالای شا نه  های مردان بزرگ و فداکار و مبارزین ملی و راه انسانی به جلو میرود و این شخصیت های بزرگ را درخاطره خویش دارد. مردم و بشریت به نام  این مردان مبارز می بالند و افتخار میکنند.
 یادش گرامی و خاطراتش جاویدان باد
هیت رهبری کانگرس ملی 
************************************



 کانگرس ملی افغانستان هشتم مارچ را روز مبارزه برای آزادی و تامین حقوق انسانی زنان تلقی مینماید و از آن تجلیل بعمل میآورد :  
 همه نیروه های مدافع عدالت و آزادی امروز سالگرد  هشتم مارچ را شرایط خیزش های آزادی خواهانه در شرق برای حقوق انسانی زنان بر ګزار مینمایند۰ 
نیروهای آزادیخواه و بیدار و بی تعصب  اعم از زنان و مردان آګاه که جفای حکومت های دیکتاتوری و مزدور را با تمام وجود درک نموده اند ، دیګر نمیخواهند  زیر استبداد نظامهای ایدیالوژیک و استبداد زورمندان و رادیکالیزم مذهبی و خود کامه بروند.  بویژه زنان کشور های منطقه و افغانستان میخواهند هشت مارچ روز همبستګی زنان جهان را در همپیوندی زنان سایر ملل مستقل بطور آزادانه در کشور شان بر ګزار نمایند۰                       
زنده باد ندای صلح، آزادی وپيروزی زنان به پا خاسته  افغان!
 در سال ۱۸۵۷ زنان کارګر نساجی و خیاطی شهر نیویارک برای افزایش دستمزد،  کاهش ساعت کار و بهبود شرایط کار ، به خیابان ها ریختند و به   تظاهرات پر داختند ۰  که این نخستین هنګامه خیزش زنان، علیه بی عدالتی، ظلم و ستم سرمایه و تکانه نیرومندی در جهت بیداری زنان جهان محسوب میګردد. اګر چه این جنبش حق طلبانه و دادخواهانه توسط پولیس سرکوب شد ولی ریختن خون ناحق آن ها سبب شد تا زنان دلیر ، شجاع و متعهدی در جهان سر بلند کنند که راه طی  شده  کلارا زتکین و روزالوکزامبرک را با سعی و تلاش و مبارزات خستګی نا پذیری پی گیرند . سر انجام خواسته های بر حق  قربانیان هشتم مارچ در سال ۱۹۱۰ میلادی طی پیشنهادی به کنفرانس کوپنهاګین به تحقق رسید وهشت مارچ در سال۱۹۱۱ بحیث روز همبستګی بین المللی زنان به رسمیت شناخته شد۰                
 در همین سال ۱۹۱۱ خیابان های آلمان ، اطریش ،سویس و دنمارک با مارش زنان به لرزه در آمد و در سال ۱۹۱۳ میلادی در روز هشتم مارچ ، . از آن به بعد ملیون ها زن در سراسر جهان با براه انداختن کنفرانس ها، اعتصابات و مظاهرات خیابانی از هشتم مارچ بزرګداش بعمل آوردند . در کشور عزیز ما افغانستان با وجود بینش و تفکر قرون وسطایی تجلیل از هشت مارچ - روز  همبستګی بین ا لمللی زنان جهان  باپیشینه بیش  از صد سال یعنی آغاز جنبش امانی واولین جریده بنام نسوان مبارزه زنان بشکل سازمان یافته تبارز یافت و نقش خود  را احراز نمود و احیای حقوق زنان با مردان بطور جدی آن مطرح شد.  
  با سقوط دولت امانی در  افغانستان بخصوص با به قدرت رسیدن نظامهای ایدیالوژیک و  با هجوم ګروه های تاریک  اندیش ودر ګیری های تنظیمی ،تخریب ادارات دولتی، تبدیل مکاتب دخترانه به سنګرګاه ګروهای متخاصم، دختران را از تحصیل باز ماندند.  زنان کارمند اکثرا خانه نشین شدند و به نسبت نبود امنیت در زیر چادری رفت و آمد میکردند ۰ که با آمدن طالبان زن ستیز، آخرین شمع آزادی زن خاموش شد۰ هشت مارچ تکفیر شد، وجود زن اشتباه خلقت خوانده شد به مادر که خود آزادی بود فرمان میراندند ، به زن که ندای آزادی بود شلاق میزدند و حضور بینقاب زن در اجتماع به اشد مجازات محکوم میشد۰ولی صدای زنان هر ګز خاموش نشد. زنان، در همبستگی با نهادها ، سازمانها و احزاب ملی طرفدار حقوق انسانی زنان جنایات و فساد تنظیمها و طالبان را در ګوشه چادر ګره زده خانه به خانه برده توضیح و تشریح میکردندو از هشتم مارچ بطور مخفی زیر پوشش محافل مختلف عنعنوی استقبال به عمل میاوردند۰ اګر چه بعد از حوادث یازدهم سبتمبر ۲۰۰۱ میلادی  با خطر که رادیکالیزم مذهبی از خود در امریکا تبارز داد تغیرات در چوکات سیاسی کشور ما رونما  ګردید ودر موجودیت نهاد های بین المللی فضای بالنسبه دموکراتیک وتحرکی در ایجاد آزادی بیان شکل گرفت؛ ولی بنا به نبود یک دولت مدافع منافع ملی و حقوق بشر نتوانستند جنگ و فساد را دفع نمایند وزمینه را برای تامین صلح و حقوق بشر و پیشرفت افغانستان میسر نمایند. نبود امینیت سرتاسری در کشور و بروز حوادث خونین که از جانب تروریستان ورادیکالیزم مذهبی به کمک دستګاه جهنمی کشور های خارجی بخصوص همسایه افغانستان بوقوع میپیوندد که متاسفانه عاملین آن بنا بر ضعف حکومت پی ګیری نشده و به جزای اعمال خود نرسیده اند ؛ این تغیرات اندک در سیر همگانی سازی ناتوان است. از همین جاست که حوادث مکرر وتکرار میشود۰ ازین رو بزرګداشت از روز جهانی هشتم مارچ نیز در فضای ترس و بی باوری مقامات دولتی بطور بی رنګ و سمبولیک تدویر میګردد۰ ولی زنان آګا و شجاع کشور ما با حفظ افتخارات ګذ شته و با وصف چالش های جدی در فرا راه شان؛ با شرکت فعال در لوی جرګه قانون اساسی، شرکت ګسترده در انتخابات ریاست جمهوری ، شرکت فعال زنان در انتخابات ولسی جرګه در هر دو دوره، سازمان دهی نهاد های زنان چون کمیته مشارکت سیاسی زنان، پروګرام ۵۰٪ و نشر ده ها قطعنامه جهت تخطی از حقوق زنان و تقبح جنایات شرارت افګنان  زورمندان مسلح وطالبان ، حضور خود رادر جامعه افغانستان تثبیت  کردند۰
زنان مبارز و آګاه در خارج کشور هم آرام ننشسته اند پیوسته از طریق تشکیل اتحادیه ها، انجمن های زنان، نشرات رسانه ای ، در جهت آګاهی زنان و کمک های بشر دوستانه مادی به خانواده های فقیر و تهی دست کابل۰ از هیچ ګونه سعی و تلاش دریغ نورزیده اند و  درفش هشتم مارچ ـ  روز همبستګی جهانی زنان را پیوسته دراحتزاز نګاه داشته اند۰و هکذا اشتراک هزارها زن در مجموعه عمومی کانگرس ملی افغانستان علیه فساد، جنایات زورمندان وقوماندانان مسلح غیر مسول و رادیکالیزم مذهبی نماینگر مبارزات ملی و آزادیخواهانه زنان کشور علیه بی عدالتی ، فساد و جنگ بوده که پیوسته کانگرس ملی افغانستان در کنار سایر نیروهای ملی و دموکرات در برابر ناقضین منافع ملی و حقوق زنان ایستادگی مینماید وبرای یک دولت مدافع آزادی ، منافع ملی و حقوق بشر مبارز ه میکنند.  پیروز باد جنبش همبستگی زنان بخاطر آزادی ، عدالت وتامین حقوق انسانی زنان. 

شورای رهبری کانگرس ملی افغانستان



-------------------------------------------------------------------------

پیام تسلیت کانگرس ملی افغانستان بخاطر ترازیدی حادثه درد ناک در ولایت پنچشیر
حادثه تراژدی ملی ولایت پنجشیر که در اثر توفان برف کوچ حدود دوصد هموطن مارا بکام مرگ داد یک سوگ ملی است
کنگرس ملی افغانستان فاجعه خونبار برف کوچ در ولایت پنجشیر را که جان فقیرترین و بی بضاعت ترین اطفال، زنان، پیرمردان و جوانان را که در دامنه های جنوبی هندوکش زندگی دشواری را میگذرانیدند بکام مرگ فرو برد این فاجعه برای مردم افغانستان نه تنها ماتم ملی است بلکه وجدان انسانی هرهموطن ما را جریحه داد و کشور را در سوگ قرار داد. این فاجعه دردناک برای کنگرس ملی افغانستان نهایت تکاندهنده و در خور تشویش است. زیرا صدها منازل دیگر این مردم فقیر که از کلبه های گلین ساخته شده و دولت های افغانستان هیچگونه تدابیر پیشگیرانه برای مصوونیت زندگی مردمان کوه نشینی این سرزمین در پلان نداشته که جان هزاران انسان این وطن مورد تهدید قهر طبیعت است
ولایات بدخشان، تخار و بغلان نیز زیر تهدید توفان های برف کوچ قرار دارند. زیرا زندگی مردمان دامنه های کوهستانی این کشور با ساختمان های نهایت ابتدایی از سنگ های دریائی و گل شکل یافته و وکلای انتخابی مسئوولین و مسئوولین ولایتی نیز با احساس انسانی توجه به طرز زندگی فقیرانه آنان نداشته است
کنگرس ملی افغانستان تاثیرات عمیق خود را نسبت مرگ مادران پدران و فرزندان وطن ابراز داشته و به تمام بازماندگان شهدای فاجعه پنجشیر صبرجمیل میخواهد.
کنگرس ملی افغانستان امیدوار است تا وجدان مسئوولین دولتی و حکومتی از خواب خودبینی و خودچاقی بیرون آید و به زندگی پر مخاطره مردم این سرزمین توجه و تدابیر عملی اتخاذ نمایند
هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان
--------------------------------------------------------------------

بنام خداوند توانا ودادگستر
پیام تسلیت وهمدردی رهبری کانگرس ملی افغانستان بخاطر شهادت شاه محمود شهید عضو کانگرس ملی افغانستان
همدردی خود ، اعضای رهبری و اعضای کانگرس ملی افغانستان را بخاطر شهادت عضو فعال کانگرس ملی افغانستان شاه محمود شهید این فرزند صادق به منافع ملی افغانستان و حقوق بشر رابه اعضای خانواده و همه بازماندگانش و همرزمانش ابراز میداریم روح شاه محمود شهید شاد و از خداوند ج برایش بهشت برین و به بازماندگانش صبر جمیل آرزو میداریم . ما در حالیکه در استانه مراسم جنازه شاه محمود شهید قرار داریم سوگند های خود را در مبارزه مرگ و زندگی بار دیگر تجدید کرده تعهد میسپاریم که به آرمانهای همه شهیدان وطن که به بخاطر دفاع از منافع ملی ، صلح و نجات افغانستان از جنگ ،فساد و بی عدالتی رزمیده اند و شهید شده اند با شرافت و بی هراس مبارزه میکنیم و به خون همه شهیدان وطن که قربانی جنگ و گرو ه های تروریستی وافراطی و زورمندان فاسد شده اند.تا پای جان بخاطر دفع افراطیت ،خشونت ، و تروریسم که از جانب گروه های ضد ملی و ضد انسانی و شبکه های منطقوی وجهانی حمایت و برای قتل ، جنایت وویرانی کشور ما پرتاپ میشوند میرزمیم. روح همه شهیدان وطن شاد و یا د شان گرامی باد ---- دشمنان وقا تلین شان شرمنده و نابود باد.
محمد عیسی اسحاق زایی ریس کانگرس ملی افغانستان.





http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html

اهمیت است.

--------------------------------------------


"هفتاد درصد زنان افغان به قضا اعتماد ندارند"

بررسی جدید موسسه اکشن اید نشان می دهد که از هر ده زن افغان تنها سه نفرشان به سیستم قضایی اعتماد دارند.

گزارش این موسسه امروز مصادف با روز جهانی محو خشونت علیه زنان منتشر شده است.



در این گزارش آمده که بیش از نیمی از زنان به پلیس این کشور نیز اعتماد ندارند. این ارقام سیزده درصد نسبت به سال ۲۰۰۸ هم کاهش یافته است.

ناامیدی زنان افغان تنها به بی باوری شان به دستگاه های عدلی و قضایی ختم نمی شود بلکه آمار نشان می دهد که تنها ۳۶ درصد از زنان می توانند از خویشاوندان و دوستان شان کمک بخواهند.

ریچل نوبل از تهیه کنندگان این گزارش می گوید که سیستم عدلی و قضایی افغانستان، همه پیشرفت ها در راستای تامین حقوق زن در افغانستان از جمله قوانینی که برای منع خشونت علیه زنان نافذ شده، متاثر ساخته است.

اکشن اید می گوید که هنوز هم چالش های زیادی برای زنان افغان وجود دارد و خشونت علیه آنها مهمترین آن است.

در این گزارش تاکید شده که هنوز کارهای زیادی برای تامین حقوق زنان در افغانستان باید از سوی دولت این کشور و جامعه بین‌المللی انجام شود.

در گزارش این موسسه به اساس معلومات سازمان حقوق جهانی آمده که ۸۷ درصد زنان افغان دست‌کم با یک نوع خشونت های خانوادگی رو به رو شده اند و ۶۲ درصد آنها از انواع خشونت های خانوادگی رنج می برند.

سازمان ملل متحد نیز در اعلامیه ای به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان گفته که زنان در افغانستان دو بار مورد خشونت قرار می گیرند؛ یکبار زمانی که خشونت علیه آنها صورت می گیرد و بار دیگر زمانی که از عدالتی که حق شان است، محروم می شوند.

ایلزیرا سگینبیوا نماینده سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان می گوید: "بیشتر از هشتاد درصد زنان در افغانستان با خشونت رو به رو هستند، وقت آن است که اقدامات عملی روی دست گرفته شود. ما باید تطبیق قانون منع خشونت علیه زنان را تقویت کنیم."

وزارت امور زنان افغانستان نیز امروز اعلام کرده که در هشت ماه سال جاری ۲۲۲۴ مورد خشونت علیه زنان تنها در این وزارت خانه ثبت شده است.

مژگان مصطفوی معاون وزارت امور زنان می گوید که آمار ثبت شده خشونت در این وزارت، کمیسیون حقوق بشر و نهادهای عدلی و قضایی سال گذشته به ۵۴۶۲ مورد رسیده بود.

این وزارت همزمان با روز جهانی محو خشونت علیه زنان، کمپین شانزده روزه ای را برای آگاهی دهی از حقوق زنان راه اندازی کرده است.

--------------------------------

پیروزی حزب لیبرال تونس و آزمون های آینده

دومین دور انتخابات تونس پس از قیام ۲۰۱۱ علیه حکومت العبادی
دومین دور انتخابات تونس پس از قیام ۲۰۱۱ علیه حکومت العبادی
نتایج رسمی انتخابات پارلمانی تونس حاکی از پیروزی حزب ندای تونس بود و حزب النهضۀ نتوانست در دومین انتخابات آزاد پس از قیام ۲۰۱۱ هم به پیروزی برسد.
چهار روز پس از انتخابات، حزب ندای تونس توانست از ۲۱۷ کرسی، ۸۵ آن را کسب کند اما برای رهبری پارلمان باید با سایر احزاب شامل در پارلمان ائتلاف نماید.
فاطمه العیسوی از مرکز مطالعات شرق میانه می گوید که نتایج بر حسب انتظار ما بود.
خانم عیسوی به این باور است که رای دهی در تونس به منظور ثبات صورت گرفت تا مردم مجرب که می توانند کشور را رهبری کنند در رأس قرار گیرند.
ندای تونس توسط یک مرد ۸۷ سالۀ که بیجی السبسی نام دارد رهبری می شود. السبسی مدت زمان طولانی در زمان حکومت العابدین بن علی در پست های مختلف کار کرده و مرد کارکشتۀ عرصۀ سیاست تونس حساب می شود.
آقای السبسی از جملۀ پیشتازان انتخابات ریاست جمهوری تونس است که قرار است به تاریخ ۲۳ نومبر راه اندازی شود.
در عین حال، النهضه توانسته است ۶۹ کرسی را از آن خود کند اما در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدی را نامزد نکرده است.
علی العُریَض، صدراعظم پیشین تونس به حمایت کنندگان خود گفت که تا هنوز هم این حزب یکی از بزرگترین احزاب تونس به شمار می رود.
صدراعظم پیشین تونس می گوید که حزب وی تا هنوز هم بهترین ضمانت برای دمکراسی و آزادی بوده و ریشه های عمیقی در جامعۀ تونس داریم.


---------------------------------------------------------------------------


موافقتنامه‌ امنیتی میان افغانستان و آمریکا و ناتو امضا شد




دولت افغانستان دو موافقتنامه مهم امنیتی را با سفیر آمریکا در کابل و نماینده ویژه ناتو در افغانستان امضا کرد. این سند روند حضور نظامی ناتو و آمریکا را پس از سال ۲۰۱۴ در افغانستان مشخص می‌کند.
این موافقتنامه امنیتی میان افغانستان و آمریکا با حضور اشرف غنی احمدزی، رئیس جمهوری جدید افغانستان، عبدالله عبدالله رئیس اجرائی، شماری از رهبران جهادی و مقامات دولتی افغانستان؛ میان محمد حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان که دیشب به این پست گماشته شد و جیمز کانینگهام سفیر آمریکا در کابل امضاء شد.
موافقت نامه امنیتی میان کابل و ناتو نیز توسط آقای اتمر و موریس یوخمس نماینده ویژه غیر نظامی ناتو در افغانستان امضا شد.
حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان در این مراسم حضور نداشت.
در این مراسم اشرف غنی احمدزی گفت که امروز روزی است که افغانستان حاکمیت ملی خود را به صورت اساسی به دست می‌آورد.
به گفته او قبل از این استفاده از نیروی نظامی در خاک افغانستان براساس فیصله سازمان ملل در سال ۲۰۰۱صورت می‌گرفت و امروز افغانستان شاهد مساوات دولت این کشور با دولتهای همکارخود در دنیا است که به صورت یک دولت مستقل براساس برداشت منافع ملی خود قراردادی را برای ثبات، خیر و رفاه مردم خود و برای ثبات و خیر دنیا امضا می‌کند.
آقای احمدزی گفت که براساس این قرار داد کمک‌های بین‌المللی برای تقویت نهادهای امنیتی افغان مصرف شده و حق استعمال نیروی نظامی بر اساس فیصله حکومت افغانستان خواهد بود.
او گفت که کمک‌های بین‌المللی بعد از این تا حد ممکن از طریق بودجه افغانستان صورت می‌گیرد؛ البته در صورتیکه که افغانستان اصلاحات بینادی را در مصرف عملی بودجه و شفافیت را که مردم از روند مصرف بودجه می‌خواهد، عملی کند.
به گفته رئیس جمهور جدید افغانستان فضای این کشور بعد از این تحت کنترل حکومت افغانستان خواهد بود و هر کس به افغانستان واردمی‌شود براساس نظام قبول شده بین المللی ویزا خواهد بود و قراردادهای بین‌المللی تحت قوانین مشخص انجام خواهد شد.
او گفت که نیروهای بین‌المللی به هیچ یک از مکان‌های مقدس افغانستان مثل مساجد، داخل شده نمی‌تواند. حریم زندگی افغانها طبق ارزشهای قانون اساسی محفوظ و قراردادی‌های افغان که از طرف قراردادی های بین المللی قرار داد می‌گیرند حقوق مشخص و واضح خواهند داشت.
آقای احمدزی گفت که افغانستان نقطه اساسی و محور توجه دنیا است و خطرهای مشترک هنوز منافع ملی افغانستان و جهان را تهدید می‌کند و منافع مشترک ایجاب مبارزه مشترک در مقابل خطرها را می‌نماید.
او تاکیدکرد که در اجلاس شیکاگو برای تقویت نیروهای امنیتی افغانستان ۱۶ میلیارد دلار برای چهار سال در نظر گرفته شده که افغانستان از این کمک برای تجهیز، آموزش و تمرین ارتش ملی افغانستان مصرف خواهد کرد.
رئیس جمهوری جدید افغانستان گفت که افغانستان به سمت نهاد سازی می رود و ساختن نهادهای درجه اول امنیتی خواست مردم این کشوراست.
او در پایان تاکید کرد که هیج خطری از این قرار داد برای همسایه‌های افغانستان متصور نیست و هیج همسایه افغانستان باید خود را با امضا این قرارداد در خطر نبیند، زیرا این قرار داد صرفا برای دفاع و رفاه افغانستان است.
آقای احمدزی تاکید کرد که هیچ گونه سلاح هسته‌ای براساس این قرارداد در افغانستان مستقر یا مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. ولی در صورتیکه این خاک با خطر مواجه شود که همپیمانان افغانستان که ناتو و آمریکا باشد با هم اقدام خواهد‌کرد.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائی حکومت جدید افغانستان نیز در این مراسم گفت که خوشحال است که افغانستان یک قدم فراتر در قسمت قانونمند شدن، حضور نیروهای آمریکا و نیروهای ناتو با امضا این موافقت نامه برداشته است.
او گفت که افغانستان در راستای امضا این دو موافقتنامه آگاهانه با توجه به ضرورت به امنیت و ثبات این کشور قدم برداشته و با اجرای مفاد این موافقت نامه‌ها افغانستان روی پای خود ایستاده و تامین امنیت را نیروهای ملی افغان به عهده داشته باشند.
آقای عبدالله گفت که طرف افغانستان موافقت نامه را به دقت مرور کرده و مفاد آنرا به نفع افغانستان و جهان می‌داند و تلاش شده که در تمام روند تدوین آن منافع مردم افغانستان محفوظ باشد.
جیمز کانینگهام سفیر آمریکا در کابل نیز امضا این موافقتنامه را تقویت دوامدار روابط میان افغانستان و آمریکا دانست و گفت که برای تدوین آن کار زیادی صورت گرفته است.
او گفت که آمریکا به روابط خود با افغانها و افغانستان ارزش قایل است و علاقه مند کار با رئیس جمهور جدید و رئیس اجرائی این کشور است.
سفیر آمریکا افزود که این موافقت نامه زمینه کمک آمریکا به نیروهای امنیتی افغانستان را نشان می‌دهد و بینادی را فراهم خواهد کرد که افغانستان به پیشرفت چشم گیر خود ادامه بدهد.
او گفت که پیشرفتهای زیادی انجام شده و آمریکا برای ادامه همکاری با مردم افغانستان متعهداست.
حامد کرزی رئیس جمهوری سابق افغانستان از امضای این قرارداد خودداری کرد و این موضوع باعث بروز تنش در روابط با آمریکا و افزایش نگرانی‌های امنیتی شد.
آقای کرزی گفته بود، در صورتیکه موافقتنامه امنیتی با آمریکا منجر به آمدن صلح به کشورش نشود و در صورتیکه "حمله بر خانه‌های" افغانها را متوقف نکند، موافقتنامه امنیتی با آمریکا را امضا نخواهد کرد. وی خواستار مذاکرات صلح با طالبان بود.
رئیس جمهوری سابق افغانستان همچنین نحوه کارکرد نیروهای آمریکایی در افغانستان را به باد انتقاد گرفته و گفته بود که آمریکا، بریتانیا و گروه طالبان در مورد فروپاشی حکومتش در صورت خروج نیروهای خارجی از افغانستان از موضع مشترکی حرف می‌زنند.
با امضای این موافقتنامه حدود ۱۰ هزار نیروی آمریکایی و تعدادی نیرو از دیگر کشورهای عضو ناتو می‌توانند پس از پایان ماموریت رزمی نیروهای ناتو در پایان سال ۲۰۱۴ در افغانستان باقی بمانند.
به گفته مقامات ناتو ماموریت اصلی این نیروها پس از ۲۰۱۴ آموزش، مشوره‌دهی و حمایت از نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان خواهد بود.
براساس پیش‌نویس کنونی موافقت‌نامه امنیتی که از سوی لویه‌جرگه مشورتی تایید شده، نیروهای خارجی در افغانستان پس از ۲۰۱۴ در پایگا‌ه‌هایی در بگرام، کابل، مزارشریف، هرات، قندهار، شیندند، گردیز و هلمند مستقر خواهند شد.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

جهان

اوباما: امریکا با اسلام در جنگ نیست

اوباما: تعصب و نفرت هرگز برنده نخواهد شد
اوباما: تعصب و نفرت هرگز برنده نخواهد شد
رئیس جمهور ایالات متحده در مجمع عمومی سازمان ملل در مورد مسایل حاد بین المللی از ویروس ایبولا در افریقا گرفته تا تجاوز روسیه در اروپا و تهدید و وحشت دهشت افگنی در سوریه و عراق سخن گفت.
آقای اوباما القاعده و گروه دولت اسلامی را به سرطانی تشبیه کرد که جلو رشد آن باید فوراً گرفته شود. او تلاش ورزید تا مفکوره یی را رد کند که گویا کشورش با مسلمانان درجنگ است.
رئیس جمهور اوباما گفت که هیچ استدلال و یا  مذاکره  با "گروه شیطانی دولت اسلامی" وجود نخواهد داشت. او گفت فقط با نیرو باید با آنان درگیر شد. او در ادامه گفت کسانیکه برای این داعیۀ نفرتبار می جنگند خود را تنها خواهند یافت، زیرا به گفتۀ وی جهان به آنان تسلیم نخواهد شد.
آقای اوباما گفت که اسلام درس صلح می دهد. او افزود که مسلمان در سراسر جهان می خواهند و تلاش می کنند که با وقار و عزت زندگی کنند. به گفتۀ وی زمانیکه سخن از مسلمانان امریکایی به زبان می آید بحث آنان و ما مطرح نیست چون امریکا میلیون ها مسلمان جمعیت دارد.
رئیس جمهور ایالات متحده خطاب به جوانان مسلمان گفت آنان وابسته به یک تمدن غنی استند، تمدنی که آموزش را بر نافهمی برتری می دهد، عزت حیات را بر کشتن برتر می شمارد و ساختن را بر ویرانی ترجیح می دهد.  او گفت هر کسی که جوانان مسلمان را از این تمدن به راه دیگری می کشاند، در حقیقت آنها را فریب می دهد.
معضل ایران
باراک اوباما گفت که ایالات متحده امریکا تلاش می ورزد تا معضل هسته یی جمهوری اسلامی ایران را از طریق دیپلماسی حل کند. او از رهبران جمهوری اسلامی خواست تا این فرصت تاریخی را از دست ندهند.
رئیس جمهور اوباما در این خطابهء ۳۸ دقیقه یی در شصت و نهمین مجمع عمومی ملل متحد خطاب به رهبران ۱۴۰ کشور جهان از مداخلت روسیه در اوکراین به حیث یک چالش اساسی برای امنیت جهانی حرف زد.
او گفت: "تجاوز روسیه در اروپا روز هایی را به خاطر می آرود که ملت های بزرگ، کشور های کوچک را  به خاطر به دست آوردن قلمرو بیشتر پایمال کردند. وحشت ناشی از دهشت افگنی در سوریه و عراق ما را وادار می کند تا به قلب این تاریکی نظر بیاندازی."
آفت ایبولا
ویروس ایبولا که تا حال هزاران انسان را در کشورهای افریقایی هلاک کرده است، موضوع دیگری بود که رئیس جمهور امریکا در بارۀ آن صحبت کرد.
آقای اوباما گفت: "در حالیکه ما اینجا کنار هم آمده ایم، سرایت ویروس ایبولا سیستم خدمات صحی را در غرب افریقا بر هم زده است و تهدیدی است که به سرعت از سرحدات عبور می کند."  
باراک اوباما در ادامه سخنرانی اش گفت که کشور های جهان باید در همکاری با یکدیگر به چالش های جهانی فایق آیند و کشور های جهان در عوض ترس، امید را انتخاب کنند.
رئیس جمهور ایالات متحده گفت که از نظر او آینده چیز خارج از کنترول نیست، ولی تاکید کرد که برای رسیدن به مقاصد جهانی نیاز است تا کشور های عضو سازمان ملل یکجا با هم کار کنند.
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html


.دموکراسی دزدی شد ،ثقلب و شرکت سهامی در معامله با زورمندان وفساد ایحاد گردید

نوشته محترم رسولی معاون کانگرس ملی افغانستان در راستا نظر خواهی از شخصیت های ملی ، منور و مدافع
. آزادی ، جهت دفع معامله ها ، فساد ،مافیایی دولتی ،رادیکالیزم مذهبی و جنگ در افغانستان
وطن ما مهد نهضت ها , قیام ها , حرکت های فکری , عقیدتی , سیاسی و فرهنگی بوده در مسیر همین جاده سخت پر از فراز و نشیب کنگرس ملی افغانستان بحیث یک نهاد وسیع البنیاد با عبرت اندوزی از شکست ها , خیزشها , کامیابی ها و ناکامی ها ی کلیه احزاب و سازمان های گوناگون و نیز فرا گیری درس از گذشت روز گار , سال پار در صحنه سیاسی وطن حضور یافت البته شایان ذکر است که نخستین آموزه و سنخ شناسی برای بر حذر داشتن از ناکامی و شکست ها دوری از تعصب و مبارزه برای تحقق آزادی منافع ملی عدالت اجتماعی و حقوق بشر می باشد بنآ این نهاد مبرا از امراض و گرایشهای نکبتبار قومی , زبانی ,سمتی , مذهبی و ایدیالوژیکی بوده و مجموع فعالیت آن بر مبنی شیرازه اندیشه , تجارب , مطالعات و اندوخته سالیان متمادی از مبارزین ملی , مجاهدین, تخبه گان رشته های مختلف علوم روشنفکران صادق و روحانیون ملی استوار است نماینده گان صنوف متذکره که تعداد شان بیشتر از 2500 نفر میگردید در 11 میزان 1392 در کابل اعلام موجودیت نمود دومین درس و سنخ شناسی این نهاد وسیع النیاد این است که آن احزاب سازمان های که که با فرهنگ عمومی جامعه تناسب بیشتری داشته اند با اقبال گسترده تری از سوی مردم رو برو شده اند یعنی احترام گذاشتن و پابندی به اعتقادات و سنن احاد جامعه را احتوا میکند سومین درس و سنخ شناسی کنگرس اجتناب اکید از حذف و نا دیده گرفتن حقوق سیاسی جوانب مختلف بوده این درس بزرگ تاریخ به تمام سیاست ورزان کشور است که هرگاه فردی یا گروهی در فکر و یا تخریب رقبا بر آید و مصلحت خود و گروهش را برمصلحت مردم مقدم دارد از یک سو کشور را بطرف بحران و خشونت غیر قابل پیشگیری میبرد و از جانب دیگر این اشخاص در واقع اخلاق سیاسی را در مسلخ خود خواهی و تکرویها قربانی میکند متاسفانه در وطن ما بنابر نا بهینه اندیشی ها و بی بضاعتی عقل سیاستمداران ما کشور دایمآ بطرف خشونت سوق داده شده چارمین درس و سیخ شناسی این نهاد وسیع البیاد قضاوت تاریخ است چنانچه در باره گذشتها قضاوت می شود ما از قضاوت آینده گان نیز در امان نیستیم .
هموطنان گرامی ! کنگرس ملی با ژرف نگری اوضاع سیاسی کشور در باره انتخابات موضعگیری شفاف و عینی خویش را منی بر شک و تردید تا تحریم انتخابات بصورت واضح و علنی ابراز و خاطر نشان نمود که تشکیل حکومت از افراد آلوده به فساد و جنایت گره گشای معضل کشور نبوده و مهار بحران و بهبود اوضاع تدابیر عاجل و ژرفی را می طلبد متصل به موضوع پیشنهاد حکومت موقت را ضمن طرح ها و نظریات ارزنده خود ارائه داشت . حالا که از آغاز تصمیمگیری بالای انتخابات یکسال میگذرد حوادث در چنبره یک دوره باطل می چرخد و اکنون نیز خاطر نشان می سازیم که تشکیل حکومت از افراد آلوده به فساد نا ممکن است در گرد و نواحی دو کاندید جنجالی 123 نفر مساویانه از تبهکاران , قاچاقچیان مواد مخدر , دزدان بیت المال و سارقین پول های امدادی , غاصبین زمینهای دولتی , فال بینان و رمل اندازان دین فروش و مختلسین سرمایه های ملی کشور منحیث اختاپوت شناسایی و حلقه زده اند . لذا جار و جنجال ها و توافقنامه ها یک زور آزمایی , کشمکش و شاخ در شاخ شدن های اربابان قدرت و ثروت برای حفظ منافع همین ساختار که دولت کرزی را تشکیل میدهد چیزی دیگری نیست قطعآ با منافع ملی ما همخوانی ندارد .
لذا متناسب به اقتضای وضیعت جهت زدودن بحران مهلک جدآ به ایجادحکومت موقت مشتمل از شخصیت های ملی , مصلح , با کفایت و با گذشته نیک نیاز دیده می شود که این وظایف را در محراق توجه خویش قرار دهند :
مبارزه با میراث تباه کارانه حکومت فاسد کرزی از اولویت های حکومت موقت شمرده می شود .
مردمی ساختن حکومت که کلیه اقشار و طبقات را در سراسر کشور همراه داشته باشد
مانع ساختن پاکستان در فربه کردن تروریزم
پاک کاری حکومت از عناصر افراطی
حارج کردن تفنگداران فاسد و نا لایق از دستگاه حکومتی
.برای راه اندازی سیاست تازه اقتصادی و پایان دادن به هرج و مرج در بازار سیاست

________________________________________

اوباما: مشکل ایران نیست، افراط گرایی سنی است

به روز شده:  15:10 گرينويچ - 07 سپتامبر 2014 - 16 شهریور 1393
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا،
آقای اوباما تاکید کرده است که آمریکا به عراق نیروی زمینی اعزام نخواهد کرد
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از کشورهای عرب خاورمیانه خواسته است که تلاش‌های خود را برای مقابله با افراط‌گرایی سنی افزایش دهند.
آقای اوباما در سخنانی در برنامه "ملاقات با رسانه‌ها"در شبکه خبری ان‌بی‌اس آمریکا گفت: "بسیار روشن است که ما نیاز داریم تا کشورهای سنی، نه تنها عربستان سعودی بلکه (دیگر) متحدان ما مانند اردن، امارات متحده عربی و ترکیه، تلاش‌های خود را افزایش دهند."
او تاکید کرد که "خبر خوب این است که برای اولین بار کاملا مشخص است که مشکل پیش روی دولت‌های سنی مذهب که بسیاری از آنها از متحدان آمریکا هستند، ایران یا موضوع شیعه و سنی نیست، بلکه افراطگرایی سنی است که خود را به شکل داعش نشان داده و بزرگترین خطر پیش رو است."
اظهارات رئیس جمهوری آمریکا درحالی عنوان شده است که نیروهای ارتش عراق و گروه‌های پیشمرگ کرد و همچنین نیروهای شیعه عراقی در چند روز گذشته موفقیت‌هایی را علیه نیروهای گروه "دولت اسلامی" (داعش) به دست آورده‌اند.
عملیات این گروه‌ها علیه نیروهای داعش از حمایت هوایی آمریکا برخوردار بوده است.
آقای اوباما بار دیگر تاکید کرده است که این کشور برای مقابله با داعش به عراق نیروی زمینی اعزام نخواهد کرد.
او گفت که روز چهارشنبه (۱۰ سپتامبر)، در سخنانی استراتژی کشورش را در قبال گروه "دولت اسلامی" اعلام خواهد کرد.
بسیاری از کشورهای منطقه، ایران را به دخالت در امور خود متهم می‌کنند. همچنین این کشورها بویژه عربستان سعودی، در طول‌ سال‌های گذشته سیاست متفاوت و گاه متضادی با ایران در عراق، سوریه، ‌یمن، لبنان و بحرین داشته‌‌اند.
به همین دلایل روابط ایران و برخی از کشورهای عربی منطقه در طول سالهای گذشته سرد بوده است.
در ماه‌های گذشته و بویژه پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران، تلاشهایی از سوی دو طرف برای بهبودی روابط صورت گرفته است.
همزمان ظهور و پیشروی‌های گروه داعش که یک گروه سنی مذهب است، توجهات را به مبارزه با افراط گرایی سنی جلب کرده است.
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html
پیام رهبری کانگرس ملی افغانستان به مردم ، روحانیون ملی و خدا پرست
، روشنفکران:ملی و ترقیخواه ،شخصیت های سیاسی 
،احزاب ملی و دموکرات افغانستان

وطنداران عزیز ! مدت ششماه از انتخابات در کشور ما میگذرد منابع بین المللی این انتخابات را طولانی ترین و فاسد
 ترین انتخابات جهان خواند .
توافقنامه ها نمیتواند پاسخی برای حل بحران های مهلک افغانستان ارائه دهد در واقع قانون ضمن که در حاشیه قرار داده شده بلکه به افزاری منافع خودی و انتقام کشی ها تبدیل شده ناظران سازمان ملل متحد مشاهدات خود را در یاد داشتی چنین منعکس داشته اند .
1--کاهش شدید اعتماد اذهان عمومی نسبت به کمیسون آزاد افغانستان و تضعیف اعتبار و بی طرفی این نهاد شده است .
2-- عدم مشروعیت شخص برنده که از طرف کمیسون اعلام گردد .
3-- تقلب گسترده که خارج از میزان است .
4-- ششماه برای انتخابات رئیس جمهور توسط مردم در دیموکراسی های جهان مرسوم نیست .سنت شکنی قالب های رائیج مردم سالاری در افغانستان در حالی نهادینه شدن است در اخیر آقای نیشالک موتوانی پژوهشگر ارشد دانشگاه کانبرای استرالیا ابراز نموده که ( آیا انتخابات افغانستان دزدیده شده ) این بود خلاصه یاد داشت .
لذا با تذکار ناظر انتخابات بگویم که کنگرس ملی افغانستان در تحلیل وضیعت هیچگاه اشتباه نکرده آنچه پیش بینی داشت به واقعیت گرائید .
و نیز یکسال قبل کنگرس ملی افغانستان در نتیجه تابعیت از اراده و خواستهای مشروع شخصیت های ملی , نخبه گان سیاسی , علما و روحانیون واقعی , و روشنفکران متعهد جهت خروج از مصائیب پیشنهاد حکومت موقت را نمود اکنون چاره دیگر نداریم فرصت آن فرا رسیده تا کلیه نیرو های ملی اعم از نخبه گان سیاسی ,استادان , دانشمندان , مجاهدین پاکنهاد , روحانیون واقعی روشنفکران صاحب رسالت , وتمام اشخاصی که وجدان های بیدار دارند و شریک و سهیم در ساختار حکومت فاسد نیستند و از این حالت ننگین به ستوه آمده اند هر چه زود تر صف خود را از صف رهزنان , غارتگران , جلادان , ربا خوران , سوداگران چرس و بنگ حشیش , غاصبین بیت المال و زمین های دولتی, جدا سازند .
آخر نتیجه را میتوانیم به چشم ببینیم در هر دو تیم برای حفظ ثروت های نا مشروع باد آورده شده همین اراکین خدا نا ترس حکومت فاسد جمع شده اند اینها خاینین بوطن و خدام ظلمه است گروهک دیگر در پوشش روحانیون همان رمل اندازان و فالگیران و سوداگرانی که دین به دنیا و علم را به جهل و جور فروخته اند قرار دارد کار اینها فریب کاری و تخذیر افکار و تحریک عوام و گمراهی و انحراف جوانان و اشاعه تبهکاری و تباهی و فساد و انحطاط و اعتیاد و فرقه بازی است . باید صف های پاک از صف مفسدین جدا ساخته شود.
هر گاه انسان متعهد وطن و معتقد به ارمان های انسانی و اسلامی این همه خیانت های بزرگی را که در پیرامون خود و در هر قدمی خود می بیند اما بخاطر مصلحت های شخصی , گروهی , فکری , و یا قومی سکوت اختیار مینمائید اول خودش قربانی رقت انگیز آن شده و چه بسا که داخل گناه کبیره شده همدست و همداستان جیانت پیشه گان می باشد .
همین فساد گسترده اداری بالای جامعه ما سایه شوم خود را در تمام عرصه های زنده گی گسترانیده در کشور ما که الحمدالله اسلامی هم است خلاف اصول شرع دروغ , حیله , کلاه برداری , قتل , غارت , دزدی , و حرام خوری مسلط شده و جای فضیلت , راستی , شرف , عدالت , تقوا را گرفته است لذا لطیف ترین رابطه ها و زلال ترین احساس ها و عمیق ترین پیوند ها و اصیل ترین ستت ها و بلند ترین آرمان ها و قدسی ترین ملکات و تمام شور و شوق ها که به انسان و انسانیت معنی می بخشید از هم گسیخته هر نوع انتظاری از داعیان کاذب خدمت بوطن در حکم کوبیدن آب در هاونگ است .
تمام جنگ وغم و کشمکشهای دو تیم بر سر لحاف است یعنی منافع و تقسیم قدرت و ثروت هر دو تیم کشور را به آشوب کشانیده اند مردم خیلی خسته شده نان اکثریت مردم با کار روزانه شان وابسته است در کشوریکه بیشتر از نصف نفوس بیکار اند یک بخش در جنگ و بخشی دیگری معتاد مواد مخدر و تگدی و فقر و مرض از سوی دیگر بیداد میکند این دو کاندید در این اوضاع نا به سامان و مصیبت زا برای خود از این نمد خون آلود کلاه شاهی می سازند ما در مرز های پایان یک دوره تاریک پر از جفا و خیانت و آغاز یک مرحله دیگری انتقال و سلطه مردم سالاری نزدیک میشویم .
لذا اگر می خواهید که خائینین وطن کیفر ببیند صف خود را جدا سازید و صدای بلند اعتراض را علیه شان بلند نماید .
اگر می خواهید که تمام ناقصین حقوق بشر محاکمه شوند با کنگرس ملی افغانستان متحدانه و در یک صف مبارزه نماید .
اگر می خواهید دامن فساد و جنایت , فقر , و مرض و جنگ بر چیده شود از یک حکومت موقت با وقار که در آینده زمینه ساز برای یک انتخابات شفاف باشد متحدانه با کنگرس ملی افغانستان در یک صف استاده شوید
هر قدر در گوش یک عده سر کرده های وطن آزار و مادر آزار (سوره یاسین شریف ) را بخوانید بی فایده خواهد بود .
ما و شما وطندوستان واقعی برای رسالت عظیمی که همه پیش رو داریم وطن را از لوث و شر تبهکاران و انحصارگران , متحدانه نجات میدهیم جای دارد از دوستانیکه به قدر کافی از داخل و خارج کشور با نظریات مفید شان ما را رهنمایی فرموده اظهار سپاس و شکران نمایم .انتظار و چشم براه رهنمای بیشر شما عزیزان را داریم و ومن الله توفیق ..رهبری کنگرس ملی افغانستان.
21/8/2014
کابل -افغانستان

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل شورای امنیت را به 'کوته‌بینی' متهم کرد

دا

پیلای ریشه بحران‌های حاد کنونی را به عدم توجه شورای امنیت به نقض حقوق بشر نسبت داده است
مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد کشورهای عضو شورای امنیت را به نادیده گرفتن مشکلات اساسی جهانی متهم کرده است.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در سخنانی در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که اعضای این شورا به جای توجه به رنج انسان‌ها و موارد نقض فاحش صلح و امنیت جهانی، با کوته‌بینی کامل، به مسایل کوتاه مدت ژئوپلتیک و منافع محدود ملی خود اولویت می‌دهند.
خانم پیلای، که پس از شش سال، ریاست او بر شورای حقوق بشر سازمان ملل به زودی به پایان می‌رسد، گفت: "اعتقاد راسخ دارم که واکنش مناسب‌تر این شورا می توانسته جان صدها هزار انسان را نجات دهد."
وی گفت که شرایط کنونی در سوریه، افغانستان، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، عراق، لیبی، مالی، غزه، سومالی، سودان جنوبی و سودان شاهدی آشکار بر ناکامی جامعه جهانی در جلوگیری از بروز درگیری و خشونت گسترده است. خانم پیلای، که یک حقوقدان اهل آفریقای جنوبی است، گفت: "در هیچیک از این موارد، بحران کنونی بدون پیش آگهی بروز نکرد بلکه در نتیجه تجاوز به حقوق بشر طی چند سال و گاه حتی چند دهه، شکل گرفت و به فاجعه منجر شد."
ناوی پیلای به کشور خاصی اشاره نکرد اما استفاده از حق وتو برای جلوگیری از اقدام بین‌المللی در جلوگیری یا خاتمه دادن به بحران‌ها را مورد انتقاد قرار داد. در سال‌های اخیر، روسیه و همچنین چین به منظور جلوگیری از اقدامات موثر سازمان ملل در مورد سوریه به حق وتو متوسل شدند. بحران سیاسی سوریه به تدریج به یک جنگ داخلی وسیع و پر تلفات و قدرت‌گیری اسلامگرایان تندرو در منطقه منجر شده است.

امیر زید الحسین از ماه آینده میلادی کمیسر عالی حقوق بشر خواهد بود
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بخش دیگری از سخنان خود توصیه کرد که پیمان تجارت اسلحه تقویت شود به نحوی که بتواند تجارت تسلیحاتی را تحت نطارت بیشتر قرار دهد و مانع از دسترسی ناقضان حقوق بشر و همچنین گروه‌های تبهکار به اسلحه شود.
وی گفت: "دولت‌های امضاکننده این پیمان باید موافقت کنند که یکی از شرایط اصلی فروش اسلحه به کشورهایی که با مساله نقض حقوق بشر مواجه هستند، اعزام یک هیات کوچک از کارشناسان ناظر بر وضعیت حقوق بشر باشد." تا کنون سی و یک کشور جهان این پیمان را امضا و در پارلمان‌های خود تصویب کرده‌اند و زمانی که تعداد کشورهای عضو پیمان به پنجاه و یک نفر برسد، این پیمان اجرایی خواهد شد.
در جلسه شورای امنیت، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز گفت که هرگاه سازمان ملل از حمایت کامل شورای امنیت برخوردار بوده، حتی اقدامات کوچک آن نیز کارساز بوده است و تاثیری قابل توجه داشته است. وی افزود: "در مقابل، هر گاه شورا از وحدت نظر برخوردار نبوده، آنگاه که دیر اقدام کرده و اقدامات سازمان ملل تنها به جنبه های محدود مورد توافق همه اعضای شورا منحصر بوده است، نتیجه کار را می‌توان در مرگ و رنج و مصیبت فراوان انسان‌ها و البته تضعیف اعتبار این سازمان مشاهده کرد."
ناوی پیلای دوره چهارساله خود در مقام کمیسرعالی حقوق بشر را در سال ۲۰۰۸ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۲، این دوره به مدت دو سال تمدید شد. با خاتمه دوره خدمت خانم پیلای در سمت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، امیر زید بن رعد زید الحسین، دیپلمات اردنی و نماینده فعلی آن کشور در سازمان ملل این سمت را برعهده می‌گیرد.
خانم پیلای گفت که شاهزاده زید الحسین که از ماه آینده دوره چهارساله خدمت خود را آغاز خواهد کرد، بر لزوم تلاش برای پپشگیری از بحران‌های جهانی تاکید دارد و هر ماهه گزارشی از اقدامات شورای حقوق بشر را به شورای امنیت ارائه خواهد داد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به طور مستقیم زیر نظر دبیرکل سازمان فعالیت دارد و به عنوان هماهنگ‌کننده امور حقوق بشری سازمان، از نزدیک با شورای حقوق بشر سازمان ملل همکاری می‌کند. این سمت در سال ۱۹۹۳ توسط مجمع عمومی سازمان ملل ایجاد شد و ماموریت کمیسر عالی پیشبرد فعالیت‌های سازمان ملل در حمایت از حقوق بشر در کشورهای عضو و در چارچوب اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر تعهدات بین‌المللی ناظر بر این بخش از وظایف سازمان است.

________________________________________________________________



پیام هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان به مناسبت حصول آزادی واستقلال کشور.

هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان صمیمانه ترین تبریکات خویش را بمناسبت 95 مین سالگرد حصول استقلال کشور به همه  مردم غیور افغانستان ابراز میدارد . ما در لحظاتی نهایت حساس سیاسی و تاریخی این جشن  را تجلیل مینمایم که بار دیگر استقلال سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی کشور ما مورد امواج از تجاوز بیگانگان و مزدوران آن قرار گرفته و وحدت ملی ، آزادی ویکپارچگی کشور ما به مخاطر های جدی مواجه است .
 بنا از همه مردم و بخصوص نیروهای مدافع آزادی ، منافع ملی، حقوق بشر و ترقی افغانستان تقاضا داریم تا بدون خود بینی و خود خواهی صف محکم مبارزه ملی و دموکراتیک را برای دفع تجاوز بیگانگان ،  دفع ساختار دولت فاسد و مافیایی ختم جنگ بین الافغانی، تامین وحدت ملی، حفظ ویگانگی افغانستان واحد غیر قابل تجزیه ، ترقی و ایجاد یک دولت با عزت ملی  ایجاد وادامه دهند.
محمد عیسی اسحاق زایی
ریس کانگرس ملی افغانستان

-----------------------------------------------

عفو بین‌الملل: آمریکا به اتهامات کشتار غیرنظامیان افغان رسیدگی نکرده است

به روز شده:  11:14 گرينويچ - دوشنبه 11 اوت 2014 - 20 مرداد 1393

پشتی گزارش صد و هشت صفحه‌ای سازمان عفو بین‌الملل
سازمان عفو بین‌الملل در افغانستان اعلام کرده که از سال ۲۰۰۱ تا حال هزاران غیرنظامی افغان از سوی نیروهای بین‌المللی به‌ویژه سربازان آمریکایی در این کشور کشته شده‌اند، ولی ارتش آمریکا سربازان خود را تحت پیگرد قرار نداده است.
این نهاد با انتشار گزارشی گفته که بازماندگان قربانیان این حملات هیچگاهی به عدالت دست نیافتند. در این گزارش که امروز منتشر شد، گفته شده که ده‌ها کودک هم در میان قربانیان بوده‌اند.
آمار تلفات غیرنظامیان افغان در حملات مستقیم و غیرمستقیم نیروهای خارجی به ویژه آمریکایی‌ها بالا است و عدم پاسخگویی نیروهای آمریکایی در برابر تلفات غیر نظامیان، سازمان عفو بین الملل را نگران کرده است.
حوریه مصدق پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید نیروهای آمریکایی در مستندسازی تلفات غیرنظامیان از سوی سربازان این نیروها و مجازات عاملان این تلفات ناکام بوده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۳ با ۱۲۵ تن از بازماندگان حملات خارجی‌ها دیدار کرده ــ کسانی که عزیزان خود را از دست داده اند و در "تاریکی رها شده‌اند".
ریچارد بنت، مدیر بخش آسیایی سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید نیروهای آمریکایی باید به مواد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد پابند باشند و برای حفظ مصونیت غیرنظامیان افغان تلاش کنند.

عفو بین الملل برخی از قتلها را به صورت موردی بررسی کرده است
آقای بنت گفته: "از زمان ورود نیروهای آمریکایی، هزاران افغان از سوی این نیروها کشته یا زخمی شده‌اند، اما قربانیان و خانواده‌های آنها فرصت اندکی برای جبران خسارت داشته‌اند. سیستم قضایی ارتش آمریکا تقریبا همیشه ناکام شده که سربازان خود را در برابر تلفات غیر نظامیان و بدرفتاری‌های آنها در مقام پاسخگویی قرار دهد."
او افزوده: "هیچ یک از مواردی که ما آنها را نگاه کردیم، از جمله قتل ۱۴۰ غیرنظامی، از سوی ارتش آمریکا تعقیب قانونی نشده است. شواهد جنایات جنگی احتمالی و قتل‎های غیرقانونی ظاهرا نادیده گرفته است."
دفتر مطبوعاتی نیروهای ناتو به بی‌بی‌سی گفته که این گزارش سازمان عفو بین‌الملل را دیده و آن را بررسی می‌کند.
سازمان عفو بین‌الملل در گزارش خود کشته و زخمی شدن غیرنظامی در حملات نیروهای بین المللی را به صورت موردی بررسی کرده و با بازماندگان آنها گفت‌وگو کرده است. از جمله در مورد تلفات دها تن در یک حمله هوایی ناتو در سال ۲۰۰۹ در ولایت شمالی قندوز.
براساس این گزارش، روز سوم سپتامبر ۲۰۰۹ شبه نظامیان طالبان دو نفتکش را ربودند و زمانی که این دو تانکر در گل و ماسه گیر ماندند، به ساکنان روستای عمرخیل گفتند که نفت آنها را بگیرند. دهها تن برای گرفتن نفت آمدند. اما دو بمب افگن اف-۱۵ای در هوا پیدا شدند و هر کدام یک بمب ۵۰۰ کیلویی بر سر آنها ریختند. این بمباران به دستور یک ژنرال آلمانی صورت گرفت.
یک روستایی که بعد از ریختن بمب به آنجا آمده بود، به نویسندگان گزارش سازمان عفو بین الملل گفته است: "مردم هرجا بودند. بعضی پایش نبود، بعضی دستش، بسیاری ها زیر گل شده بودند؛ مثل روز قیامت شده بود. مردم می گریستند، نامها را صدا می کردند، فریاد می زدند و هر سو می دویدند."
مسئولان سازمان عفو بین الملل در کابل در مراسم انتشار گزارش تازه خود، شماری از بازماندگان قربانیان را هم دعوت کرده بودند. هر یک از آنها چند تن از عزیزان خود را در حملات نیروهای خارجی از دست داده اند.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید در همه این سال‌ها تنها در شش مورد عاملان تلفات غیرنظامیان افغان تحت پی‌گرد قرار گرفته‌اند.
حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان بارها تلفات غیرنظامیان از سوی خارجی‌ها را محکوم کرده و نیروهای بین‌المللی گفته‌اند که موارد این چنینی را با دقت بررسی می‌کنند.
از سال ۲۰۰۱ تا حال هزاران غیرنظامی افغان در حملات شورشیان کشته شده‌اند، اما آنچه برای مدافعان حقوق بشر و سازمان‌های بین المللی تکان‌دهنده است کشتار غیرنظامیان افغان از سوی نیروهای خارجی است ــ نیروهایی که برای محافظت از غیرنظامیان افغان در برابر گروههای شورشی به این کشور آمده‌اند.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




                                                         بنام خداوند توانا و دادگستر  
پیام تسلیت رهبری کانگرس ملی افغانستان:
رهبری کانگرس ملی افغانستان عمل جنایت کارانه ، تروریست های وابسته به استخبارات کشور های بیگانه و دشمنان افغانستان را در پکتیکا یک عمل ضد انسانی و ضد افغانی و در مغایرت با اصول اسلامی دانسته شدیدا محکوم میکند  و آنرا ضعف دولت موجود در تامین امنیت کشور نیز تلقی مینمایید.  از مردم وهمه نیروهای ملی ، منور و طرفدار صلح و امنیت میخواهد تا بخاطر بوجود آمدن یک دولت ملی  که بتواند جلو توطیه بیگانگان و تروریست های افراطی را بگیرند  بسیج شوند.. و تاکید منمایید که یگانه راه تامین امنیت و صلح در دفع دولت مصلحتی و فاسد  وایجاد یک دولت مدافع منافع ملی و حقوق بشر خواهد بود .در اخیر به تمامی شهیدان پکتیکا بهشت برین و به خانواده  های غم دیده آنها از خداوند ج صبر جمیل التجاع مینمایید.
و من اللتوفیق
__________________________________________________________

پيـام تسلیت رهبری کانگرس ملی افغانستان به خاطر حادثه غم انگیز لغزش زمین در بدخشان
با تأسف و اندوه فراوان اطلاع یافتم که لغزش زمین در ولسوالی ارگو ولایت بدخشان صد ها تن از هموطنان ما را بکام مرگ فرو برد.
به این مناسبت رهبری کا نگرس ملی افغانستان مراتب اندوه و تسلیت عمیق خویش را به آنانی که از اثر این حادثه المناک اعضای خانواده های خود را از دست داده اند، به مردم ولسوالی ارگو و مردم ولایت بدخشان پیشکش نموده از خداوند بزرگ، برای همه آن هموطنان که در اثر این فاجعه و مصیبت بزرگ جان های شانرا از دست داده اند،
 بهشت برین و به بازمانده گان آنان صبرجمیل آرزو مندیم
. و از همه مردم ، نهاد های سیاسی و اجتماعی بخصوص دولت افغانستان و جامعه بین المللی تقاضا بعمل میآید تا بی درنگ به کمک مردم آسیب دیده بدخشان بشتابند و در رفع مشکلات ضروری آنها اقدام نمایند
.
دفتر مطبوعاتی کانگرس ملی افغانستان
_________________________________________________

اشتراک پر چوش و خروش مردم افغانستان در انتخابات دوره سوم ریاست

جمهوری اخطارو هوشدارجدی از بیداری مردم در برابر ساختار سیاسی فاسد و

 سیستم مافیایی زورمندان مسلح و رادیکالیزم مذهبی بوده است. سیزده سال 

 از حاکمیت فساد و جنگ سالاران و موجودیت بیشتر 44 کشور جهان در

. افغانستان چه نتایج را به ارمغان آورده است.

برنامه های مبارزه علیه فساد ، قاچاق مواد مخدر، خلح سلاح زورمندان ، ایجاد و تامین حکومت قانون و شفافیت انتخابات ،عادلانه و دموکراتیک ، فرصت های برابر برای همه شهروندان افغانستان و شایسته سالاری ،ختم جنگ ،تروریزم و رادیکالیزم، استقرار صلح که تعهد دولت 13 ساله ریس جمهور کرزی و کابینه آن و جامعه جهانی بود ه که نه تنها تحقق نیآفته بلکه گسترش منفی آن و عدم استفاده از فرصت های طلاییی و پر ارزش ملی و بین المللی مردم و جامعه جهانی را شدیدا نگران ساخته است.
حضور پر رنگ و پر جوش مردم با شهامت افغانستان در جریان انتخابات اخیرکه نتایج مبارزات طولانی احزاب منور ، مترقی ،شخصیت ها ملی و دموکرات و تلاش جامعه مدنی و نهاد ها سالم بین المللی و رسانه های آزاد و مدافع منافع ملی و حقوق بشرکه اهداف اساسی کانگرس ملی افغانستان نیزاست میباشد.
این شور و هیجان مردم نه تنها حمایت از دموکراسی و حقوق شهروندی بود بلکه هوشدار جدی در برابر فساد و زورمندان مسلح و هکذا رادیکالیزم مذهبی و دفع توطیه های کشور های خارجی بخصوص گروه ها فناتیک کشور های همسایه افغانستان نیز بوده است.
مبارزات ملی و دموکراتیک برای نجات انسان از ظلم و استبداد در خاموش ترین لحظات پنهان نمی ماند .
نتایج مبارزات ملی برای ارزشهای انسانی و دموکراتیک که باعث بیداری مردم افغانستان گردیده است با اطمینان میتوان اظهار نمود که اکنون مردم به خاطرحقوق طبیعی خود که عبارت است از حق حیات، آزادی، پیشرفت و مایملک و عزت شهروندان کشور ما اگاهی لازم را کسب کرده اند و مطمینا که در روشنایی و در کنار نیروهای ملی و مدافع حقوق بشر در برابر فساد و چپاول ملکیت و دارایی های مادی و معنوی مردم و ملت افغانستان به مبارزه رستاخیز ملی ادامه میدهند و دژ ظلم ، دیکتاتوری، فساد، ساختارمافیایی و رادیکالیزم ،جنگ وخشونت را دفع و راه را بسوی صلح عادلانه ، نظام مبتنی بر قانون ودموکراسی ، تامین منافع ملی ، حقوق بشر و یک افغانستان واحد ، مستقل و دموکراتیک باز میسازند.
و کانگرس ملی افغانستان برای این آمر ملی و انسانی مبارزه و مجادله مینماید.

یاداشت از دفتر رهبری کانگرس ملی افغانستان
بعد از انتخابات دوره سوم ریاست جمهوری
6/4/2014

****************************************************************
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html

هیت رهبری کانگرس ملی افغانستان تسلیت خویش را به همه فامیلهای قربانیان هوتل 
سرینا که در شهر کابل صورت پذیرفته ابراز داشته و این عمل را تقبیح  می نمایید
زیرا جنگ و خشونت بخصوص بالای افرادملکی واطفال بی گناه جنایت نا بخشید نی است

متاسفانه در طی بیشتر از یک دهه در نبود یک دولت ساللم و طرفدار منافع ملی و ارزشهای انسانی و بوحود آمدن 
یک ساختار مافیایی زورمندان و قاچاقبران مواد مخدر تمامی  فداکاری های مردم افغانستان و جامعه بین المللی   
قربانی شده و باعث  ظهور و گسترش جنگ ، فساد و رادیکالیزم گردیده است  .اگر مانند هر کشور پیشرفته و  دموکراتیک
نحبه گان ملی و منور کشور ما  متحدانه در کنا ر مردم قرار گیرند . میتوانیم در یک مبارزه ملی سراسری راه نجات افغانستان  را باز نمایم
و مردم ما از  فلاکت جنگ ، فساد و جنایت  نجات خواهد یافت . کانگرس ملی برای این  هدف ملی و انسانی مبارزه میکند 

اعتراض به کشته شدن سردار احمد، خبرنگار افغان و خانواده‌اش و تعدادی دیگر
. از غیرنظامیان در هتلی سرینا کابل
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html


                             
ملاقات محترم عبدالقدیر رسولی سرپرست و معاون کانگرس ملی افغانستان با محترم مولوی غلام محمد ر یگی یکی از شخصیت های پر نفوس ملی افغانستان مورخ 26 مارچ 2014 در دفتر کانگرس ملی افغانستان صورت پذیرفت . اقای ریگی نه تنها حمایت خود را از کانگرس ملی افغانستان قاطعانه ابراز داشته بلکه پیام را نیز عنوانی رهبری کانگرس ملی افعانستان ارایه کرده است که پرده از روی جعل و جانب داری کمسیون مستقل انتخابات نیز بر میدارد.

پيام مولوي غلام محمد ريگي

عضو شوراي عالي كنگرس ملي افغانستان

كانديداتور 1393 رياست جمهوري اسلامي افغانستان 


جناب محترم آقاي محمد عيسي اسحاق زيی ريس كنگرس ملي افغانستان 


اسلام و عليكم و رحمته الله و بركات

من عضو شورای عالی کنگرس ملی و از جمله رزمندگان و مجاهدين پاكنهاد اين سرزمين پر افتخار خویش هستم بنابر مناسبات حسنه و ديندارانه كه با تمام مردم در 34 ولايت کشور تامين نمودیم علي الخصوص در 20 ولايات پيروان و مخلصين زياد دارم که آنها من را تشويق نمودند تا خود را نامزد انتخابات دوره سوم رياست جمهوري افغانستان نمائیم همچنان من در سال 1388 نیز كانديداي مقام رياست جمهوري بودم و تا اخير استوارانه در موقف خویش مطابق تعهدات قرانی و دینی قرارداشتم با وصف مراجعه اشخاص قوی و ضعیف قطعآ با كسي در پی معامله نبرآمدیم .
باید تصریح بدارم که 20 ولايات آتی دوستان و پیروانم به من اعتماد و کارت های رای خود را بمن سپردند . 
1- هرات 2- فراه 3- بادغيس 4- غور 5- نيمروز 6- هلمند 7- فارياب 8 – جلالآباد 9- پكتيا 10- پكتيكا 11- غزني 12 – كاپيسا 13- پنجشير 14- پروان 15- تخار 16- بدخشان 17- كندز 18- كابل 19- كنر 20- سرپل 
من توانستم در مدت كوتاه به تعداد بيشتر از يكصد هزار قطعه كارت راي گيري را طي فهرستي آماده تا به كميسيون مستقل انتخابات تسليم نمايم .
اما دريغا كه كميسيون مستقل را نا مستقل و خيلي فاسد يافتم در حاليكه اجرات من طرف قناعت شان بود وبه من گفتند که نشان و علايم فارفه انتخاباتي خود را بر گزينم .
من هم بنابر این سفارش , نشان و علایم انتخاباتي خود را شمشير انتخاب نمودم شمشير علامت قوت و زور است در چنين وضعيت آشفته براي سركوب دشمنان وطن ، بخاطر طرد ارتشا و فساد سركوب غاصبين زمين واعاده بيت المال با قوت باید وارد عمل شد تا به اين همه نا بساماني ها نقطه پایان گذاشت .همچنان من از حکومات دیکتاتور و توتالیتار حمایت نه میکنم اما جهت انتظام بخشیدن امور و سرکوب باند های سر کش برای عبور از وضیعت نا هنجار طور موفت به یک حکومت منضبط به مثابه مشت آهنین ضرورت داریم از این رو شمشیر تلویحآ این افاده را به کلیه وطندوستان و نهاد های حکمی و حقوقی کشور تبین میدارد . 
صرف نظر از این اداره كميسيون مستقل انتخابات اوراق صحي را بالايم خانه پوري نمود همچنان من را ذريعه مكتوب (62) 2 ميزان 92 به عزيزي بانك غرض تحويلي مبلغ يك مليون افغاني معرفي نمودند و گروپ خون من ذریعه فورم 35049 که ضمیمه است دال بر صحت ادعاي من بوده میتواند .
من يكصد هزار قطعه كارت فورم صحي و فورم گروپ خون و تعرفه يك مليون افغاني را ساعت 2 بعد از ظهر تهيه نمودم اما از ورود من بنابر عللی نا پیدا به داخل اداره جلوگيري نا موجه بعمل آمد البته یک علتش اين بود كه دالر و موتر ضد مرمي نداشتم كه به خائنین اهدا ميكردم همچنان تا نصف شب در عقب دروازه كميسيون با همراهانم انتظار بودم اما پاسخی دريافت نكردم در حاليكه در همين روز بتعداد 10 نفر با تشریفات و نمایش خاص از سلاحهای ثقیل و ضعیف و گارد ها موتر های ضد مرمی به گونه فرعونیان گویا بعد از فروریختاندن افسانه دیوار برلین این فاتحین با تبخرآمدند و خود را در كميسيون ثبت نام كردند بعداً بمن مايوسي شدید دست داد چون نه زور داشتم و نه پول كه بمن شانس ميسر ميگرديد فردا سر وقت عريضه ای به كميسيون سمع شكايات انتخابات ارايه نمودم تا به شكايات من رسيدگي شود اما كميسيون نيز از ثبت نامم ابا ورزيد اين سهل انگاري و مسامحه از جانب مامورين کمیسون انتخابات عملي شده که جدآ قابل تامل و تشویش است همچنان در حق من آشکارا حق تلفی وبی عدالتی صورت گرفته كه جدآ قابل اغماض نمي باشد اميدوارم كه فرياد حق طلبانه و اعتراض شديد من را به استعماع كليه شخصيت های مستقل ، نهاد های حکمی و حقوقی مانند سازمان حقوق بشر ، ملل متحد و جامعه جهاني برسانید اگر چه من در كابل به سازمان حقوق بشر عريضه تقديم نموديم ولي به آن هیچ ترتيب اثر داده نشده است .
میدانم که دستهای پنهان و آشکار این حق را عمدآ از من سلب نمودند تا صدای بی صدایی میلونی مردم مسکوت گذاشته شود من میدانم که به من فرصت بیشتر از این مهیا نمیگردید اما بدون تردید از طریق همین جایگاه با اعتبار حد اقل فریاد درد آلود و اعتراض مردم خود را بگوش کر دنیا میرساندم که چگونه اکثریت مردم در زیر پاشنه های یک نظام سراپرقرص فاسد و جنایتکار زجر و عذاب میکشند .
مردم از این گروهک تبهکار به ستوه امده و بجان رسیده دستگاه فاسد بد ترین مظالم ومصائیب را به مردم تحمیل داشته از اینکه علیه این تیم نابکار مبارزه استوار منحیث یک فرضیه دینی صورت بگیرد در این حصه قضاوت به منوال دیگر شکل گرفته است زیرامبرهن است که تا سال 2014 مسولیت حکومتداری را جامعه جهانی به عهده خود گرفته لذا قضاوت مردم هم غلط نیست زیرا از بعد اخلاقی و حقوقی اگر به مسله بنگریم بارمسولیت رفتار سخته و ناشایسته این تیم فاسد حکومتی افغانستان را جامعه جهانی بایست بپذیرند و در صدد طرداین همه فساد و فجایع با مردم افغانسستان همکار شوند 
اجازه دهید تا از اتاویل سخن بپرهیزم نکاتی فشرده ای را به حیث خواسته های مشروع و مسلم مردم خویس جمعبندی و به حیث پیام یک کاندیداتور ریاست جمهوری افغانستان ارائه بدارم . در پیام من به مواردی اشاره شده که متسفانه سایر شخصیتها به آن به نظرکم توجهی دیده اند .
در مقدمه از جناب محترم اسحاق زایی صاحب رئیس کنگرس ملی افغانستان متوقع ام تا در دفاع از من که عضو شورای عالی آن مجموعه پر اعتبار ملی هستم بذل توجه فرمائیند در باب مشکل خود بسنده میکنم برمیگردم به پیام من که مملو از فریاد درد آلود و اعتراض علیه ساختار نظام فاسد کرزی است 
۱- انتخابات دور سوم ۱۳۹۳ نه تنها فرد محور بلکه فساد محور بوده انتخابات یعنی رای مردم حق الناس باشد و مردم شانس انتخاب واقعی را داشته باشد نه این که افراد زورمند به خریداری آرای مردم فقیر خود را تحمیل نمایند ګروه فاسد و مافیایی بین ۱۰ تا ۱۲ فامیل که بیشتر نیستند اینها با سرقت آشکارای سرمایه جهانی ,ارتشا , غضب زمین و فروش بیت المال توانسته اند تا اراده مردم ما را به گروګان بگیرند همین ها آرای مردم فقیر را روز مره خریداری می کنند و پیروزمند بدر خواهند آمد و خواهی نخواهی ریس جمهور می شوند در آنوقت دیده خواهد شد که هیچ تغیری در حیات سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی پدید نمی آید ممکن کرزی با دو سه نفر هم اطاقی های شان ارگ را ترک کند ولی همان چهره های فاسد حکومتی از یک پست به پست دیگر و از یک ولایت به ولایت دیگر نقل مکان خواهند کرد . البته بدون تردید آنچه که مهم است در این نظام نخبگان سیاسی وشخصیت های ملی کشور به منزله حذ ف شده گان می باشند به این ترتیب مردم به این پروسه که بنام دموکراسی و انتخابات است نا امید تر و بد بین تر می شوند .
با همه مشکلات که در مسیر آن هستیم مشکل دیگر ما این است که در بین جامعه روشنفکری ما مسایل بی شماری فرعی و حتی بی اهمیت محل نزاع سیاسی قرار میگیرد و هر گروه نظریه خود را منطقی و لازم الاجراء جلوه میدهد در نفس خودهمین نحوه برخورد نیز بازتاب عدم تساهل و تسامح میباشد که متاسفانه سبب اصلی ظهور بحران ها و مشکلات و ناکامی های روشنفکران در افغانستان بوده باور کنید که هر گاه یک دیدگاه مشترک ملی در بین قشر روشنفکر ما بخاطر دفاع از منافع ملی بوجود می آمد امروزاین مشکل را سپری و به مرحله بهتر گذار می نمودیم . 
اگر از تاریخ آموخته باشیم از تجربه سه و نیم دهه اخیر جنگها و تجاوز عبرت گرفته باشیم ما همه نسبت به مسایل با خود گذری و فروتنی برخورد می نمودیم در آنوقت وطن , وطن میشد هیچ تردید ندارد که یک اندازه بار مسولیت ها را همین قماش از روشنفکران که خود را تا هنوز مکتبی می دانند بدوش دارند زیرا این ها از اوضاع جاری وطن تا هنوز که هنوز است بهره نگرفته اند.این بحث جداگانه است اما مشکل آفرین بوده این را میگذاریم به سر اصل مطلب بر میگردیم : 
یگانه راه حل جهت نیل به یک نظام مردم سالار قانونمند و حفظ منافع ملی کشور ما وپروسه اعتماد سازی و تحقق دموکراسی و عدالت اجتماعی ایجاد حکومت وحدت ملی ( حکومت موقت) می باشد که بعداً این حکومت برای راه اندازی دیالوگ بین الا فغانی و توافق روی دیدگاه مشترک ملی و اتخاذ استراتیژی واحد سیاسی و رسیدن به صلح پایدار و زدودن فساد کار نمائید تا زمینه ساز برای انتخابات عادلانه و شفاف بعدی باشد در غیر آن کارمندان فاسد حکومت امروز به یک اردو از فاسقین, فاسدین و جانیان تبدیل شده و کشور ما را به فاجعه غیر قابل باز گشت سوق میدهند و از سوی دیگر تیم ارگ نشینان به انتخابات و دوره تسلیمی قطعآ آماده نیستند در جهان دیده شده که حکومت های فاسد و وحشی و قانون گریز ترجیع میدهند که قذافی گونه بیمیرند نه ماندیلا گونه : 
2- قواي آيساف و امريكايها نيرو هاي خود را از داخل شهر ها به مرز هاي كشورسوق دهند زیرا گروه های تروریست و بانديد ها از آن طریق پرتاب مي شوند این پیشنهاد من اگر چه ساده لوحانه تلقی میگردد اما باید گفت که در کشور ما از چینل های گوناگون شایع است که طالبان و تروریستها مربوط به نیرو های امریکایی و ناتو می باشند جهت پاک کردن بار مسولیت و به مرام تامین امنیت در کشور ما این یک تقاضای مشروع است که بلا درنگ پذیرفته شود و برای جامعه جهانی نتائیج بزرگی را در پی خواهد داشت.
همچنان خلع سلاح تمام تفنگداران مسلح وابسته به رادیکال های پاکستان و طالب نما ها و مجاهد نما ها و شركت هاي نامنهاد امنيتي و یا زیر نام قومی لغو قرار داده شود زيرا این گروه ها موجب بی امنیتی و بی ثباتی ها شده اند .
3- برای مستغنی ساختن انسان ما از نان از طریق به کار گیری بر نامه نجات از گرسنگي و فقر که باید روی دست گرفته شود از این رو در سکتور زراعت به دهاقين و زمينداران ما كمك صورت گيرد .
4- زمينه مساعد براي تاجران ملي مهيا ساخته شود اکثر تاجران ملی ما پول و سرمایه خویش را به خارج کشور بنا بر بی امنی و اخاذی ها دستگاه فاسد چون وزارت مالیه و وزارت تجارت انتقال داده اند مامورین این دو وزارت مانند گرگان گرسنه سد و موانع راه کار و فعالیت تاجران ملی میگردند 
5- نصاب تعليم و تربيه اولاد وطن كه خيلي ناقص است مايه دلسردي عمدي شان شده در این عرصه توجه صورت گيرد نصاب درسي فعلي پر از ابهام و خيلي غامض و پيچيده مي باشد بهتر است كه نصاب درسي سه دهه قبل با اضافه تدريس تكنالوجي جديد آموزش داده شود .
6- معادن كشور ما نيز مورد غارت بي رحمانه قرار گرفته بايد از شر مافيا و سرقت و انتقال به كشور هاي پاكستان و تاجكستان جلوگيري اكيد صورت گیرد . 
7-جامعه جهانی از ورود تکنوکرات های بي كفايت , فاسد و نا شناس بسان گذشته بپرهیزند بگذرند تا به نخبگان و شخصيت هاي ملي و روشنفكران كشور ما فرصت میسر گردد زيرا اين ها سبب شناس اند و ريشه در بين مردم خويش دارند و مردم به اینها باور دارند البته بدون تردید این ها در یک انتخابات شفاف ودیموکراتیک پیروز بدر می آیند شکی وجود ندارد که انتخبات زمينه رقابت مثبت سياسي براي كسب رضايت مردم است البته یک وجهه تمایز بین آن عده از روشنفکران و تحصیل یافتگان مدبر و دلسوز که در خارج کشور قرار دارند و بخاطر وطن مبارزه و مساعی دارند قایل هستیم ایشان جایگاه والایی دارندو مردم بالای اینها حق دارند که در کشور خود مصدرخدمت شوند اکنون نیز مانند رئیس کنگرس ملی افغانستان در روابط با مردم اند و مردم در عقب اینها قرار دارند .اما نگرانی مردم این است که از افراد بی احساس و شناخته ناشده که به عنوان تکنوکرات در کنفرانس بن به کشور ما تحمیل شده جلوگیری به عمل آید مردم اینها را به نظر شک و تردید می بینند . 
8- هيچ يك از كانديداتور هاي فعلي رياست جمهوري برنامه پرتواني را براي طرد فساد و مبارزه عليه تروريزم ارايه نكردند اكثريت اين ها در فساد و ارتشا دست بالا دارند و هر يك داراي ثروت هاي افسانوي شده اند و هيچ مردم به اين چهره هاي تكراري باورمند نیست و اهميت نميدهند .
ومن الله توفیق 

در ضمیمه این عرض و پیام اوراق ذیل است .

--- اسناد و استعلام معاینات صحی که تصدیق شده است .
_ رسید بانگ خون .
_ نشان و علایم انتخاباتی .

_ هرگاه به فهرست یکصد هزار قطعه کارت آرای انتخاباتی ضرورت باشد آماده است ارسال میگردد
 


----------------------------------------------------------------------------------------------------
امروز مورخ 18 مارچ 2014 ، آقای نعمت الله حاذق رئیس دارالمعلمین دانشووران با آقای عبدالقدیر رسولی معاون و سر پرست کنگرس ملی افغانستان در دفتر کار کنگرس ملی افغانستان واقع شیر پور ملافات نمود ه و در ضمن همبستگی و پشتیبانی خویش را از اهداف و مرام کنگرس ملی اعلام نمود و مشترکا . تعهد کردند که برای نجات افغانستان از شر زورمندان 
، فساد، جنایت و جنگ در اتحاد باهمه شخصیت های ملی منور ووطندوست ، دموکرات و آزادیخواه مبارزه و مجادله نمایند
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html*****************************************
دومین نشست شورای عالی کانگرس ملی

                           افغانستان در شهر کابل تدویر یافت                             

  
محترم رسولی معاون کانگرس ملی  واعضای  هیت اجراییه وشورای عالی کانگرس ملی افغانستان             

 دومین نشست شورای عالی کانگرس ملی افغانستان بتاریخ 12- مارچ 2014 در شهر کابل دایر شد
  مجلس مسایل وضع ملی و بین الملل با در نظر داشت موقعیت سیاسی و اجتماعی کانگرس در دفاع از منافع ملی و حقوق بشر را در افغانستان موردارزیابی قرار داده وباز هم تردید خویش را از عدم انتخابات شفاف ، عادلانه و دموکراتیک ابراز داشته  زیرااکثر این کاندید ها  حلقه در دست فساد ، زورمندان و ساختار مافیایی موجود قرا دارد و از مردم و  بخصوص نخبگان  سیاسی و مدافع منافع ملی و نظام مبتنی بر قانون و دموکراسی تقاضا نموده تا با وعده ها  سر خرمن و سراب مانند این حلقات  مانند گذشت فریب نخورند .
در این  مجلس محمد عیسی اسحاق زایی ریس کانگرس ملی افغانستان که از طریق سکایپ  نظریات خویش را به مجلس شورای عالی ابراز داشتند  ضمن ارایه گزارش مهم بین المللی  و حمایت  معنوی احزاب و شخصیت های بزرگ  سیاسی و پارلمانی بخصوص پارلمان اروپا و نهاد های  مدافع حقوق بشر در عرصه بین المللی از سیاست عالی کانگرس ملی  افغانستان  کذا از رهبران کانگرس ملی هیت اجراییه  و روشنفکران ملی افغانستان  روحانیون منور و خداپرست افغانستان  و از رهبران اقوام کشور ما که به وحدت ملی معتقد است تقا ضا بعمل آورد تا در دفع توطیه های که علیه  یگانگی کشور و تامین نظام قانون و پیشرفت مملکت ماست و باعث فقر ، بی عدالتی وادامه  خونریزی در وطن ما گردیده است نقش خود را در نجات افغانستان از  جنگ ، فساد و ساختار مافیایی که عوامل اساسی این تراژیدی است متحدانه ایفا نمایند
 که  مورد تایید  هم جانبه مجلس شورای عالی  کانگرس ملی صورت پذیرفت

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html

                                              
محترم رسولی معاون کانگرس ملی افغانستان                                         

دومین نشست شورای عالی کانگرس ملی افغانستان در شهر کابل تدویر یافت
 گزارش نشست شورای عالی بوسیله محترم رسولی معاون کانگری ملی ارایه شده که مورد استقبال همه اعضای شورای عالی کانگرس ملی افغانستان قرار گرفت 

 متن کامل گزارش اساس قرار ذیل است


محترم آقاي ريس هيات محترم اجرائيه ، اعضاي محترم شوراي عالي كنگرس ملي افغانستان
اسلام عليكم ! و سپاس فراوان خداوند متعال را كه به ما توفيق عنايت فرمود تا دومين اجلاس شوراي عالي را در فضاي صميمانه داير نمايم .
اجازه دهيد تا نخست از جانب خود و هيات اجرائيه مراتب بهترين تبريكات خود را به فرد فرد شما و از اين طريق به تمام فعالين كنگرس ملي كه در داخل و يا خارج كشور ميرزمند ابراز بدارم كمال افتخار و مسرت دارم كه امروز چهارشنبه 21 حوت 1392 به تعميل حكم اساسنامه به تدوير دومين اجلاس شوراي عالي كنگرس ملي افغانستان نايل مي شويم .

همه به خاطر داريم كه كنگرس ملي افغانستان در 11 ميزان 1392 با شركت بيشتر از 2500 نفر از نخبه گان وطن اعم از دانشمندان ، استادان ،
متنفذین قومي ، روشنفكران متعهد ، مجاهدين پاكنهاد ، روحانيون ملي و نمايندگان 34 ولايات كشور در شهر باستاني كابل تاسيس درعرصه سیاسی كشور اعلام موجود يت نمود .
كنگرس ملي يك نياز مبرم و يك خواست پر معني زمان بوده يكبارگي پايه عرصه وجود  نگذاشته بلكه مجموعه و عصارهتجارب چندين نسل از مبارزين و مجاهدين ملي را بدوش مي كشد .
در نخست از همه اولتر بايد اذ عان داشت كه اين تجارب گرانبها و فر آورهاي فكري به هر يك ما آموختانده و به آن سخت باور منديم كه وطن مخروبه  را يك حزب ، يك تنظيم ، يك سازمان ، يك سمت و يا يك قوم به تنهايي نجات آباد و مرفه نميتواند .
بناء با الهام از اين درس آموزنده در تركيب شوراي عالي كنگرس ملي نماينده گان تمام اقشار و لایه هاي مختلف اجتماعي از 34 ولايات كشور شامل است .
كنگرس ملي در باره فقدان ذعامت سياسي كشور بمشابه ( حلقه گمشده صحنه سياسي افغانستان )حامل این دیدگاه می باشد.
تاريخ سياسي سرزمين ما گواهست كه فرد و شخص در نقش زعيم ملي كشور ما را به طرف بحران و فاجعه پيهم و عميق سوق داده و جامعه را از يك عصبیت به عصبیت ديگر كشانيده زيرا فرهنگ سياسي شخص محور در افغانستان همواره با خشونت و استبداد فردي و خانواده گي گره خورده است و تاكيد به رهبري فردي در واقع حمايت از يك نظام توتاليز است و همچنان خلاصه كردن قدرت در نزديك شخص يك گروه يك قوم و يا يك سمت منجر به مطلق العنانی و در نهايت به فساد و شرارت منجر گرديده است .
از اين رو شخصيت يا رهبر بزرگ ملي منحيث زعيم ملي از ديروز تا امروز در وطن ما جایش خالي است .
هر چند اگر از گاندي ، نلسن مانديلا ، داكتر لوتر كنگ ،و غیره نام گرفته شود بايد حال وصف دقيق آن ها از پهلو هاي مختلف مورد نقد و بررسی  قرار گيرد زيرا اين ها رهبران كاريزمانيك يك جنبش توده اي بوده اند هيچگاه اين ها از زمره رهبران برو كراتيك و آشنا به مديريت در چارچوب يك سيستم سياسي با فرايند نهاد سازي نبودند .
اين ها در بين مردم آميخته و لحظه دور از مردم نبودند اين رهبران در قدرت هم با كمال فروتني با مردم زيسته و هيچگاه بطرف تجمل  ,  مجا مله ,دروغ و تر فند نرفته اند و حتي در همان خانه هاي ايلا قی خويش تا آخر زيسته اند . وجاهت و شوکت خود را با مردم  میدیدند .
بناء رهبري كنگرس ملي با چنين نگرش و برداشت عميق جامعه شناسنامه و با گواهي تاريخ سياسي غمبار كشور در نخستين مجمع عمومي خويش با عقلانيت بهینه انديشي با شجاعت تمام طي فرا خواني بيش از يكصد نفر را به عنوان رهبران سياسي كشور در فورم شوراي عالي كنگرس ملي افغانستان مشخص داشت كه البته هر يك از شما فرزندان صديق وطن منحيث اعضا شوراي عالي دارايي متصفات عالي اخلاقي و سياسي منحيث رهبران خردمند و متفكر اين خطه باستاني مي باشيد .
لذا به صراحت تصريح ميداريم كه هر گاه سياستمداران و روشنفكران و جامعه مدني كشور ما به اين رهيافت و تجويز كنگرس ملي منحيث يك نسخه شفابخش توجه نكند هيچگاه تصور نجات كشور را از بحران نداشته باشيد .
و از سوی دیگر رهبری جمعی قادر است که مشکلات را زود شناسایی کند وسایل و ابزار های حل مشکلات را تعریف کنند و در جامعه امید معنی ایجاد نمایید . و هر یک هزارها نفر پیروان راه خود را بسیج کنند و فرصت را شناسایی و قدرت تصمیم گیری جمعی کسب ودراینصورت زمینه فساد و استبداد فردی مهار میگردد . و نیز اراده ملی بوسیله مردم  در قالب اقتدار ملی جهت پاسداری از منافع ملی بالقوه توسط مرام تمثیل میگردد. و برای همیشه دریچه رنج آور که یک تعداد در فکر پیشبرد آجندای شخصی و خانواده گی خویش باشد مسدود میگردد .
 همرزمان گرامی !
 ما و شما بخاطر داریم که یکی از خطوط قرمز موضیعگیری کانگرس ملی افغانستان ابراز شک و تردید در باره پروسه انتخابات ریاست جمهوری کشور بوده حتی قرار بر آن شد که انتخابات را تحریم اعلام بداریم.
 پیش بینی عاقلانه رهبری کنگرس با گذشت چند ماه حقانیت خود را به اثبات میرساند زیرا به قرار چشمدید ما از کمپاین ها بخوبی بی برنامه گی و هزار ویک درمانده گی ونتیجتآ انزجارمردم از نامزدان ریاست جمهوری را می بینیم پس موضعیگری عالی رهبری گانگرس ملی نه تنها حقانیت و بهینه اندیشی سیاسی رهبری کنګرس را تبین داشته بلکه یگانه راه حل سیاسی معضل را به مجاری ممکن دیگر احاله میدارد .
اما سوگمندانه این موضیعگیری سالم کنگرس ملی با موجی از حیله گریهای چند فرد فرصت طلب و داروغه باشی های آل خلیفه شبکه های موهوم مشکوک و مخرب با یکه تازی و امر و نهی   جهت بر پایی غایله آفرینی ها مواجه شد.
این ها  کانگرس را دکان بقالی خود می پنداشتند و جلابانه میخواستند تا اعتبار ملی و بین المللی این نهاد  را به مکاره بازار کمپاین های انتخاباتی به بهای اندک عرضه بدارند به موازات همین وند بازی ها ضلع  دیگر پروکاسیون در خارج کشوردست به کار شده آنها  از مجاری N.G.O ای در صدد حراج  ولیلام قرار دادن پرستیژ و اعتبار کنگرس شدند .
خوشبختانه آقای  محمد عیسی اسحاق زی ریس و آقای سمع کارگر عضوهیات اجرائیه  . پروفیسور محفوظ ندایی ریس تشکیلات و عضو هیت اجراییه  با برسی همه جانب شعبه کنترول و تفتیش کنگرس ملی در دفع و طرد به موقع این دسایس پرداختند و از کنه نیرنگ ها پرده برداری نمودند از این رو رهبری آماج شدید ترین کینه توزی و توطعه قرار گرفت.
میدانیم که در عرصه سیاست یک نوع انحطاط و بی ارجی به ارزش ها و اعتبار ها عمداً ترویح داده شد ه عوام فریبی و کلاهبرداری را تیم حاکم در طی سیزده سال به حیث یک تحفه نا میمون با خود آوردن و فعلاٌ این فرهنگ مفلوک و زبونی عامل شده است همچنان فرصت طلبانی نیز برای احراز منصبی به کنگرس آمدند و رفتند البته این آمدنها و رفتن ها نه منزلتی و نه عزلتی را در پی داشت  (به در میخانه رفتن کار یک رنگان بود      خود فروشان را به کوه می فروشان راه نیست )  حافظ
و همه میدانیم که تمام تشکیلات سیاسی مردمی اثر گزار در روند مبارزه سیاسی این مراحل را به نحو طبیعی پیموده ونتیجآ به صوب تکامل رفته اند .
حال  یک تماس گذرا برفعالیت کنگرس ملی افغانستان می گیرم .
کمیته تشکیلات مطابق فیصله های هیات اجرائیه کار انسجام تشکیلاتی را در شهر کابل و ولایات لوگر ، پروان ، کاپیسا ، کابل ، ننگرهار ، لغمان ، بغلان ، تخار ، بدخشان ، فاریاب ، سمنگان ، خوست ، پکتیا ، دایکندی ، بامیان ، بلخ ، و هرات آغاز نموده که شهر کابل و 17 ولایت را تا کنون تحت انسجام تشکیلاتی زیر کار دارد و مسولین 17 ولایت دیگر تا اکنون فعال نگردیده و نیز امکانات تخنیکی کنگرس ملی ضعیف میباشد همکاری صمیمانه و دلسوزانه اعضای شورای عالی  را در امر جلب و پشتیبانی نیرو های ملی و دموکرات جلب میدارم .
دوستان عزیز! در انسجام و توسعه عمور تشکیلاتی حفظ وحدت سازمانی مساعی پیگیر و صادقانه مبارز ملی آقای پروفیسور میر محمد محفوظ ندایی عضو هیات اجرائیه و ریس تشکیلات کنگرس ملی را بایست ارج فراوان قایل شد بجاست که از ایشان به نماینده گی شما ابراز امتنان نمایم
در عرصه روابط بین المللی مساعی مستمر و صادقانه به عمل آمده برای گسترش و توسعه روابط تقویت و مواضع سیاسی جهت استحکام مناسبات پایدار کنگرس ملی افغانستان با پارلمان اروپایی ، پارلمان بریتانیا  و ایتالیا تماس های کاری بر قرار بوده لزا با مباهات میتوان گفت که در تاریخ سیاسی افغانستان یگانه تشکیل سیاسی کشور کنگرس ملی افغانستان است که توانسته در این مجامعی با عتبار بین المللی در دفاع از منافع ملی دفاع از حقوق بشر در افغانستان از جایگاه رفیع و مزلتی برخوردار باشد البته کسب این پرستیژ و افتخارات مدیون کار و زحمت سه نفر از شخصیت های نخبه سیاسی کنگرس ملی افغانستان هر یک  اقای محمد عیسی اسحاق زی ریس  کانگرس ملی آقای پروفیسور حاتمی عضو هیات اجرایئه و آقای نظیمی عضو شورای عالی کنگرس ملی افغانستان بوده در اینجا الزام بر آن است تا به نماینده گی شما از این سه شخصیت فرهیخته و وارسته اظهار امتنان و سپاس نمایم .
اعضای محترم شورای عالی کنگرس ملی افغانستان !
با مشاهده این وضعیت اقتبار که در کشور ما میگذرد کنگرس ملی حامل پیام درشت میباشد این پیام ارجحیت مبارزه برای فرا, رسیدن روز حساب گیری و شفافیت از رهزنان و چپاولگران است زیرا مردم ما در طی بیش از سیزده سال زیر پاشنه های حکومت ناتوان و فاسد تفنگ داران مفسدان و غارت گران و خاینین درون دستگاهی و بیرون دستگاهی عذاب و ضجه میکشند و به فریاد های در گلو شکسته شان پاسخگویی وجود ندارد  تیغ زهرا گین غارت و چپاول حکام فاسد هر چی بیشتر بر استخوان مردم فرو تر رفته است تیم بی احساس حاکم بر جان مال و دارای های شخصی و غصب زمین های دولتی اختلاس های کلان مالی و اقتصادی و دزدیدن بانک ها و حتی پر کردن جیب های خویشاوندان خود  نیز دریغ نکردند . این تبهکاران همه ارزشهای معنوی را به باد سخره گرفته اند چنانچه وحدت ملی را عنوان می کنند ولی در خفا به تفرقه های قومی . سمتی . مذهبی . زبانی به بهای دوشیدن خون قوم خود و راه اندازی جنگ های قوم علیه قوم , مذهب علیه مذهب تیغ از دمار مردم بیرون کردند .
به قرار اطلاعیه منابع با اعتبار بین المللی پول های هنگفت  که از مدارک فساد و ارتشا پیش از این به خارج کشور انتقال داده اند پاسپورت های خارجی و دپلوماتیک شان هم در جیب های بالایی شان قرار دارد .
از جانب دیگر مردم به این نتیجه محتوم رسیده اند که مفاهیمی مانند سیاست ملی قیادت ملی اقتدار ملی وحدت ملی واژه های قرار دادی اند که برای زمام داران فاسد ضرب زبانی بیش نیستند همچنان این تیم در حلقات نزدیک خود قانون اساسی دموکراسی مشارکت جمعی و حقوق بشر را جز محصولات مجازی و رسانه ای تلقی داشته و به قرار گفته ایشان ( قصه مفت) خوانده میشود
در چنين وضعيت آشفته بسر ميبريم اگر چه مردم از سير وضعيت خشمگين اند و به قرار تماسهاي كه فعالين كنگرس ملي با مردم دارد مردم با يكصدا فقط روز حسابگيري و شفافيت را مي خواهند زيرا مردم ميدانند كه چگونه رهبران كاذب ، غارتگر بي كفايت وابسته  به دول دور و نزديك يكي پي ديگري سرنوشت آنان را بيرحمانه به بازي گرفته آنهم در ساختار فاسد ترين نظام مافيايي كه در جهان موقيعت اول را حايز گرديده و هيچ صداي اعتراض و دادخواهي شنيده نميشود پس مي بايد كه پيشاپيش همه نهاد هاي مدنی كنگرس ملي رسالتمندانه براي مردم خود ( روز حسابگيري و شفافيت ) را ممكن و میسرسازد .
لذا به مردم خويش قاطعانه اطمينان ميدهم كه با تمام قوت و قاطعیت در همين مسير حركت مينمايم و ما همه از داره های دزدان حساب خواهیم گرفت بايد رهزنان پاسخ ارايه بدارند به دو مورد از این چپاول ها توجه فرمائید.
به قرار گذارش ریسرچ گلوبال به قول يك منبع معتبر تحقيقاتي بين المللي وانمود شده در ساحه بازسازي افغانستان 50 مليارد مصرف شده و از جمله 34 مليارد دالر آن را عده اعضاي مقامات ارشد حكومتي افغانستان اعم از چند وزير چند وكيل و چند والي غارت نموده و مبلغ 8 مليارد دالر را كار گذاران و مشاورين خارجي سرقت نموده باقيمانده 8 ملیارد ديگر در ساحه بازسازي با اين فساد گسترده بمردم ملموس نمي باشد .
در گذارش آمده كه 34 مليارد دالر را 10 تا 15 فاميل كه تعداد شان بين 60 – 70 نفر بيش نيست غارت نموده و بدين ترتيب این گروه فاسد مردم افغانستان را به گروگان گرفته اند .
همچنان موازی 4 مليون جريب زمين را که  تيم حاكم  و وابسته گانشان غضب نمودند پاسخ بدهند . بدين ملحوظ پيام ( روز حسابگيري و شفافيت ) يك تقاضاي مبرم جدي و واقعيانه مردم است كه به آن  ارج و احترام بايد قايل شد و در زمينه تحقق عملي آن گام استوار بايد برداشت .
 در حاليكه عمر ننگين تیم حكومت فاسد به آخر خط رسيده اکنون به نیرنگ دیگر متوسل شده اين ها نسل دومي خود را منحيث وارثين خويش وارد عرصه كار زار اقتدار سياسي كشور می تمائیند چنانچه به اوراق تبلیغاتی فوتو هاي بزرگ رنگين , شعار هاي كاذب وپوشالی  آنها عطف توجه شود نزدیکی و قرابت كانديد شورا هاي ولايتي را که در و ديوار ها نصب شده با تیم حاکم ثابت میکند به قرار  اطلاعيه دقیق كه به دفتر سياسي كنگرس ملي مواصلت كرده اكثر كانديد هاي شورا هاي ولايتي فرزندان ، برادران و یا خويشاوندان همین تيم حكومتي  فاسد اند اين موضوع جداً قابل اهتمام و انديشه مي باشد .
دوستان عزيز!
افغانستان جزيره معلق در هوا نسيت جز خانواده نظام جهاني بوده اما قدرت لا محدود رهبري تيم حاكم را كور و كر ساخته از يك سو سر مخالفت با جامعه جهاني را تا حد اعمال خيانت به منافع ملي تعقيب ميدارند و از سوي ديگر با تمسك به جنگ و فساد و حفظ بحران مي خواهند تا قدرت خويش را تداوم دهند .
اعضاي محترم شوراي عالي !
انتخابات دور سوم بر پا به طرح و مهندسي تيم حاكم جهت حفظ قدرت همان چرخه باطل تاريخ وطن ماست كه به چرخش دو باره آورده شده بايد بسيج شد و حركت عمومي را آغاز نمايم و تمام جوانب كه با ملوك الطوایفی سياسي سر آشتي ندارند اگر با اين پيام كنگرس ملي همصدا و همراه نشوند بر علاوه كه بازنده هستيم اين باخت ملي نسل هاي بعدي را نيز در گرو خود خواهند داشت .
باز هم به تکرار میگویم که کارانحصار گران مفسد در خط آخر رسيده اند طرح بقای قدرت چند فرد و چند خانواده به هيچ وجهه عملي نيست ما شاهد رفتار كمپايني هستيم كه جنون و نشه قدرت در بين  رقبای خود تيم حاكم آنقدر تقلا نموده كه تهدید های قلدر منشانه لفظی بصورت حتمی  جنگ و مصاف هاي خونين را نا گزیرساخته البته تلاش شبکه های استخبارتی منطقه در تحرکات و مداخله جهت دفاع از شخص مورد نظر شان ملوس است در هر حال بوي جنگ فرعونيان بمشام ميرسد اما باز هم تاوان اين جنگ ها عايد مردم بيچاره ما خواهند شد اما اصلي تاوان دهنده خاص چيزي ديگري خواهد بود سر هاي بسیاری را بالاي دار خواهند برد .
در فرجام كنگرس ملي رسالت روشنگرانه اش  را ايفا مي كند و ضعيت اسفيار از همه مبارزين ملي شجاعت و جرئت منصور وار مي خواهد اميد است كه اين صداي كه امروز در زير اين سقف بلند ميكنم طنین جهان تاب پيدا كند همچنان به چهره حقيقت تلخ باید نگريست و از آنها چيز هاي بايد آموخت هيچ حزب ، سازمان و يا تنظيم به رويكرد هاي ديروزي خود نبالد همه اعتراف نمايم كه ديروز مان ديروز پر اشتباه و بي افتخار بود اكثر رهبران سياسي ما را كشور هاي خارجي به سرنوشت مان مقرر داشتند همه مساعي بايد امروزي باشد و از باز توليد گروه ها و نهاد هاي قومپرست و سمت پرست بصورت كل از ايديالوژي هاي خرد گريز و تجدد  ستيز جلوگيري شود .  
اعضای کنگرس ملی از همان نسل مبارزین و مجاهدین و سرفرازانی پر شور وطن اند که به سان سربداران و حلاج منصوروار سود و زیان ناشناس ، ترس و جبن ناشناس بوده اند هیچگاه در عزم و اراده این رجال دو دلی و تردید , توقف و برگشت یا ایستایی  بملاحضه نمیرسد . عزم راسخ و علو همت شما مبارزین متحد مرا به یاد سخنان پر مایه بتهون برد این مرد بزرگ موسیقیدان است که وظیفه خود را به عنوان مبارزه علیه پلیدی ها فراموش نمی کند او مردی است که موسیقی او صدای آزادی و قدرت ضد ستم و فریاد داد خانه در سراسر اروپا بوده سمفونی های او سرشار از صلا بت و حیرت     عظیم است قهرمان وی یک موجود غالب نیست بلکه مرد مغلوبیست که در هنگام شکست نیز آرمان دارد با مغلوبان متعهد پهلوانان وی پهلوانان اندیشه و عمل و نیکی بزرگواری بود .
بتهوون میگوید ( وه چه خوب است که انسان هزاران بار زندگی را بخاطر آرمان انسانی اش از سر گیرد )
( تقوا را پیشه کنید و به فرزندان تان تقوا را توصیه کنید )  
**********************************************************************************


 http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html


محترم پروفیسور محفوظ ندایی  ریس تشکیلا ت  کانگرس  ملی و محترم سمیع کارگر معاون شعبه تشکیلات. عضوهیت   اجراییه کانگرس ملی  گزارشی را پیرامون  انتخاب پانزده نفر از شخصیت های ملی و دموکرات  بحیث اعضای  جدید  شورای عالی کانگرس و فعالیت های تشکیلاتی جهت دفع دسایس علیه رهبری کانگرس و  حمایت شخصیت های ملی و دموکرات  از کانگرس  ملی  افغانستان به   مجلس شورای ملی ارایه نموده اند
--------------------------------------------------------------------------------------------------

محترمه خانم میلاد و محترمه فوزیه تاصری اعضای شورای عالی کانگرس ملی افغانستان پیرامون دفاع از حقوق انسانی زنان و نقش زنان در دفاع از منافع ملی و حقوق بشر سخنرانی نموده اند

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html


محترم عبدالرحمان رحمانی عضو شورای ملی افغانستان و. ریس  علما و مشایخ دینی کانگرس ملی افغانستان
تاکید میدارد نه باید بگذاریم تا دین را وسیله قدرت و ثروت مبدل نمایند برای پاکیزه نگهداری دین و دفاع از
منافع ملی و عزت افغانستان علمای دینی به کانگرس آمده است
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html            


******************************************

کانگرس ملی افغانستان  

روز بین المللی زن را گرامی میداردوبخاطرمحوخشونت،تامین حقوق

 انسانی زنان درکشور  شجاعانه و صادقانه مبارزه میکند

********************************************
کانگرس ملی افغانستان در عرصه دفاع از حقوق زنان

-دفاع از حقوق وآزادی های زنان بحیث یک بخش بزرگ جامعه و تامین سهم زنان در امور سیاسی، اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی کشور و فراهم کردن زمینه های که باید زنان از برابری کامل حقوق سیاسی،اجتماعی،قانونی و انسانی بر خوردار باشند.
-بخاطر تامین حفظ الصحه و تداوی مردم  ضرورت است تا موسسات صحی و کلینیک های مدرن ایجاد گردد وهمچنان دولت در تداوی رایگان هموطنان بی بضاعت سبسایدی لازم اعطا نمایید.
-بمنظور حفظ حقوق کودکان لازم است تا مرکز صحی مدرن و شبکه های حمایت از طفل و مادر ایجاد گردیده و توجه اساسی به پرورش وآموزش سالم کودکان واطفال صورت گیرد
++++++++++++++++++++++++++                                                   



تعداد بزرگ از زنان و دختران تحصیل یافته و مبارزین ملی و مدافع  حقوق انسانی زنان در کانگرس ملی شرکت ورزیده و برای رهبری و سیاست کانگرس ملی که مدافع منافع ملی وحقوق بشر است رای دادند وسوگند های حود رادر مبارزه بخاطر نجات زنان افغان ازخشونت ٕوظلم تجدید کردند..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نامه دو ستاره هالیوود به دیوید کامرون در حمایت از زنان افغان

به روز شده:  14:59 گرينويچ - شنبه 08 مارس 2014 - 17 اسفند 1392
کیرا نایتلی و سلما هایک از ستاره های معروف سینمای هالیوود با ارسال نامه‌ای به دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا خواهان حمایت از حقوق زنان در افغانستان شده اند.
آنها در نامه خود از نخست وزیر بریتانیا خواسته اند که او باید اطمینان حاصل کند که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، حقوق زنان در افغانستان رعایت
خواهد شد
کیرا نایتلی و سلما هایک از ستاره های معروف سینمای هالیود با ارسال نامه‌ای به نخست وزیر بریتانیا خواهان حمایت از حقوق زنان در افغانستان شده اند. جوزف فی‌نیس، مایکل شین و شمار دیگری از ستاره‌ها و کارگردانان بریتانیایی نیز این نامه را امضا کرده اند.


----------------------------------------------------
روز جهاني زن 8 مارس، در سراسر جهان به عنوان روز جهانی زن و برای بزرگداشت مبارزات زنان برای برابری و رهايی شناخته مي‌شود.دوران شکل‌گيری و اوج گرفتن

نهضتها و جنبشهای زنان برای تحقق حقوق انسانی و از بين بردن آثار تبعيض جنسي از يك و نيم قرن پيش شروع شده و جنبش برابري زن ومرد، گامهايي را به جلو برداشته‌است.براي اينكه با چگونگي شروع مبارزات زنان آشنا شويد بايد ديد كه اولين گام از كجا برداشته شد.گام اول تظاهرات زنان كارگري بود كه در كارخانه نساجي نيويورك در 8مارس1857 انجام شد.اين تظاهرات در اعتراض به حقوق كم در مقابل 12ساعت كار روزانه طاقت‌فرسا بود كه البته بشدت سركوب شد. ولي زنان كارگر در سالهاي بعد با تشكيل اتحاديه، به اعتراضات و مطالبات خود افزودند.اين مبارزه ادامه داشت تا اينكه در قرن بيستم، زنان در كشورهاي صنعتي و كشورهاي درحال توسعه، بطور گسترده‌اي وارد كار اجتماعي شدند. چرا كه زنان در هركاري كه استخدام مي‌شدند با حقوق كمتر از مردان مواجه بودند.در اوايل قرن بيستم اعتراض و اعتصابات زنان كارگر در مراكز اصلي صنعت از جمله: نيويورك، فيلادلفيا، شيكاگو در آمريكا و ساير كشورهاي صنعتي اوج گرفته بود. زنان خواستار حق رأي، حقوق مناسب، خاتمه دادن به شرايط طاقت‌فرساي كاري و بيگاري كشيدن از كودكان بودند.در روز 8مارس1908 نيز، هزاران زن كارگر خياط براي قانون حمايت كودكان كارگر و حق رأي زنان و بقيه خواستهاي قبلي تظاهرات كردند.در حادثه ديگري زنان يك كارخانه پارچه بافي در نيويورك،
______________________________                                       





            

  

برنامه کنگرس ملی افغانستان


 کنگرس ملی افغانستان یک سازمان سیاسی بوده هدف آن تامین منافع ملی و دموکراسی در افغانستان میباشد وبخاطرتحقق آن از طریق اجرای دقیق وظایف مطروحه جهت  تامین صلح، امنیت، بازسازی، ،تجدد  و مدرنیته در افغانستان مبارزه مینماید. بدین منظور برنامه ذیل را که با در نظر داشت خصلت ملی،انسانی و ساختار جامغه افغانی از لحاظ غقیدتی،اتنیکی و با حفظ روحیه موازین دمو گراسی،رعایت حقوق بشر و تامین حاکمیت قانون تدوین شده است به پیشکاه مردم افغانستان اعلام مینماید وتمام اعضای کانگرس ملی را برای تطبیق اهداف ووظایف مطروحه فرا می خواند.
در بخش سیاسی :


 کنگرس ملی افغانستان بر اساس تفکر وسیاست های خود بمنظور طرح واجرای دقیق و علمی بیرون رفت از وضع موجود عقب ماندگی های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جامعه افغانی و بازسازی  کشور،  طرح دفاع و تامین منافع ملی،تحگیم استقلال ، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، دموکراسی، آزادی  بیان و عقیده ،عدم خشونت   پلورالیزم ،و ایجاد و تقویت اساسات جامعه مدنی ورعایت حقوق بشر و را در یک مجموعه  به هم پیوسته تدوین نموده و بخاطر نحقق آن مبارزه مینماید.
  
 دستیابی به منافع ملی ، دموکراسی  و آزادی اساس تقکر کنگرس ملی افغانستان   را تشکیل میدهد.
چنانچه تاریخ  مبارزه  بخاطر آزادیخواهی در جامعه متمدن که منجر تامین دموکراسی و تصویب اعلامیه جهانی  حقوق بشرگردید پایه و اساس تامین دموگراسی واقعی در جهان میباشد. و مبارزات نهضت مشروطه در کشور ما نیز درین راستا بوده است.
یکی از اصول مبارزه ما رعایت و ادامه سیاست عدم خشونت است.و در سیاست  که خون بریزد و انسان قربانی گردد قطعا مورد تایید کنگرس ملی افغانستان  نمی باشد  و کنگرس ملی  بخاطر  تحقق اهداف مطروحه بصورت مسالمت آمیز مبارزه مینماید .
- قطع  جنگ تامین صلح  و بازسازی  کشور تنها در صورت رعایت موازین دموکراسی وحقوق بشر با مشارکت  مردم وکرایشهای مسالمت آمیز میسر میباشد . بدین منظور ما به صورت عاجل ختم حاکمیت نفنگ ، جبر و قوماندان سالاری را در کشور خواهانیم و این امر یکی از اهداف ما را تشکیل میدهد.
داشتن تفکر سیاسی و عقیدتی جرم نیست بشرط آنکه مسالمت آمیز بوده و به قانون جامعه و حقوق طبیعی افراد احترام داشته باشدو هیچکس به خود حق تحدید دیگران را ندهد.
کسی را نباید به نام جرایم سیاسی تحدید نموده ویا پاکسازی کرد. برای بر طرف کردن سنت و سیاست خشونت از جامعه باید به مقوله جرم سیاسی پایان داده شود و جزای اعدام که توهین به کرامت انسانی بوده لغو گردد.
کنگرس ملی از تمامی احزاب ،سازمانها ،روشنفکران ملی دموکراسی طلب،شخصیت های ملی و دموکرات افغانستان دعوت بعمل میاورد تا جبهه مدافع  صلح،  منافع ملی و  حقوق بشر را در مخالفت با گروههای جنگ طلب ، عقب گرا و فناتیک که مانع جدی دراستقرار صلح ،دموکراسی و باسازی کشور ما میباشد. و کنگرس ملی افغانستان  بخاطر ایجاد همچو جبهه مبارزه مینمایید. 



-ما یکانه راه تامین منافع ملی ، باز سازی و اعمار یک جامعه پیشرفته را در تحقق آرمان دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور میدانم . 
 کنگرس ملی اقغانستان بمنطور تامین عدالت ، دفاع از حقوق و آزادیهای افراد را که در اعلامیه  جهانی حقوق بشر انعکاس یافته بصورت کامل حمایت نموده وسیاست عدم خشونت را  در کلیه عرصه ها ارایه و بخاطر آن مبارزه منمایید.
-دفاع از استقلال ، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان واحد وغیر قابل تجزیه یکی از اهداف اساسی  کنگرس میباشد.
-ما به این باور هستیم که همه افراد در آفرینش برابرند و دارای حقوق مساوی میباشند. بنا قرار دادن حقوق افراد در مرکز تفکر سیاسی و تشکیلاتی کلیه قواه دولتی از تمام افراد جامعه خواست مارا تشکیل میدهد.
-فعالیت بخاطر پیشرفت و ترقی کشور یک تعهد ملی بمنظور توسعه واعتلای سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جامعه میباشد.
آرزو و تلاش ما رفع عقب ماندگی اقتصادی و اجتماعی و رسیدن به جهان پیشرفته امروز است.
کنگرس بخاطر حاکمیت مردم در افغانستان مبارزه مینمایید و بر اساس طرز تفکر و سیاست های کنگرس تعین نوع نظام طی یک ریفراندم و یا لویه جرگه آزاد و دموکراتیک و عادلانه صلاحیت مردم افغانستان است که آنرا انتخاب خواهند نمود. به نظر ما انچه اهمیت دارد ماهیت نظام باید مشروع، قانونی ، انتخابی و پارلمانی باشد و باید از طریق انتخاب آزاد، سریع،مستقیم و در فضایی بدون تفنگ و قوماندان سالاری صورت پذیرد.
-ضرورت است تا به مردم افغانستان حقوق شهروندی اعطا گردد که البته مفهوم اساسی شهروندی منحصر به  ساکنین شهر نبوده ، شهروند بودن که در نقطه مقابل رعیت بودن قرار دارد به حقوق و امتیازات فردی اطلاق میگردد که طبق آن افراد در تعین و عزل نظام و حاکمیت، باز خواست از مسولین و همچنان در تدارک و تصویب قانون شرکت فعال داشته باشند.بدین ترتیب مفهوم شهروند به مفهوم دموکراسی و آزادیخواهی وابسته میباشد و کنگرس جهت تامین این امر مبارزه مینماید.
-دین مقدس اسلام دین قبول شده اگثریت قاطع مردم افغانستان است و نبایید به دین اسلام و سایر ادیان بی احترامی و توهین صورت گیرد و هکذا اشخاص و گروه ها نبایید از دین مقدس اسلام و سایر ادیان  به نفع شخصی و گروهی خویش  سو استفاده نماید. و دین به وسیله ابزار ثروت و قدرت مبدل کردد.

بخاطر تامین حاکمیت قانون وحفظ آزادی های افراد ضرورت است تا تفکیک قواه در قدرت نظام بعمل آید وقوه قضاییه باید از استقلال و بیطرفی کامل بر خوردار باشد.
- ازادی بیان و عقیده و آزادی مطبوعات ازجمله اصول اساسی دموکراسی بوده، فعالیت احزاب سیاسی، اتحادیه های صنفی و انجمن های که دارایی عقاید و تفکر سیاسی و اجتماعی مختلف میباشند در صورتیکه مبارزات شان مسالمت آمیز باشد باید آزاد باشند. هرنوع دیکتاتوری که منجر به سلب حقوق جمع ویا فرد گردد مورد پذیرش کنگرس ملی نمی باشد.
نباید  هیچ قانون ویا اکشریتی حقوق طبیعی وانساتی افراد را از آنها بگیرد. این حقوق که در اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق های حقوق سیاسی مدنی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی تعریف شده منجمله آزادی عقاید.   جان و مال مردم در پناه قانون میباشد.
- کنگرس  ملی افغانستان معتقد است که برادران پشتون و بلوچ ما در آنطرف خط نامنهاد دیورند بنا به علایق و روابط تاریخی ،عنعنوی دینی ،ملی ،زبانی و  سایر پیوند های شان با افغاتها هموار ه از پشتیبانی و همبستگی مر دم ما بر خوردار بوده و حزب ار داعیه بر حق برادران پشتون وبلوچ پشتیبانی  مینماید. و همچنان حل مسالمت آمیز کلیه مسایل مورد منازعه  با همسایگان را خواهان میباشد.

در بخش اقتصادی:

در طول چندین دهه جنگ ، چپاول وویرانی صدمات بزرگی بر اقتصاد ملی افغانستان وارد نموده که این عوامل جریان بازسازی و انگشاف را با موانع جدی مواجه ساخته است. لذا تحقق پروسه بازسازی افغانستان نیازمند فعال ساختن همه طرفیت های اقتصادی داخلی، جلب کمک های بین المللی و سرمایه های خارجی میباشد.
- آزادگذاشتن فغالیت نیروهای تولیدی و حمایت دولت از فعالیت هایی که برای توسعه ظرفیت های اقتصادی و بالا بردن سطح زندگی مردم انجام میگیرد اصل یک سیاست درست و کار آمد میباشد.دولت جز در برخی زمینه های استراتیژیک باید خود را از اداره و ملکیت موسسات کنار بکشد و نیروی دولت صرف جلوگیری از انحصارها و رقابت های غیرمنصفانه وحمایت از مصرف کنندگان و فراهم کردن شرلیط رشد اقتصا دی صنایع و موسسات مالی گردد.
-بمنظور تقویت زراعت کشور ضرورت است تا تو سعه دهات و رزاعت بعمل آید وخدمات لازم به دهاقین از راه تضمین قیمت محصولات زراعتی،بردن صنعت،ماشین الات زراعتی و سایر خدمات به قریه جات وکسترش تحصیلات اعتباری صورت گیرد تا بدین وسیله کار و فعالیت بخاطر مدرنیزه ساختن زراعت آغاز گردد.
-جهت تقویه صنایع ضرورت است تا باز سازی کشور از طریق آموزش نیروی کار مجهز به دانش و تکنالوژی امروزی ، وارد کردن تکنالوژی مدرن و ایجاد شرایط برای اداره نوین اقتصادی بعمل آید. باور حزب این است که اعمار یک جامعه پیشرفته اقتصادی از طریق رقابت بازار و فعالیت های قانونی اقتصادی کلیه افراد جامعه و سرمایه گذاران داخلی و خارجی تامین گردیده میتواند.
-باتدوین قوانین آزاد  در عرصه اقتصاد،تشویق سرمایه های خصوصی،رفع محدودیت های تجاری و اقتصادی لازم است تا نیروی تولید جامعه آزاد گرددو رقابت اقتصادی آزادباشد. و نباید افراد را از ثمره تلاش و ابتکارات شان بی بهره ساخت. همچنان با توسعه مالکیت موسسات به کلیه افراد جامعه و کارگران از طریق تشکیل شرکت های سهامی لازم است تا سرمایه ملی در سطح جامعه بخش گردد.

در بخش اجتماعی:

-هدف اساسی کنگرس ملی افغانستان درعرصه اجتماعی ایجاد اساسات جامعه مدنی در افغانستان میباشد و در این عرصه فعالیت کانگرس ملی بر اساس موازین اعلامیه جهانی حقوق بشر ودموکراسی متکی است.
سیاست اجتماعی و مبارزه کانگرس ملی افغانستان جهت تامین اهداف ذیل صورت میگیرد.
اندیشه جامعه مدنی به عنوان مولف ضروری دموکراسی بوده که در نتیجه تجربه تلخ دیکتاتوری ها در جهان اکنون مورد توجه خاص قرار گرفته است. جامعه مدنی به معنا تشکلات داوطلبانه از جمله احزاب سیاسی، سازمانهای آجتماعی ووجود زمینه هایی است که مردم بتواند بدون مداخله دولت در اموری که میل دارند با هم کار کنند.
جامعه مدنی همچنان به معنا حقوق و مسولیت های شهروندی و مناسبات اجتماعی متمدنانه است.
جهت تامین اساسات جامعه مدنی ضرورت است تا حقوق وآزادیهای مردم و اشتراک انها در کلیه شون زندگی تامین گردد.
-دفاع از حقوق وآزادی های زنان بحیث یک بخش بزرگ جامعه و تامین سهم زنان در امور سیاسی، اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی کشور و فراهم کردن زمینه های که باید زنان از برابری کامل حقوق سیاسی،اجتماعی،قانونی و انسانی بر خوردار باشند.
-بخاطر تامین حفظ الصحه و تداوی مردم  ضرورت است تا موسسات صحی و کلینیک های مدرن ایجاد گردد وهمچنان دولت در تداوی رایگان هموطنان بی بضاعت سبسایدی لازم اعطا نمایید.
-بمنظور حفظ حقوق کودکان لازم است تا مرکز صحی مدرن و شبکه های حمایت از طفل و مادر ایجاد گردیده و توجه اساسی به پرورش وآموزش سالم کودکان واطفال صورت گیرد.
وارسی و مواظبت از معلولین و بازماندگان قربانیان جنگ بدون تبعیض سیاسی،قومی و لسانی بعمل آید.
-کار و فعالیت اساسی در امرپاکسازی اراضی کشور از وجود مین ها صورت گیرد و همچنان به منظور حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا سعی و تلاش انجام یابد.
-مبارزه علیه کشت،تولید،استعمال و ترافیک مواد مخدره.

در بخش فرهنگی:

افغانستان دارای فرهنگ غنی و باستانیست. گنجینه تاریخی عظیم فرهنگ ملی ما انکاس دهنده وطندوستی، صلخواهی و آزادیخواهی مردم این سر زمین میباشد.
 کنگرس ملی افغانستان به منظور اعتلای فرهنگ جامعه مبارزه مینمایید و تامین اهداف ذیل را دربرابرخود قرار داده است.
- علم ودانش ،آموزش خوب و فرهنگ عالی بزرکترین عامل پیشرفت در جهان امروزی است. در عصر تکنالوژی پیشرفت عقب ماندگی را بدون داشتن علم و دانش عالی باهیچ وسیله دیگری نمی توان از بین برد.
- امحای بی سوادی و ارتقای سطح آموزش ضرورت حیاتی جامعه ما میباشد. بدین منظور سهم اساسی بوجه حکومت باید برای کسب تعلیم و تربیه رایگان در سطح مکاتیب، موسسات تحصیلات عالی و سایر بخش های مربوط تعین و تضمین شود.
-ایجاد،بسط و توسعه مکاتیب، پوهنتون ها و سایر موسسات تعلیمی، تحصیلی و فرهنگی به عمل آید. تامین شرایط لازم برای دسترسی مردم به خصوص جوانان به دست آوردها ووسایل پیشرفته علمی و فرهنگی جهان که ضرورت اساسی جامعه بشمار میرود صورت گیرد و حزب جهت تامین ان مبارزه میکند.
-اعتلای فرهنگ در عرصه روشنگری در جامعه تاثیر بسزایی دارد. بدین منظور فعلیت های افرینشی و تحقیقات علمی وسیع دانشمندان و محققین در جهت ارتقاع سطع فرهنگی جامعه باید بعمل آید تا سنت های تشدد و خشونت در جامعه از بین رفته و جای آنرا صلح، صمیمیت و ارتقاع فرهنگی جامعه بگیرد.
-پرورش استعداد های مردم مجهز کردن کشور به تکنالوژی نوین،توسعه زیر بنا فرهنگی به سراسر کشوروگشودن در ها برای بهترین فراوردهای فرهنگی یکی از اهداف ما به شمار میرود و در صورت تامین آن این امکان میسرخواهد شد که مردم افغانستان آینده مطمین و سطح بلند رفاه عامه داشته باشند.
-فرهنگ عامل حیاتی پیشرفت جامعه است. حفظ آرزش های تاریخی  فرهنگی ملی ، کسب فرهنگ عالی بشری،آزادی هنر و فعالیت های فرهنگی و تحقیقات علمی ، کمک به بالندگی فرهنگ های محلی ،تشویق کودکان و نوجوانان باید به عمل آید. فرز ندان افغان باید به آرزش های ملی و انسانی آشنا شوند و با ذهن های باز بر  تفکرآزاد علمی پرورش یابند.

در بخش بین المللی:

 کنگرس ملی افغانستان  حفظ و استحکام منافع ملی و مصالح علیای افغانستان را اساس دایمی سیاست خارجی خود قرار داده و در تحقق آن مبارزه مینماید.
-  حفظ استقلال، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی،همکاری متقابلا مفید با همسایگان و سایر کشور های جهان و پرهیز از ماجراجوی های بین المللی.
-فراهم آوردن شرایط مساعد و جلب همکاری بین المللی بمنظور استقرار صلح دایمی، باز سازی و تامین دموکراسی در کشور.
- پیشرد سیاست مستقل و فعال در عرصه روابط بین المللی.
- رعایت منشور ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر و کلیه میثاق های  مربوط به آن و سایر موازین شناحته شده بین المللی.
-برقراری مناسبات متقابلا مفید و دوستانه با احزاب و سازمانهای بین المللی طرفدار دموکراسی و حقوق بشر در جهان.
-مسله برگشت مهاجری افغان اکنون به یک معظله جدی در تمام جهان مبدل شده است. بنا برخورد انسانی ایجاب میکند تا در مورد برگشت آبرومندانه و داوطلبانه مهاجرین افغان از کشور های خارجی البته بعد ار تامین شرایط لازم زندگی و مصونیت در داخل کشور فکر شود. برگشت مهاجرین مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر وکنوانسیون ژنیو باید کاملا داوطلبانه باشد.   
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html

جوانان منور افغان بار دیگر پشتیبانی خود را از کنگرس ملی افغانستان ابراز داش                  
                          



 روز دوشنبه  مورخ  21 دلو هیات رهبری کانگرس ملی افغانستان  بنابر دعوت اعضا و  علاقمندان کانگرس ملی افغانستان عازم قریه  شیوکی شدند که  از طرف مردم با گرمی  زایدالوصفی پذیرایی بعمل آمد.
 محترم رسولی معاون کانگرس ملی افغانستان  از  اهداف  کنگرس که دفاع ازمنافع ملی و حقوق بشر و حمایت از نسل جوان و منور افغانستان میباشد به  مردم توضیحات داد و در اخیر از  کلپ  پهلوانی آقایی حاجی صاحب منصور دیدن بعمل آمد در  آنجا  نیز از مرام  کانگرس ازجانب مردم و جوانان حمایت بعمل آمد

  از جانب دفتر مطبوعاتی کانگرس ملیافغانستان
  
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html           


کانگرس ملى افغانستان: اکثر نامزدان ناقضين حقوق بشراند

By محمد حسن خطاب
Oct 8, 2013 - 15:28

کابل (پژواک،١٦ ميزان ٩٢): "کانگرس ملى افغانستان"، اکثر نامزدان انتخابات رياست جمهورى را ناقضين حقوق بشرى خوانده هشدار داد که اگر اين ناقضين به قدرت برسند، فاجعۀ بزرگ براى افغانستان و جامعه جهانى به بارخواهد آمد.
ادعاى کانگرس يادشده، امروز از سوى محمدعيسى اسحق زى رييس اين نهاد، دريک نشست خبرى ابراز گرديد.
رييس کانگرس ملى افغانستان گفت که بايد به مردم فرصت داده شود تابدون تهديد زورمندان وناقصين حقوق بشر، به پاى صندوق هاى راى بروند و نامزدى را که مدافع منافع ملى و حقوق شهروندان است، انتخاب نمايند.
اسحق زى با بيان اينکه زورمندان و ناقضين حقوق بشر بيشتر از گذشته تقويت ميشوند و هنوزهم در رده هاى بالاى ساختارسياسى کشور، همان قراردارند افزود: "اين خوديک تهديد بزرگ براى تامين ثبات، به وجودآمدن نظام و دفاع از حقوق بشراست."
وى از مردم خواست که در برابر تهديدزورمندان که عاملين فساد، فقر وبيعدالتى در کشور بوده و تهديد دربرابر انتخابات ميباشند، از خود مقاومت نشان دهند.
رييس کانگرس ملى، انتخابات آينده را باحضور اين ناقضين حقوق بشر، غيرشفاف خوانده هشدار داد که در برابر اين زورگويان و متقلبين بى تفاوت نخواهند ماند؛ چونکه مردم خواستار يک تغييرمثبت ميباشند.
موصوف، در ادامۀ صحبتهايش اظهار نگرانى کرد که درحال حاضر، برخى زورمندان مردم درگرو خود درآورده، اگراين افراد از طريق انتخابات غيرشفاف و دموکراتيک به قدرت برسند، فاجعۀ بزرگ براى افغانستان و جامعه جهانى خواهدبود.

اما مسوولين کميسيون مستقل انتخابات، پيش از اين گفته بودند که کميسيون حق ندارد تا زمانى مانع نامزدى کسى براى انتخابات شود که از سوى محکمۀ با صلاحيت، مجرم و ناقض حقوق بشر شناخته شود.
"کانگرس ملی" که از ٧٠ حزب و شماری سازمان های اجتماعی متشکل شده، هفتۀ گذشته رسماً اعلام موجوديت کرد.
براى انتخابات سال آيندۀ رياست جمهورى که قراراست در١٦ حمل سال ١٣٩٣ برگزار گردد، در مجموع ٢٧ تن با ترکيب هاى مختلف به حيث نامزد رياست جمهورى، ثبت نام نموده اند.
عبدالله عبدالله بامعاونت انجنير محمدخان و حاجى محمد محقق، عبدالرب رسول سياف با معاونت محمد اسماعيل خان و مولوی عبدالوهاب عرفان، قطب الدين هلال با معاونت عنايت الله عنايت و محمدعلی نبی زاده، عبدالرحيم وردک با معاونت شاه عبدالاحد افضلى و سيدحسين انورى، اشرف غنى احمدزى با معاونت جنرال عبدالرشيد دوستم و سروردانش، شامل اين نامزدان هستند.
زلمى رسول بامعاونت احمدضيا مسعود و حبيبه سرابی، قيوم کرزى بامعاونت وحيدالله شهرانی و ابراهيم قاسمى، گل آغا شیرزی بامعاونت سيدحسين عالمى بلخى و محمدهاشم زارع، انوارالحق احدى بامعاونت حشمت الله مجددى و اسماعيل 
قاسميار، تعداد ديگرى از نامزدان را تشکيل ميدهند که احتمالاً در رقابت تنگاتنگ باهم قرار خواهند داشت



       محمد عسی اسحاق زی، رئیس کنگره ملی افغانستان می گوید که هنوز هم تهدید زورمندان و جنایتکاران در فضای
 سیاسی- اجتماعی کشور حاکم است.
اطلاعات روز: کانگرس ملی افغانستان در کنفرانس دیروزش از حضور‌ ناقضان حقوق بشر در جمع نامزدان ریاست جمهوری و معاونان‌شان اظهار نگرانی نمود. به گفته‌ی محمد عیسی اسحاق‌زی، رییس کانگرس ملی افغانستان، تردید در مورد برگزاری انتخابات آزاد، دموکراتیک، شفاف و پیامدهای حضور ناقضان حقوق بشر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳ به مشاهده می‌رسد. هرچند که وی از شخص خاصی نام نبرد، اما حضور‌ جنگ‌سالاران را در انتخابات پیش‌رو نگران کننده خواند.
رییس کانگرس ملی افغانستان معتقد است که این بار کانگرس با هم‌کاری سایر نهادهای مدنی، تلاش می‌نماید تا در انتخابات در برابر زورمندان، ناقضان حقوق بشر و جنگ‌سالاران ایستاد‌ شده و نگذارند که انتخابات را به سوی تقلب به پیش ببرند. به گفته‌ی محمدعیسی‌ اسحاق زایی، محکمه و اداره‌های قضایی کشور فاسد‌‌ند. آن‌ها تا هنوز هیچ‌کدام از مجرمان جنگی را به جرم و جنایت‌هایی که مرتکب شده‌اند، محکوم نکرده‌اند. این اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که کمسیون مستقل حقوق بشر اسامی آن دسته از افرادی را که ناقضان حقوق بشر‌اند، ترتیب نموده، اما حکومت جهت افشا‌‌ و حمایت از آنان گام بر نداشته است.
کانگرس معتقد است که شرایط اجتماعی آماده‌ی تحول و تغییر مثبت است و دیگر به افراد متقلب اجازه نخواهد داد تا کشور را با رای‌های باطل به سوی بی‌ثابتی و ناامنی به پیش ببرد. به گفته‌ی محمدعیسی‌ اسحاق زیی، اگر زورداران خواهان تقلب در انتخابات باشند، دیگر تحمل‌پذیر نیست و مردم آماده‌ی تحول و تغییر مثبت‌اند. این نگرانی‌ها و اظهارات در حالی مطرح می‌شوند که عده‌‌ی زیادی از سران جهادی یا نامزدان ریاست جمهوری‌اند یا هم سمت معاونیت نامزدان را به عهده دارند.
             

  *****************************************************************************************************************  
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html                          


محمد عیسی اسحق زی افزود که هرچند در کنفرانس بن تعهد شده بود که از منافع ملی دفاع می‌شود، حقوق بشر حمایت می‌شود و 
 افغانستان راه خود را بسوی یک زندگی دموکراتیک باز می‌کند، ولی متاسفانه در طی دوازده سال روشن شد که هنوز زورمندان بیشتر از دیروز تقویت می‌شود و هنوز هم در رده‌های بالای ساختار سیاسی افغانستان همان ناقضان حقوق بشر حضور داشته و بیشتر از همه اینکه هر روز بر مردم افغانستان فقر بیکاری و فساد تحمیل می‌شود.


************************************************************************

مصاحبه محمد عیسی اسحاق زی ریس کنگرس ملی با تلویزون آشنا



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

'زورمندان افغان سالانه میلیاردها دلار به مردم عادی ضرر می‌رسانند'

به روز شده:  13:02 گرينويچ - چهارشنبه 18 دسامبر 2013 - 27 آذر 1392

دیدبان شفافیت: شماری از وزیران کابینه، نمایندگان شورای ملی، والی‌ها، فرماندهان پلیس و معاونان وزیران از جمله زورمندان است
سازمان دیده‌بان شفافیت افغانستان، امروز با نشر کلیکگزارشی گفته است که ‘اقتصاد افغانستان در تصرف زورمندان’ است و این باعث شده که مردم عادی سالانه میلیاردها دلار متضرر شدند.
براساس این گزارش شماری از وزیران کابینه، نمایندگان شورای ملی، والی‌ها، فرماندهان پلیس و معاونان وزیران، سیستم اقتصادی را دراین کشور قبضه کرده‌اند.

مطالب مرتبط

موضوعات مرتبط

یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که این افراد قراردادهای بزرگ ساختمانی، واردات مواد نفتی و مواد غذایی را در انحصار خود گرفته‌اند.
این نهاد از حکومت افغانستان خواسته است که تا اقتصاد افغانستان را از چنگ این زورمندان بیرون کند.
گزارش ۳۷ صفحه‌ای دیدبان حقوق بشر براساس مصاحبه با صد تن از بازرگانان، متخصصین اقتصادی و سیاستمداران در ولایت‌های کابل در مرکز، هرات در غرب، بلخ در شمال، بامیان در مرکز و ننگرهار در شرق افغانستان تهیه شده‌است.
یما ترابی، رئیس سازمان دیدبان شفافیت افغانستان امروز در یک نشست خبری در کابل گفت که این افراد که ما به آنان تصمیم گیرندگان سیاسی می‌گوییم " خانواده‌های انان در بانکها و شرکت‌های بزرگ سهم دارند که مردم نیز شاهد آن هستند."
آقای ترابی به صورت مشخص از این افراد نام نبرد.
در این گزارش آمده است که زورمندان در قسمت تعیین قیمت کالا، بخصوص قیمت مواد نفتی در بازار نقش اساسی را دارند با دخالت در قیمت اجناس سالانه میلیارد‌ها دلار از این طریق به مردم ضرر می‌رساند.
دیدبان شفافیت در گزارش خود نوشته که افراد زورمند برای دستیابی به ثروت به فعالیت‌های متنوع قانونی و غیر قانونی و به تجارتهای متنوع رو آورده اند.
این گزارش با اشاره به انحصار بازار توسط این افراد نوشته است که وقتی افراد زورمند وارد رقابتهای اقتصادی می‎شوند، افرادی که سرمایه‌های اندک دارند از روند رقابتهای اقتصادی با این تصور که "رقابت با افراد زور‌مند کار بی‌جا است" خارج می‌شوند.
دیدبان شفافیت افزوده که این افراد باعث محدودیت رقابت دربازار شده و زورمندان تعیین کنندگان قیمتهای کالاهای عمده همانند نفت و گاز هستند.
گزارش تاکید کرده که افراد زورمند از نفوذ سیاسی خود در ادارات دولتی استفاده کرده و قراردادها، واردات و صادرات، تصاحب زمینها و فعالیت دیگر اقتصادی را در انحصار خود نگه می‌دارند.
"وقتی افراد زورمند وارد رقابتهای اقتصادی می‎شوند، افرادی که سرمایه‌های اندک دارند از روند رقابتهای اقتصادی با این تصور که "رقابت با افراد زورمند کار بی‌جا است" خارج می‌شوند."
دیدبان شفافیت
در این گزارش آمده که نا امنی در افغانستان باعث شده که نهادهای بین‌المللی نیز قراردادهای بزرگ پروژه‌های ساختمانی و حمل و نقل را به افراد زورمند واگذار کنند، زیرا به تصور این نهادها آنان قادر به انجام این کار هستند.
این گزارش تاکید کرده که شماری از افراد زورمند سرمایه خود را به نام افرادی دیگر از اعضاء خانواده‌ای شان ثبت کرده‌ اند که براساس یافته‌های این گزارش فعالیت اقتصادی چندین میلیون دلاری به نام افرادی ثبت شده‌اند که کمتر از ۱۷ سال سن دارند.
سن قانونی در افغانستان ۱۸ سال است.
براساس یافته‌های این گزارش این موضوع تاثیر منفی بر روند توسعه و دولت سازی در افغانستان داشته و باعث سلب اعتماد مردم از دولت افغانستان شده، توسعه اقتصادی را متوقف و باعث کاهش سرمایه گذاری اقتصادی در داخل کشور گردیده است.
دیدبان شفافیت افغانستان در پایان افزوده که اقتصاد این کشور در چنگ افراد مجرم قرار دارد و آنان به استفاده سیستماتیک و سازمان یافته از قدرت سیاسی و نظامی خود جهت جمع آوری ثروت در این کشور پرداخته اند.

 مندیلا، رهبر جنبش ضد اپارتاید، درگذشت

نلسن مندیلا، رهبر جنبش ضد اپارتاید و اولین رئیس جمهور سیاه پوست افریقای جنوبی نلسن مندیلا، رهبر جنبش ضد اپارتاید و اولین رئیس جمهور سیاه پوست افریقای جنوبی
اندازه متن 
نلسن مندیلا، رئیس جمهور پیشین افریقای جنوبی به روز پنجشنبه به سن 95 سالگی به اثر عفونت ریۀ ها درگذشت. مردم در سراسر جهان بخاطر درگذشت اولین رئیس جمهور سیاه پوست، سوگواری میکنند.

نلسن مندیلا به خاطر مبارزه با حکمروایی اقلیت سفید پوستان در افریقای جنوبی 27 سال را در پشت میله های زندان سپری کرد.

نلسن مندیلا جنبش مبارزه بر ضد اپاتاید را رهبری میکرد. اپارتاید، یک شکل از تبعیض نژادی افراطی برضد، غیر سفید پوستان در افریقای جنوبی بود.

مندیلا فقید پس از رهایی از زندان،  به یک الگوی صلح و مصالحه مبدل شد و در سال ۱۹۹۳ برندۀ جایزۀ نوبل صلح نیز گردید و یک سال پس از آن اولین سیاه پوستی بود که منحیث رئیس جمهور افریقای جنوبی شناخته شد.

او با وجود زندگی خارق العاده، اصل خود را هیچ زمانی فراموش نکرد. مندیلا یکی از محترم ترین و دوست داشتنی ترین سیاسیون جهان بود. اما برای مردم افریقای جنوبی، بیش از آن ارزش داشت. او برای آنها پدر ملت بود.

سیستم اپارتاید استبدادی از طریق سازش و مذاکره پایان یافت و امتیاز او نیز به نلسن مندیلا داده شد. مردم جهان پس از درگذشت او فوراً مراسم احترام را به جا آوردند.

باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده ساعاتی پیش گفت که "او امروز به خانه رفت" اولین رئیس جمهور سیاه پوست ایالات متحده گفت که جهان یکی از شجاعترین و بهترین انسان را از دست داد. رئیس جمهور ایالات متحده افزود که او زندگی خود را بدون مثالی که آقای مندیلا قایم کرده بود، نمیتوانست تصور کند.

درفش های سایر کشور های جهان امروز به رسم ادای احترام به این رهبر آزادی نیمه افراشته خواهد بود.


به روز شده:  20:40 گرينويچ - جمعه 06 دسامبر 2013 - 15 آذر 1392
نلسون ماندلا برای جان بخشیدن به اهدافش توانایی بی نظیری در استفاده از کلمات داشت. این قدرتمندترین سلاح او در مبارزه اش برای برابری سیاهان بود.
در زیر بعضی از تاثیر گذارترین جملات او آمده است.

در پایان سه ساعت سخنرانی دفاعیه در دادگاهش در سال ۱۹۶۴ به اتهام خراب کاری و خیانت به وطن

" من علیه حکمرانی مطلق سفیدها جنگیدم، و علیه حکومت مطلق سیاهان. برای خودم آرمانی ساخته ام از جامعه ای آزاد که در آن همه آدم ها با هم در هماهنگی و با فرصت های برابر زندگی می کنند. این آرمانی است که امیدوارم آنقدر زندگی کنم که به آن برسم. ولی اگر نیاز باشد، این آرمانی است که حاضرم برایش بمیرم."

نامه ای از جزیره روبن در آوریل سال ۱۹۷۱

گاهی حس می کنم قلبم دارد از تپش می ایستد. گاهی که قلبم پر از اشتیاق می شود، می خواهم مثل سال ۱۹۳۵، یک بار دیگر در آب های اومباشی آب تنی کنم.

از زمان روزهای زندانش در جزیره روبن

ممنوعه ترین قسمت زندانی بودن در انفرادی به سر بردن است. نه هیچ پایانی هست، نه هیچ آغازی. خودت هستی و ذهنت که شروع می کند به فریب دادنت. می پرسد که تجربه ات خواب بوده یا واقعیت؟ ذهن همه چیز را به پرسش می کشد. آیا تصمیم درست را گرفته ای؟ بهایی که می پردازی ارزشش را دارد؟ در سلول انفرادی سوال ها تو را در دام خود گرفتار می کنند.
اما بدن انسان ظرفیت زیادی برای همگون ساختن خودش با شرایط دارد. می تواند غیر قابل تحمل ها را تحمل کند. زمانی که جسمت آزمایش می شود، باید روحت را قوی نگه داری. عقیده راسخ، راز جان به در بردن از دشواری و محرومیت است. حتی اگر شکمت خالی است، روح تو می تواند متعالی باشد.
(از کتاب زندگی نامه نلسون ماندلا، راه دشوار آزادی)

پیامی که توسط دخترش زینزی در تظاهرات سوتو در سال ۱۹۸۵ خوانده شد

" به نام قانون، با من مثل مجرم رفتار می کنند. نه به خاطر آنچه انجام داده ام، بلکه به خاطر آنچه برایش ایستاده ام، به خاطر وجدانم. هیچ کسی با ادراک درست چنین زندگی را انتخاب نمی کند، ولی زمانی فرا می رسد که بشر را از حق زندگی عادی اش منع می کنند. زمانی که او باید زندگی یک قانون شکن را تجربه کند، فقط چون دولت تصمیم گرفته است برای آنچه خودش حکم کرده، قانون را به کار گیرد.
در هر جای این کشور می پرسند آیا از لحاظ سیاسی درست است که موعظه صلح و مبارزه بدون خشونت کرد. آن هم وقتی با دولتی سرو کار داریم که رفتار وحشیانه اش باعث درد و رنج خیلی از آفریقایی ها شده است. من نمی توانم و چنین توصیه ای هم نخواهم کرد؛ آن هم زمانی که من و شما، ما مردم آزاد نیستیم. آزادی من و شما نمی تواند از هم جدا باشد. من دوباره برمی گردم.

توصیف روز آزادی اش از زندان در سال ۱۹۹۰

دوربین ها شروع به کار کردند مثل حرکت گله ای از چهار پایان آهنی. مشتم را بلند کردم. فریادی در فضا بلند شد. برای بیست و هفت سال قادر نبودم این کار را بکنم. موجی از قدرت و شادی به سراغم آمد.
( از کتاب راه دشوار آزادی)

در مورد تجربه پدری

فکر می کنم یک سری چیزها را در زندگی ندیدم، احساس درد می کنم که نتوانستم وظایفم را به عنوان پدر و شوهر برای همسر و فرزندانم انجام دهم.
به نظر می رسد سرنوشت مبارزان آزادی، داشتن زندگی های شخصی نابسامان باشد. اینکه پدر ملتی باشی افتخار بزرگی است، ولی اینکه پدر خانواده ای باشی لذت بزرگتری است.
( از کتاب راه دشوار آزادی)

در زندان

مردی که آزادی مرد دیگری را از او می گیرد خودش زندانی نفرت است. او پشت میله های تعصب و ذهنیت کوچک خودش گیر افتاده است. ستمدیده و ستمگر هر دو انسانیت شان چپاول شده است.

در روز دریافت جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۳۳ (با رئیس جمهوری وقت آفریقای جنوبی)

ارزش جایزه مشترک مان باید با صلحی که میان ما حاکم شده سنجیده شود. انسانیتی که سیاه و سفید را با هم پیوند می دهد و به یک نژاد انسانی مشترک تبدیل می کند و همه مثل فرزندان بهشتی در کنار هم زندگی خواهیم کرد.
ولی هنوز هستند کسانی در کشور ما که به اشتباه، عقیده دارند می توانند با چنگ انداختن به عقاید کهنه به عدالت برسند. تجربه ثابت کرده که تکرار گذشته جز بدبختی چیزی به دنبال نخواهد داشت.
امیدوار باقی می مانیم که آن عده هم با دلایل کافی قانع شوند که تاریخ را نمی توان انکار کرد و جامعه نو نمی تواند با یادآوری گذشته پر از نفرت ساخته شود. هر قدر هم قالب خوب و فریبنده و تازه ای به خود گرفته باشد.

در سخنرانی مراسم تحلیف ریاست جمهوری، دهم مه سال ۱۹۹۴

ما برای ساختن جامعه ای به توافق رسیده ایم که همه مردم آفریقایی جنوبی، سیاه وسفید بتوانند با گردنی افراشته راه بروند بدون ترس در قلب هایشان، با اطمینان به احترام انسانی. رنگین کمانی از ملتی که در صلح با خود و با جهان به سر می برد.
هرگز، هرگز و هرگز این زمین زیبا دوباره شاهد ظلم یکی بر دیگری نخواهد بود. خورشید بر هیچ دستاوردی با شکوه تر از این نتابیده است. بگذار آزادی سلطنت کند. خدا شما را حفظ کند.

سخنرانی در کنفرانس بین المللی ایدز در دوربان سال ۲۰۰۰

در مواجه با یک خطر بزرگ ویروس اچ آی وی ایدز، ما باید بر اختلاف هایمان غلبه کنیم و تلاش هایمان را با هم یکی کنیم تا مردم خودمان را حفظ کنیم. تاریخ به سختی با ما قضاوت خواهد کرد اگر ما نتوانیم همین حالا نتوانیم این کار را بکنیم.
بگذارید دو پهلو حرف نزنیم. یک تراژدی با ابعاد غیر قابل باور در آفریقا در حال گسترش است. ایدز امروز در آفریقا در مقایسه با همه جنگ ها، خشکسالی ها و سیل ها و بیماری های مرگباری مثل مالاریا بیشتر قربانی می گیرد. خانواده ها و جامعه را ویران می کند. به سیستم بهداشتی ما فشار وارد می کند و مدرسه ها را از بچه ها و معلم ها خالی می کند.
ایدز به طور قطع یک مصیبت است، و به طور موثری پیشرفت هایی را که در دهه های گذشته به دست آمده، از بین خواهد برد و آینده را خراب خواهد کرد. باید به سرعت کاری کرد.

پیام به کنسرت لایو ایت در ادینبورگ بریتانیا در ژوئیه سال ۲۰۰۵

فقر عظیم و نابرابری های زشت تازیانه های وحشتناک زمانه ما هستند. بخش مهمی از آینده مشترک ما به تصمیم ها و برنامه های رهبران امروز وابسته است. آنها یک فرصت تاریخی دارند برای اینکه دروازه های امید و امکانات را برای آینده ای بهتری برای همه بگشایند.
زمانی این شانس به نسلی روی می آورد که بزرگ باشد. شما آن نسل بزرگوار باشید. اجازه دهید بزرگواری تان شکوفا شود. البته که این کار آسانی نخواهد بود. ولی اگر اینکار را نکنید جرمی علیه انسانیت خواهد بود. علیه آن چیزی که می خواهم همه بشریت علیه اش به پا خیزند.

انتقاد علنی از رابرت موگابه رئیس جمهوری زیمباوه؛ در سخنرانی برای نود سالگی اش در لندن

ما با اندوه شاهد ادامه تراژدی در دارفور هستیم. در کشور خود، خشونت علیه آفریقایی های خودمان را می بینیم و اشتباهات تاسف آور رهبری در کشور همسایه مان، زیمباوه.

در مراسم افتتاحیه جام جهانی سال ۲۰۱۰

مردم آفریقا درس صبر و بردباری را در نبرد طولانی شان برای آزادی آموخته اند. شاید این جایزه فیفا نشان آن باشد که انتظار طولانی برای آوردنش به خاک آفریقا ارزش این همه انتظار را داشت.

درباره قدیس بودن

موضوعی که به شدت من را در زندان نگران می کرد تصویری بود که جهان بیرون از من ساخته بود. آنها من را یک قدیس می دانستند.
من هیچ وقت قدیس نبوده ام. حتی بر پایه تعریف یک قدیس زمینی، باید بگویم من گناهکاری هستم که برای عاری شدن از گناهانم بارها و بارها تلاش می کنم.
(از کتاب گفتگو با خودم)
-------------------------------------------------------------------------- 


************************************************************************

مصاحبه محمد عیسی اسحاق زی ریس کنگرس ملی با تلویزون آشنا



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



******************************************************************
   http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html            


ایتلاف 'کانگرس ملی افغانستان' برای شرکت در رقابت های انتخاباتی اعلام موجودیت کرد

احسان سعیدی – کابل
پنجشنبه ١١ ميزان ١٣٩٢ ساعت ١٦:٤٩

 در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی ایتلاف جدیدی زیر نام کانگرس ملی از سوی شماری از چهره های سیاسی و رهبران احزاب اعلام موجودیت کرد.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی ایتلاف جدیدی زیر نام کانگرس ملی از سوی شماری از چهره های سیاسی و رهبران احزاب اعلام موجودیت کرد.در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی ایتلاف جدیدی زیر نام کانگرس ملی از سوی شماری از چهره های سیاسی و رهبران احزاب اعلام موجودیت کرد.
ایتلاف کانگرس ملی افغانستان امروز پنجشنبه برای شرکت در پیکارهای انتخاباتی رسما در کابل اعلام موجودیت کرد.
محمد عیسی اسحاق زی، رییس ائتلاف کانگرس ملی گفت که به زودی کاندید واحد این ایتلاف برای شرکت در انتخابت آینده معرفی خواهد شد.
او گفت که هدف از ایجاد این ائتلاف دفاع از منافع ملی و حقوق بشر است، و اعضای این ائتلاف از فردی حمایت می کند که  مدافع منافع ملی کشور و حقوق بشر و صادق باشد.
به گفته او، این ائتلاف تنها برای انتخابات آینده ایجاد نشده بلکه برای همیشه در راستای دفاع از منافع ملی و حقوق بشر تلاش خواهد کرد.
کانگرس ملی افغانستان مشتکل از برخی احزاب سیاسی، نهادهای اجتماعی، گروه ها و شخصیت های مستقل ملی و سیاسی ایجاد شده است.
تامین منافع ملی، مبارزه جدی با فساد اداری، دفاع از حاکمیت ملی، تلاش در راستای آوردن صلح در کشور از اهداف اساسی ائتلاف کانگرس ملی خوانده شده است.
مسوولان ائتلاف کانگرس ملی افغانستان می گویند که این ائتلاف در جهت آوردن تحولات بنیادی در زیربناهای اداری، قضایی، اقتصادی، آموزشی، ارتباطی و اطلاعاتی کشور تلاش خواهد کرد.
پیش از این هم چندین حزب و جریان سیاسی برای شرکت در رقابت های انتخاباتی اعلام موجودیت کردند.
هفته گذشته نیز جریان سیاسی زیر نام موج تحول با حضور برخی سران احزاب سیاسی و مقام های دولتی کشور اعلام موجودیت کرد.
این جریان سیاسی از سوی فوزیه کوفی، رییس کمیسیون امور زنان مجلس نمایندگان، ایجاد شد به گفته او برنامه‌های سیاسی و اجتماعی موج تحول افغانستان در پرتو شریعت اسلام ارائه می‌شود و کشور را به سوی پیشرفت و ترقی سوق خواهد داد.
خبرگزاری بخدی


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
کانگرس ملى افغانستان: اکثر نامزدان ناقضين حقوق بشراند

By محمد حسن خطاب
Oct 8, 2013 - 15:28

کابل (پژواک،١٦ ميزان ٩٢): "کانگرس ملى افغانستان"، اکثر نامزدان انتخابات رياست جمهورى را ناقضين حقوق بشرى خوانده هشدار داد که اگر اين ناقضين به قدرت برسند، فاجعۀ بزرگ براى افغانستان و جامعه جهانى به بارخواهد آمد.
ادعاى کانگرس يادشده، امروز از سوى محمدعيسى اسحق زى رييس اين نهاد، دريک نشست خبرى ابراز گرديد.
رييس کانگرس ملى افغانستان گفت که بايد به مردم فرصت داده شود تابدون تهديد زورمندان وناقصين حقوق بشر، به پاى صندوق هاى راى بروند و نامزدى را که مدافع منافع ملى و حقوق شهروندان است، انتخاب نمايند.
اسحق زى با بيان اينکه زورمندان و ناقضين حقوق بشر بيشتر از گذشته تقويت ميشوند و هنوزهم در رده هاى بالاى ساختارسياسى کشور، همان قراردارند افزود: "اين خوديک تهديد بزرگ براى تامين ثبات، به وجودآمدن نظام و دفاع از حقوق بشراست."
وى از مردم خواست که در برابر تهديدزورمندان که عاملين فساد، فقر وبيعدالتى در کشور بوده و تهديد دربرابر انتخابات ميباشند، از خود مقاومت نشان دهند.
رييس کانگرس ملى، انتخابات آينده را باحضور اين ناقضين حقوق بشر، غيرشفاف خوانده هشدار داد که در برابر اين زورگويان و متقلبين بى تفاوت نخواهند ماند؛ چونکه مردم خواستار يک تغييرمثبت ميباشند.
موصوف، در ادامۀ صحبتهايش اظهار نگرانى کرد که درحال حاضر، برخى زورمندان مردم درگرو خود درآورده، اگراين افراد از طريق انتخابات غيرشفاف و دموکراتيک به قدرت برسند، فاجعۀ بزرگ براى افغانستان و جامعه جهانى خواهدبود.
سيد نعيم مجروح معاون کانگرس ملى، سخنران ديگر اين نشست نيز برادعاى اين نهاد تاکيد کرده گفت: "در تيم هاى نامزدان رياست جمهورى، يا شخص نامزد و يامعاونين آن ناقض حقوق بشرميباشد."
منبع همچنان از نامزد مشخص ياد نکرد.
اما مسوولين کميسيون مستقل انتخابات، پيش از اين گفته بودند که کميسيون حق ندارد تا زمانى مانع نامزدى کسى براى انتخابات شود که از سوى محکمۀ با صلاحيت، مجرم و ناقض حقوق بشر شناخته شود.
"کانگرس ملی" که از ٧٠ حزب و شماری سازمان های اجتماعی متشکل شده، هفتۀ گذشته رسماً اعلام موجوديت کرد.
براى انتخابات سال آيندۀ رياست جمهورى که قراراست در١٦ حمل سال ١٣٩٣ برگزار گردد، در مجموع ٢٧ تن با ترکيب هاى مختلف به حيث نامزد رياست جمهورى، ثبت نام نموده اند.
عبدالله عبدالله بامعاونت انجنير محمدخان و حاجى محمد محقق، عبدالرب رسول سياف با معاونت محمد اسماعيل خان و مولوی عبدالوهاب عرفان، قطب الدين هلال با معاونت عنايت الله عنايت و محمدعلی نبی زاده، عبدالرحيم وردک با معاونت شاه عبدالاحد افضلى و سيدحسين انورى، اشرف غنى احمدزى با معاونت جنرال عبدالرشيد دوستم و سروردانش، شامل اين نامزدان هستند.
زلمى رسول بامعاونت احمدضيا مسعود و حبيبه سرابی، قيوم کرزى بامعاونت وحيدالله شهرانی و ابراهيم قاسمى، گل آغا شیرزی بامعاونت سيدحسين عالمى بلخى و محمدهاشم زارع، انوارالحق احدى بامعاونت حشمت الله مجددى و اسماعيل قاسميار، تعداد ديگرى از نامزدان را تشکيل ميدهند که احتمالاً در رقابت تنگاتنگ باهم قرار خواهند داشت.

گرفته شده از خبر گزاری پژواک
داخلی  صفحه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان  آرشيو خب
۴
ت۰
ائتلاف "کانگرس ملی افغانستان" اعلام موجودیت کرد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ میزان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۳۵

ائتلاف "کانگرس ملی افغانستان" اعلام موجودیت کرد
ائتلافی جدیدی با نام "کانگرس ملی افغانستان" جهت اشتراک در انتخابات ریاست جمهوری امروز در کابل اعلام موجودیت کرد. 
به گزارش خبرگزاری آوا، عیسی اسحاق زی؛ رییس این ائتلاف در مراسمی به همین مناسبت گفت که کانگرس ملی افغانستان، اهداف دفاع از منافع ملی و حقوق بشری که با خصلت ملی، انسانی و ساختار جامعه افغانی مطابقت دارد را دنبال می نماید. 
وی افزود که این ائتلاف در بخش هاس سیاسی، اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و بین المللی برنامه های کامل و جامع دارد که در نهایت تامین منافع ملی، سیاست عدم خشونت، ختم جنگ، طرد زورمندان، محو فساد، خلع سلاح عمومی، ایجاد نظام مبتنی بر قانون و دموکراسی را برآورده خواهد کرد. 
او علاوه کرد که در طول چندین دهه جنگ، چپاول، ویرانی و فساد، صدمات بزرگی بر اقتصاد ملی افغانستان وارد شده که این عوامل جریان بازسازی و انکشاف را با موانع جدی مواجه ساخته است. 
عیسی زی در شرح سخن خود گفت: لذا تحقق پروسه بازسازی افغانستان نیازمند تامین امنیت، دفع فساد و فعال ساختن همه ظرفیت های اقتصادی داخلی، جلب کمک های بین المللی و سرمایه های خارجی می باشد. 
به گفته مسئولین این ائتلاف، این تشکل در عرصه اجتماعی بر اساس موازین عام و شناخته شده حقوق بشری و ایجاد جامعه مدنی متکی است. 
همچنین گفته شده که کانگرس ملی افغانستان، حفظ و استحکام منافع و مصالح مهم کشور را اساس دایمی سیاست خارجی خود قرار می دهد و در راه اهداف قطع مداخله کشورهای خارجی به خصوص همسایگان در امور داخلی افغانستان، برقراری مناسبات دوستی بر اساس رعایت حسن همجواری و احترام متقابل و نیز پیروی از سیاست عدم خشونت، توام با قضاوت آزاد در مسایل بین المللی کار می نماید. 
این ائتلاف که به گفته مسئولین آن، متشکل از مجتمع های سیاسی، اجتماعی و شخصیت های ملی و سیاسی می باشد تاکید دارد که با اتحاد همه مردم کشور در راه نجات،آبادی مملکت و خوشبختی مردم وظیفه ملی خود را ایفا می 
نماید.
***************************************************************************
http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html                                      

امروز پیام تسلیت کانگرس ملی افغانستان به مناسبت در گذشت مرحوم دگروال اسدالله رحمانی برادر آقای خلیل الله رحمانی عضوشورای عالی کانگرس ملی افغانستان توسط محترم آقای عبدالقدیر رسولی عضو هیئت اجرائیه کانگرس ملی افغانستان سپرده شد. در مراسم خاکسپاری مرحومی تعداد از اعضا و فعالین کانگرس ملی افغانستان شرکت نمودند.
متن پیام تسلیت

پیام تسلیت
هیات اجرائیه وشورای عالی کنگرس ملی افغانستان
محترم آقای خلیل الله رحمانی عضو شورای عالی کنگرس ملی افغانستان!
انا لله وانا الیه راجعون ط
با کمال اندوه فراوان وفات نا بهنکام برادر شما مرحوم مغفور دگروال اسدالله رحمانی را به جناب شما و وسیلتآ به خانواده محترم وباز مانده گان متوفی تسلیت گفته استدعای مغفرت و آمرزش برای مرحومی و صبرجمیل و اجر جزیل برای خانواده وبازمانده گان متوقی راازدرگاه ایزد متعال مسُلت مینمایم.
ما یقین کامل داریم که تحمل سوگ جانگذارعضو خانواده استفامت وصبرعظیم الهی را می طلبد لذا هیات اجرائیه و شورای عالی کنکرس ملی افغانستان ضمن ابرازتسلیت خودرا درین غم سترگ وجانکاه شریک میداند خداوند شما را پاداش صابرین دهد
روحش شاد باد
مقامش خلد برین باد
خداوند قرین رحمتش فرمائید

محمد عیسی اسحاق زی
رئیس هیات اجرائیه شورای عالی کنکرس ملی افغانستان

کابل 29میزان 1392
نگاره: ‏امروز پیام تسلیت کانگرس ملی افغانستان به مناسبت در گذشت مرحوم دگروال اسدالله رحمانی برادر آقای خلیل الله رحمانی عضوشورای عالی کانگرس ملی افغانستان توسط محترم آقای عبدالقدیر رسولی عضو هیئت اجرائیه کانگرس ملی افغانستان سپرده شد. در مراسم خاکسپاری مرحومی تعداد از اعضا و فعالین کانگرس ملی افغانستان شرکت نمودند.
متن پیام تسلیت

                              پیام تسلیت
 هیات اجرائیه  وشورای عالی کنگرس ملی افغانستان
 محترم آقای خلیل الله رحمانی عضو شورای عالی کنگرس ملی افغانستان!
                    انا لله وانا الیه راجعون ط
    با کمال اندوه فراوان وفات نا بهنکام برادر شما مرحوم مغفور دگروال  اسدالله رحمانی را به جناب شما و وسیلتآ به خانواده محترم وباز مانده گان متوفی تسلیت گفته استدعای مغفرت و آمرزش برای مرحومی و صبرجمیل و اجر جزیل برای خانواده وبازمانده گان متوقی راازدرگاه ایزد متعال مسُلت مینمایم.
ما یقین کامل داریم که تحمل سوگ جانگذارعضو خانواده استفامت وصبرعظیم الهی را می طلبد لذا هیات اجرائیه  و شورای عالی کنکرس ملی افغانستان ضمن ابرازتسلیت خودرا درین غم سترگ وجانکاه شریک میداند خداوند شما را پاداش صابرین دهد
                        روحش شاد باد
                      مقامش خلد برین باد
                     خداوند قرین رحمتش فرمائید

                     محمد عیسی اسحاق زی
       رئیس هیات اجرائیه  شورای عالی کنکرس ملی افغانستان

                                                          کابل 29میزان 1392‏
*****************************************************************

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html              

ایتلاف کانگرس ملی افغانستان اعلان موجودیت کرد

اندازهء حروف 
شماری از چهره های سیاسی و رهبران احزاب برای انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی سال آینده در افغانستان با ایجاد ایتلاف های انتخاباتی در تلاش توافق روی یک نامزد مشخص اند.

ایتلاف کانگرس ملی افغانستان نیز به روز پنجشنبه به هدف شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در کابل اعلام موجودیت کرد.

محمد عیسی اسحاق زی که ریاست این ایتلاف را به عهده دارد، به خبرنگاران گفت که به زودی کاندید واحد این ایتلاف را جهت اشتراک در رقابت های انتخاباتی معرفی خواهند کرد:

« هدف اساسی ما از ایجاد کانگرس دفاع از منافع ملی و حقوق بشر است، ما از افرادی حمایت خواهیم کرد که مدافع منافع ملی و حقوق بشر بوده و در لیاقت و صداقت شان تردید وجود نداشته باشد. کانگرس ملی افغانستان نه تنها برای انتخابات 2014 ایجاد شده است بلکه کانگرس برای همیشه جهت دفاع از منافع ملی و حقوق بشر ایستاده گی خواهد کرد. تا اگر گروه یا سازمان نامناسبی بر اریکه قدرت تکیه بزند نتواند به حقوق، حیات و آزادی شهروندان افغانستان صدمه بزند. »

کانگرس ملی افغانستان از مجموع احزاب سیاسی، اجتماعی، گروه ها و شخصیت های مستقل ملی و سیاسی تشکیل گردیده است.

تامین منافع ملی، محو فساد، دفاع از حاکمیت ملی، قطع جنگ، استقرار صلح دایمی و ایجاد مصالحه میان افغان ها از اهداف اساسی ایتلاف کانگرس ملی افغانستان خوانده می شوند.

به گفته مسوولین این ایتلاف، کانگرس ملی افغانستان در جهت آوردن تحولات بنیادی در زیربنای اداری، قضایی، اقتصادی، آموزشی، ارتباطی و اطلاعاتی کشور تلاش می ورزد.

در این حال شماری از کارشناسان معتقد اند که در حال حاضر هیچ حزب و یا سازمان سیاسی به تنهایی قادر نیست که وظایف اساسی چون تامین صلح، بازسازی اقتصادی و انکشاف را در سراسر کشور انجام دهد.

حاجی سید داوود یکی از کارشناسان و عضو کانکرس ملی افغانستان در مورد چنین گفت:
« حالا به این ضرورت احساس می شود که همه دست به دست هم بدهند، زمانی که ما از کانگرس ملی افغانستان نام می بریم یعنی مجموع بنیادی سیاسی و اجتماعی که هر افغانی که به کشور اش محبت دارد خود را در آن دریابد. »

پیش از این هم برخی از احزاب و جریان های سیاسی ایتلاف ها و اتحاد های انتخاباتی را به هدف معرفی کاندید واحد در انتخابات سال آینده ایجاد کرده اند.

اما این ایتلاف ها بقای زیادی نداشتند و هر حزب سیاسی به گونه جداگانه کاندیدان شان را در انتخابات پیش رو به کمیسیون مستقل انتخابات معرفی کرده اند.

برخی از آگاهان می گویند، تلاش های ایتلاف های ایجاد شده زمانی نتیجه خواهند داد که مسایل قومی و لسانی را در نظر نگیرند.


سحر لیوال

**************************************************************************************

حرکت ملی: بزودی مجمع بزرگی را میزبانی میکنیم

تاریخ نشر 1392: 
15:58:00
اندازه حروف Decrease font Enlarge font
حرکت ملی: بزودی مجمع بزرگی را میزبانی میکنیم

کابل (وخت- ۱۳سنبله ۹۲): حرکت ملی میگوید جهت حفظ منافع ملی بزودی مجمع بزرگی را در افغانستان میزبانی میکند.
با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات احزاب و گروه های مختلف مطرح پیشنهادات، انتقادات شان را ابراز میدارند، هرچند در مورد انتخابات دیدگاهای این گروها متفاوت استبرخی از آنها خواهان برگزاری انتخابات به زمان معین و برخیدیگری هم از این جناح ها میخواهند که انتخابات را به تعویق بیاندازند.
همهمه ای انتخابات نه تنها سرخط اخبار رسانه ها میباشد بلکه گزینه و محور گرم برای احزاب قوی و ضعیف سیاسی گردیده و هریک درمورد دیدگاه اش را ابراز داشته به نحوی مفاد اش در انتخابات میبیند.
گردهمایی برزگ احزاب سیاسی که بعد از چند روز گفتگو به ائتلافهای سیاسی مبدل گردیده و اعلام داشت که کاندید مشخص شانرا معرفی خواهند کرد، درهمین حال بازگشت برخی سیاسیون و حکومتداران قبلی افغانستان به کشور همه ربط میگیرد به آمد آمد انتخابات ۲۰۱۴.
حرکت ملی نامی که شاید به بسیاری از مردم نا آشنا باشد امروز در حضور رسانها با جمعی از اعضایش ظاهر گردیده اعلام داشت که بزودی مجمع بزرگی که مشتمل ۲۵ حزب وبیشتر از ۲۰ نهاد خواهد بود، را برای برقراری ثبات درافغانستان و حفظ منافع ملی میزبانی خواهدکرد.
محمدعیسی اسحاقزی که خود را سخنگوی حرکت معرفی میکرد امروز به رسانه ها گفت: "بحران های اخیر در افغانستان وجود فساد گسترده در ادارات دولتی، افزایش نا
امنی ها ایجاب میکند تا جهت مهار کردن این وضعیت، گامی برداشته و برای بار اول حرکت ملی این  ابتکار را از آن خود نمودهدر گفتگو با احزاب سیاسی در صدد براه انداختن یک مجمع بزرگ شده است".
وی افزود، حرکت ملی از یکسال به اینسو توسط نخبگان علمی و سیاسی افغان آغاز گردیده و برای نجات ملت افغانستان ازبحران کار میکند.
وی افزود حرکت ملی به همکاری و اشتراک سایر احزاب اعضای مدنی، مجمع بزرگی را به راه خواهند انداخت و طی آن کاندیدان شان را معرفی خواهند کرد.
وی علاوه کرد کاسه صبر مردم افغانستان از ظلم و بازی های سیاسی زورمندان و قدرت  طلبان لبریز شده  و دیگر اجازه نخواهند داد تابالای شان حکومت کنند.
موصوف افزود : "با نزدیک شدن زمان انتخابات شماری از احزاب سیاسی گردهم جمع شده و میخواهند بار دیگر با سرنوشت مردم از طریق انتخابات معامله نمایند اما مردم دیگر از اینگونه معاملات به ستوه امده اند و اجازه نخواهند داد همرای با سرنوشت شان بازی صورت بگیرد".
وی همچنان تصریح کرد که زورمندان و قدرت طلبان افغان طی سه دهه با استفاده از نام اسلام و مذهب بالای مردم حکومت کرده اند، بالای مردم ظلم نموده، حقوق شان را نقض کرده وخون مردم راریخته اند.
به گفته ی وی حرکت ملی که هدف ایجاد اش تنفیذ حقوق بشر حفظ منافع ملی و تامین دموکراسی است، بزودی در مبارزه با زورمندان قدم موثری را بابراه اندختن مجمع بزرگ خواهد برداشت.
آقای اسحاقزی افزود این حرکت به تمامی طرفهای درگیر پیشنهاد میکند تا از جنگ دست برداشته از راه منطقی و سیاسی وارد مذاکره گردیده و با پشتیبانی مردم در پرتو قانون و دیموکراسی به قدرت سیاسی برسند.
وی تمامی رژیم های گذشته را مورد انتقاد قرار داده، تاکید کرد که سیاست همه آنها برخلاف منافع ملی فردی بوده از اینرو به ناکامی مواجه شدند.
موصوف خاطرنشان ساخت ساحه فعالیت حرکت ملی در برگزای انتخاب محدود نبوده بلکه بعد از انتخابات نیز برای تحول مثبت در افغانستان کار خواهد کرد.
اینکه این حزب تاچه اندازه به گفته هایش متعهد خواهد ماند، و یا اینکه همه گفتهایش در سطح شعار باقی میماند سوالیست که وقت به آن پاسخ خواهد گفت.

گزارشگر: محمد رحیم ملکزی
 آژانس خبری وخت

-----------------------------------------------------------

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html                        

ملي حرکت: د بشري حقونو د ساتلو لپاره به ډیر ژر یوه مجمع جوړه شي

د حرفواندازه 
د ملي حرکت په نامه یوه ټولنه وایي، د ملي ګټو د دفاع  او د بشري حقونو د ساتلو لپاره به ډیر ژر یوه مجمع جوړه کړي.

د دې ټولنې غړیو د چهارشنبې په ورځ په کابل کې خبریالانو ته وویل، په هېواد کې دننه او بهر یي له ملي اشخاصو سره مشورې کړي او د هېواد د ستونزو اواری ته به یوه قانوني مبارزه پیل کړي.

دوي وویل، هڅې کوي د افغانستان سیاسي مشري د هېواد رښتیني شخصیتونو ته ورکړل شي.

په افغانستان کې د سیاسي هلو ‎ځلو په ترڅ کې، د ملي حرکت په نامه یوه ټولنه وایي چې، ډیر ژر به په هېواد کې د یو مثبت بدلون په هدف، یوه ستره مجمع جوړه کړي.

د ملي حرکت د ټولنې یو شمېرغړي چې؛ له بهرنیو هېوادونو څخه هېواد ته راغلي وایي چې، په هېواد کې دننه او بهر د ګڼ شمېر روشنفکرانو، سیاستوالو، سیاسي ګوندونو او سازمانونو ملاتړ ورسره دی او لیرې نه ده چې؛ ټول سره یوځای او په هېواد کې د شته ستونزو اواری ته مبارزه پیل کړي.

د دې ټولنې ویاند محمدعیسي اسحق زي د چهارشنبې په ورځ په دې اړه وویل:

«پوه ملي شخصیتونه او روشنفکران چې له هېواده بهر په اروپا، د امریکا په متحدو ایالاتونو، کاناډا، استرالیا او نورو هېوادونو کې وو، ټولو دا تصمیم ونیو چې په هېواد کې د جنګ، فساد او ټولو مصیبتونو پر وړاندې چې په وروستیو لسو کلونو کې د افغانانو په برخه شوی باید پر ضد یي مبارزه تیزه او له منځه یوړل شي.»

اسحق زی دا هم وویل، تر اوسه له دوي سره په هېواد کې دننه او بهر شاوخوا پنځه پنځوس سیاسي ګوندونه او له شلو څخه زیاتې مدني ټولنې او مختلف سازمانونه یوځای شوی دی.

دا په داسې حال کې ده چې؛ په دې وروستیو کې په هېواد کې فعالو سیاسي ګوندونو هڅې تیزې کړي دي چې؛ له یو بل سره انتخاباتي ایتلافونه جوړ کړي.

څه باندې لس ورځې وړاندې شاوخوا دیارلسو سیاسي ګوندونو او ایتلافونو خپل انتخاباتي اتحاد اعلان کړ.

د ملي حرکت غړو دا هم وویل، په وروستیو لسو کلونو کې د هېواد سیاسي مشرانو د افغانستان خلکو ته لازم خدمت ونه کړ او وروسته له دې باید افغانان دا حق ولري چې؛ خپل سیاسي مشران د بهرنیانو په اشاره نه بلکې په خپله اراده وټاکي.

د دې حرکت غړي انجینرعبدالقدیر وویل:

«په افغانستان پراشوټي رهبران زیات شوي دي، حال دا چې په خپله افغانان دا پوهه او توان لري چې؛ خپل رهبر په خپله وټاکي، موږغواړو په هېواد کې دا کلتور دود کړو چې؛ خلک د قانون حاکمیت ته احترام وکړي او هره مساله د قانون له مخې حل کړي.»

د راپورونو له مخې ښایي چې؛ په راتلونکو څو ورځو کې په هېواد کې نور سیاسي ګوندونه هم خپل انتخاباتي ایتلاف اعلان کړي.
کارپوهان وایي، پخوا تر دې هم په اروپایي، امریکایي او ګڼو نورو بهرنیو هېوادونو کې د افغانانو له خوا ورته حرکتونه پیل شوي و، خو نتیجي ېي نه دي ورکړي.-
********************************************************************************
د خپريدو وخت: 12:40 گرینویچ - پنجشنبه 05 سپتمبر 2013 - 14 وږی 1392

محمد عیسی اسحاقزی په وینا چې د دوی تحریک په هېواد کې دننه پیل شوی، خو وايي یو شمېر داسې افغان سیاستوال هم له دوی سره ملګري دي، چې اوسمهال بهر کې مېشت دي، چې د ده په خبره یو شمېر یې همدا اوس د همدې مقصد لپاره هېواد ته ستانه شوي او یو شمېر نور به ژر له دوی سره د ملګرتیا لپاره هېواد ته ستانه شي.
هغه د خپل حرکت هدف داسې بیان کړ:
''دغه حرکت به په یوه ملي کنګره بدلیږي، چې مشران به ټاکي او هدف یې نه یوازې د کاندید ټاکنې لپاره مبارزه ده، بلکې دغه مشران به راتلونکي کې هم د بشري حقونو او افغانستان د خلکو د حقونو تامین لپاره دریږي''.
---------------------------------------------------------------------------------

http://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.htmlhttp://www.stanford.edu/~grg/photography/blue_flower.html                   

اهل هنود در کشور ما  صر نظر از مذهب ، قومیت، جنسیت، نسب و موقعیت طبقاتی مطابق قانون اساسی افغانستان  که متعهد به اعلامیه جهانی حقوق بشر است باید از حقوق کامل شهروندی بهرمند گردد. زیرا هیچ اکثریت حق ندارد افراد ویا گروه های اقلیت مذهبی را از حقوق برابر شهروندی محروم سازد. ودولت های عضو مکلف اند تا نمایندگان اقلیت ها را در مجامع  ملی و بین المللی راه بدهند تا حقوق  ملی و انسانی آنها رعایت و تامین شود. بنا از تمامی نخبه کان و روشنفکران ملی افغانستان تقاضا میرود تا در دفاع از حقوق انسانی اهل هنود وسایر اقلیتها در افغانستان با رسالت ملی و انسانی مجادله نمایند.
میثاقِ بین المللی حقوقِ مدنی و سیاسی، به صراحتِ تمام اعلام می دارد: دولتهای عضو متعهد می شوند، که حقوقِ شناخته شده درین میثاق را دربارۀ کلیه افرادِ مقیم در قلمرو و توابعِ حاکمیتِ شان، بدونِ هیچ گونه تمایزی از قبیلِ نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیدۀ سیاسی یا عقیدۀ دیگر، اصل و یا منشأ ملی یا اجتماعی، ثروت، نسب یا سایر وضعیتها، محترم شمرده و تضمین بکنند. 


******************************************************************************

هنوز هم ۳۰ میلیون برده در جهان موجود است

عکس: وزارت خارجۀ ایالات متحدهعکس: وزارت خارجۀ ایالات متحده
اندازه متن 
فهرست جهانی بردگی که به روز پنجشنبه نشر شد مشعر است که در حدود ۳۰میلیون انسان در سراسر جهان که بیشتر شان را مردان، زنان و کودکان تشکیل میدهد، در بردگی بسر میبرند.

این فهرست که توسط نهاد خیریۀ "Walk Free" تهیه شده ۱۶۲کشور را درجه بندی کرده است که در آن بردگی، خطرات برده شدن و قدرت حکومات آن برای مبارزه با فعالیت های غیر قانونی، فهرست شده است.

بر اساس یافته های این نهاد در مجموع ۲۹.۸ میلیون نفر در بردگی بسر میبرد که ۷۶در صد آن فقط در ۱۰کشور حضور دارد که شامل، هند، چین، پاکستان، نایجریا، ایتوپیا، روسیه، تایلند، برما، بنگله دیش و جمهوری دموکراتیک کانگو میشود.

بردگی عصر جدید، قاچاق انسانی، کار جبری، اردواج جبری، بردگی در مقابل قرض و فروش و سوی استفاده از کودکان، تعریف شده است.

کیفین بیلز پژوهشگر و استاد مطالعات بردگی معاصر در یکی از پوهنتون های انگلند میگوید امیدوار است  که این فهرست که اولین گزارش سالانه برای نظارت بر بردگی در جهان است، آگاهی عامه را افزایش داده و حکومات را مجبور سازد تا اقدامات بیشتر را برای جلوگیری از آن روی دست گیرد.

برخی به این نظر اند که فقر فکتور کلیدی بردگی است، اما آقای بیلز این نظریه را رد کرده میگوید که فساد، عامل اصلی بردگی است. او ضمناً خواستار توقف گروهای سازمان یافته جنایتکار شد.

بردگی فقط در کشور فقیر و روبه انکشاف خلاصه نمیشود.

آقای بیلز افزود که تخمیناً ۴۴۰۰ نفر در بریتانیا در بردگی بسر میبرد و بیشتر قربانیان از افریقا، آسیا و اروپای شرقی اند.
آنها به فحشا، بردگی داخلی و یا کار در مقابل مزد اندک در بخش زراعت، ساختمانی، رستوران ها و آرایشگاه ها مجبور ساخته شده اند.

آقای بیلز افزود که امیدوارست این فهرست یک زنگ هشدار برای کشور های ثروتمند نیز باشد.

گزارش: بنیاد Walk Free
برگرادن: محمد هاشم حبیب زاده
******************************************************************************

نگرانی ملل متحد از وضعیت حقوق بشر در افغانستان

به روز شده:  13:13 گرينويچ - سه شنبه 17 سپتامبر 2013 - 26 شهریور 1392

خانم پیلی می‌گوید او از وخامت وضعیت حقوق بشر در افغانستان جدا نگران است
ناوی پیلای، رئیس بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد که به افغانستان سفر کرده، از بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
او امروز در یک نشست خبری در کابل گفت که در جریان بیش از یک دهه گذشته افغانستان شاهد پیشرفت های قابل توجهی در زمینه حقوق بشر بوده اما حالا وضعیت حقوق بشر در این کشور رو به وخامت است.
به گفته او، این نگرانی وجود دارد که با پایان برنامه انتقال مسئولیت‌های امنیتی و سیاسی از خارجی‌ها به افغان‌ها، دستاوردهای یک دهه گذشته از بین برود.
او افزود: "من از اینکه وضعیت حقوق بشر در افغانستان رو به وخامت است، جدا نگران هستم. فعالان مدنی افغانستان نیز نگران هستند که دستاوردهای دوازده سال گذشته با خطر رو به رو شود."

افزایش تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان از نگرانی‌های ملل متحد در افغانستان است
خانم پیلای به کاهش سهم اختصاصی زنان در شوراهای ولایتی به عنوان نمونه اشاره کرد.
در قانون جدید انتخابات افغانستان، کرسی‌های زنان در شوراهای ولایتی این کشور، از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است.
خانم پیلای همچنان می‌گوید که تلاش‌هایی به گونه پنهان در افغانستان جریان دارد تا حمایت از حقوق زنان را ضعیف سازد.
او می‌گوید که به همین دلیل قانون منع خشونت علیه زنان اجرا نمی‌شود.
سازمان دیده بان حقوق بشر نیز به تازگی از رئیس جمهوری افغانستان خواسته که برای اجرایی شدن این قانون، بیشتر بکوشد.
این قانون که در حال حاضر بر اساس فرمان تقنینی حامد کرزی اجرایی است. قرار بود در مجلس نمایندگان تصویب شود اما با مخالفت‌هایی از سوی افراد محافظه کار رو به رو شد و از اجندای مجلس بیرون کشیده شد.
رئیس بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد، نیز از رئیس جمهور کرزی به صورت جدی خواست که دستاوردهای یک دهه گذشته در بخش حقوق بشر نباید قربانی معاملات سیاسی در جریان انتخابات شود.
افزایش تلفات غیرنظامیان در شش ماه نخست سال جاری از نگرانی‌های دیگر خانم پیلای بود.
دفتر هیات نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، یوناما، در گزارش تازه خود که در ماه اسد/مرداد منتشر شد، اعلام کرد که در شش ماه اول سال جاری میلادی در افغانستان، ۱۳۱۹ غیرنظامی کشته و ۲۵۳۳ تن دیگر زخمی شده‎اند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته ۲۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

'عقبگرد برای کمیسیون حقوق بشر افغانستان'

خانم پیلای همچنان از اعضای تازه معرفی شده کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان انتقاد کرد.
رئیس جمهوری افغانستان در ماه جوزا/خرداد، هژده ماه پس از آنکه موعد کاری پنج تن از اعضای پیشین کمیسیون حقوق بشر تمام شد، پنج عضو جدید کمیسیون مستقل حقوق بشر را منصوب کرد.

اعضای کمیسیون مستقل حقوق بشر به طور رسمی به تاریخ پنجم سرطان/تیر معرفی شدند
نزدیکی افراد تازه معرفی شده در کمیسیون با ارگ ریاست جمهوری و نداشتن سابقه کاری در عرصه حقوق بشر از مهم ترین انتقادات شماری از نهادهای جامعه مدنی در گزینش افراد جدید در کمیسیون مستقل حقوق بشر بود.
همچنان یکی از اعضای جدید کمیسیون حقوق بشر افغانستان سابقه کار در حکومت طالبان را دارد.
ناوی پیلای با توجه به این مسایل گفت: "من نگرانم که انتصاب کمیسارهای جدید، کمیسیون حقوق بشر افغانستان را ضعیف سازد. بر اساس اصولنامه پاریس باید کسانی در این نهاد منصوب شوند که مسایل حقوق بشر را بدانند و دست‌کم در بخش حقوق بشر تا اندازه‌ای تجربه داشته باشند."
رئیس بخش حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت که گزینش پنج عضو تازه کمیسیون مستقل حقوق بشر سبب خواهد شد که این کمیسیون در ارزیابی ماه نوامبر 'کمیته بین المللی هماهنگی' مقام خود را از دست داده و به عنوان یک نهاد درجه دوم شناخته شود.
به گفته او این امر برای یک نهاد حقوق بشری، عقبگردی دردناک خواهد بود.

مادۀ بيست و دوم: قانون اساسی افغانستان:
هر نوع تبعيض و امتياز بين اتباع افغانستان ممنوع است.
اتباع افغانستان اعم از زن و مرد در برابر قانون داراي حقوق و وجايب مساوي مي باشند.

کنوانسیون امحای کلیه اشکال تبعیض علیه زنان یک معاهده بین‌المللی است که در ۱۸ دسامبر۱۹۷۹ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد و در ۳ سپتامبر ۱۹۸۱ به اجرا درآمد.
افغانستان در سال ۱۹۸۰ این کنوانسیون را امضا کرد. این کنوانسیون مهمترین معاهده ملل متحد در مورد تبعیض جنسیتی است و خواهان رفع هر نوع تبعیض علیه زنان است.
برای نظارت از تطبیق مواد این کنوانسیون، کمیته رفع تبعیض علیه زنان به وجود آمد.
با آنکه افغانستان سالها است عضو این کمیته است اما این نخستین باری است که به صورت رسمی به این کمیته در مورد سابقه خود در زمینه حقوق زنان گزارش می‌دهد.


ولی تعداد از افراد رادیکال خلاف تمام نورم های ملی و بین المللی علیه حقوق انسانی زنان رای مخالف را پیش کش میکنند..

نخستین گزارش دولت افغانستان به سازمان ملل در مورد وضعیت زنان
به روز شده:  16:38 گرينويچ - چهارشنبه 10 ژوئيه 2013 - 19 تیر 1392

این نخستین باری است افغانستان به صورت رسمی به کمیته رفع تبعیض علیه زنان گزارش می‌دهد
برای نخستین بار سازمان ملل متحد سابقه افغانستان در زمینه حقوق زنان را به صورت رسمی مورد بررسی قرار داد.
یک هیات از سوی دولت افغانستان گزارش خود را در مورد وضعیت حقوق زنان در افغانستان به کمیته رفع تبعیض علیه زنان در شهر ژنو سوئیس ارائه کرده‌ است.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و دیدبان حقوق بشر نیز دیدگاه‌های خود را در مورد وضعیت حقوق زنان در افغانستان به این کمیته تسلیم کرده‌اند.
پیش از آغاز ارائه گزارش هیات افغانستان که امروز چهارشنبه از ساعت ده صبح تا پنج بعد از ظهر به وقت ژنیو ادامه یافت، نهاد دیدبان حقوق بشر با نشر یک نامه خبری گفت که خشونت علیه زنان در افغانستان معمول است و بیشتر مرتکبین خشونت مجازات نمی‌شوند.
این نهاد گفته که حدود نیمی از دختران در افغانستان به مکتب نمی‌روند.
افغانستان یکی از ۱۸۷ کشوری است که کنوانسیون امحای کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را امضا کرده و موظف است تا به صورت منظم به ۲۳ کارشناس مستقل کمیته رفع تبعیض علیه زنان در مورد تطبیق مواد کنوانسیون گزارش بدهد.
قرار است نتیجه بررسی این کمیته از سابقه افغانستان در زمینه تطبیق این کنوانسیون در ۲۶ ژوئیه امسال در گزارش از سوی سازمان ملل متحد منتشر شود.

اختلاف بر سر قانون محو خشونت علیه زنان


در ماه می امسال مجلس نمایندگان افغانستان موفق نشد طرح قانون منع خشونت علیه زنان را تصویب کند.
در هیجدهم مه امسال مجلس نمایندگان افغانستان موفق نشد طرح قانون منع خشونت علیه زنان را تصویب کند.
دلیل تصویب نشدن این طرح، بروز اختلاف نظر میان نمایندگان در باره جزئیات آن بود. شماری از نمایندگان محافظه کار مجلس این قانون را مخالف احکام شریعت اسلام دانسته و از تصویب آن جلوگیری کردند.
طرح قانون منع خشونت علیه زنان در بیست و نهم سرطان/تیر سال ۱۳۸۸ به اساس فرمان‌های تقنینی حامد کرزی در چهار فصل و ۴۴ ماده، توشیح شد و از آن زمان تا کنون به اجرا گذاشته شده است.
اما آن دسته از نمایندگانی که خواهان تصویب این فرمان تقنینی در مجلس هستند، بر این باورند که اگر این طرح از تصویب مجلس نگذرد، رئیس جمهور بعدی ممکن است آن را تغییر دهد.
از زمانیکه این قانون در مجلس تصویب نشد، نهادهای مدافع حقوق زنان و جامعه مدنی افغانستان به صورت گسترده از این قانون ابراز حمایت کرده‌اند و شماری از افغان‌ها در چندین شهر جهان در حمایت از این قانون دست به راهپیمایی زدند.

کنوانسیون امحای کلیه اشکال تبعیض علیه زنان


در ماه‌های اخیر شماری از افغان‌ها در چندین شهر جهان در حمایت از قانون محو خشونت علیه زنان در افغانستان دست به راهپیمایی زدند
کنوانسیون امحای کلیه اشکال تبعیض علیه زنان یک معاهده بین‌المللی است که در ۱۸ دسامبر ۱۹۷۹ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحدتصویب شد و در ۳ سپتامبر ۱۹۸۱ به اجرا درآمد.
افغانستان در سال ۱۹۸۰ این کنوانسیون را امضا کرد. این کنوانسیون مهمترین معاهده ملل متحد در مورد تبعیض جنسیتی است و خواهان رفع هر نوع تبعیض علیه زنان است.
برای نظارت از تطبیق مواد این کنوانسیون، کمیته رفع تبعیض علیه زنان به وجود آمد.
با آنکه افغانستان سالها است عضو این کمیته است اما این نخستین باری است که به صورت رسمی به این کمیته در مورد سابقه خود در زمینه حقوق زنان گزارش می‌دهد.



_________________________________________________________________

امریکا در انتخابات افغانستان مداخلت کند یا نه؟



اندازه متن
 
در حالی که بیشتر از ده ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان باقی مانده است، کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده امریکا به روز سه شنبه، سه کارشناس را برای ارایه توضیحات و پیشنهادات در باره این انتخابات فرا خواند.

 اندریو ویلدر، رئیس بخش افغانستان و پاکستان در انستیتیوت صلح امریکا به سناتورهای امریکایی گفت که امریکا با درک اشتباه سال ۲۰۰۱، نباید در انتخابات سال آینده در افغانستان از نامزد مشخصی حمایت کند. به گفته آقای ویلدر، واشنگتن در اجلاس بٌن از حامد کرزی حمایت کرد اما اینکار عواقب خوبی در پی نداشت.

سارا چایز، پژوهشگر در بنیاد کارنیگی که تجربه سالها کار در افغانستان را دارد نظر مشابهی داشت. او گفت امریکا باید از روند انتخابات و رای دهندگان حمایت بورزد، نه از نامزدان.

چایز گفت "همانقدری که ما در حفظ امنیت انتخابات در برابر ترس و ارعاب ایجاد شده از جانب طالبان تلاش می کنیم در برابر ارعاب ایجاد شده از جانب حکومت در انتخابات هم، باید تلاش کنیم."

چایز، اما، هشدار داد که حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان با پول های بی حسابی که از سازمان اطلاعات آمریکا (سی آی ای) بدست می آورد در انتخابات آینده باز تقلب خواهد ورزید.

تماشاچی نمیتوان بود

مکس بووت، پژوهشگر موسسه سیاست خارجی به کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت که امریکا راه دیگری جز انتخاب برنده یا بازنده در افغانستان را ندارد.

به باور آقای بووت در حالی که پاکستان و ایران افراد و گروه های مورد نظر شان در افغانستان را حمایت می کنند، ایالات متحده نمی تواند یک تماشاچی بماند.

آقای بووت گفت "ما باید با جلو قراردادن یک نامزد که حامی و نگهبان منافع افغانستان باشد - نمی گویم که یک دست نشاندۀ امریکا باشد بلکه یک رهبری نیرومندی که محبت افغانستان را در قلب خود داشته باشد - مفکوره ها و برنامه های آی ایس آی، ایرانی ها و سایرین را در انتخاب رئیس جمهور آیندۀ افغانستان، معکوس سازیم."

در دوازه سال گذشته امریکا بزرگترین کمک کننده به افغانستان بوده است (بر اساس آمار مفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان، امریکا تنها برای بازسازی و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان بیشتر از ۵۴ میلیارد دالر هزینه کرده است). به باور آقای بووت امریکا ناگزیر است برای حفظ سرمایه گذاری هایش و همچنان برای مصوونیت منافع امنیت ملی اش، در روند انتخابات افغانستان نقش فعال داشته باشد.

اگر چه پژوهشگران امریکایی در مورد نقش واشنگتن در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان هم نظر نیستند، اما روی یک نکته توافق دارند و آن اینکه انتخابات سال آینده افغانستان باید در صدر اولویت های امریکا در افغانستان قرار بگیرد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

وضعیت افغانستان در گزارش

 سالانه عفو بین الملل

به روز شده:  13:02 گرينويچ - پنج شنبه 23 مه 2013 - 02 خرداد 1392

عفو بین الملل
گزارش عفو بین الملل به حوادث سال ۲۰۱۲ افغانستان پرداخته است
عفو بین الملل در گزارش جدید خود اعلام کرده که بیش از دوهزار و هفتصد غیرنظامی در خشونتهای افغانستان در جریان سال ۲۰۱۲ کشته و چهارهزار و هشتصد نفر دیگر زخمی شده اند.

گزارش نوشته که لایحه رهبری طالبان در سال ۲۰۱۰ که از جنگجویان این گروه خواسته بود غیرنظامیان را هدف قرار ندهند، بی نتیجه مانده است و بیشتر غیرنظامیان قربانی حملات آنها می شوند.عفو بین الملل می گوید که مسول ۸ درصد این کشتار نیروهای بین المللی‌ به رهبری ناتو و نیروهای طرف‌دار دولت افغان بوده و متباقی در اثر حملات شورشیان کشته شده اند.
این سازمان همچنین گزارش کرده که در زندانهای افغانستان هنوز زندانیان مورد بدرفتاری و شکنجه قرار می گیرند. اما افزوده که دولت افغانستان برای جلوگیری از این وضعیت تلاشهایی را انجام داده است.
عفو بین الملل در بخش دیگری از این گزارش به وضعیت زنان در افغانستان پرداخته و گفته که خشونت در برابر زنان در نهادهای رسمی افغانستان و همچنین در سطح جامعه به صورت گسترده دیده می‌شود.
این گزارش همچنین گفته که دولت افغانستان در سال ۲۰۱۲ تلاش کرده کنترل بیشتری بر کارهای رسانه‌ای و روزنامه نگاران اعمال کند. این گزارش گفته که شماری از روزنامه نگاران از سوی مقامات رسمی و همچنین گروه های مسلح غیرمسئول تهدید شده اند.
عفو بین الملل تاکید کرده که ادامه خشونتها در افغانستان باعث شده بیش از ۴۵۹ هزار نفر در داخل افغانستان از خانه‌های خود بیجا شوند. این گزارش افزوده که این بیجاشدگان داخلی در وضعیت نامناسبی بسر می برند و دسترسی آنها به آب، خدمات بهداشتی و آموزش و پرورش محدود بوده است.
عفو بین الملل در ادامه گزارش خود نسبت به کاهش توجه جامعه جهانی به افغانستان هشدار داده است. این گزارش به نقل از سازمان ملل متحد نوشته که کمکهای انسان دوستانه به افغانستان، از سال ۲۰۱۱ تا حالا حدود پنجاه درصد کاهش یافته است.
این آمار در حالی منتشر می شود که افغانستان در مرحله حساسی قرار دارد. قرار است نظامیان بین المللی تا یک سال دیگر به ماموریت خود در افغانستان رسما پایان دهند.
ناظران نگران هستند که کاهش توجه جامعه جهانی به افغانستان و کمتر شدن کمک ها به این کشور، تاثیرات بدی بر توسعه در افغانستان داشته باشد.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

آنگلا مرکل 'قدرتمندترین' زن جهان شد

به روز شده:  16:36 گرينويچ - چهارشنبه 22 مه 2013 - 01 خرداد 1392
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان
این سومین سال متوالی است که خانم مرکل از سوی مجله فوربس به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب می‌شود
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از سوی مجله فوربس به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب شده است.
این، سومین سال متوالی است که خانم مرکل از سوی این مجله به عنوان قدرتمندترین زن جهان انتخاب می‌شود.ملکه الیزابت دوم و جی کی رولینگ نیز تنها بریتانیایی‌هایی هستند که در این فهرست به ترتیب در رده‌های چهلم و نود و سوم حضور دارند.

در فهرست صد نفره مجله فوربس، سیاستمداران، میلیاردرها، بازرگانان و چهره‌های شاخص دنیای هنر و سرگرمی حضور دارند.
دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل نیز در رده دوم این فهرست قرار گرفته است.
ملیندا گیتس، همسر بیل گیتس، میلیاردر و خیر معروف نیز در جایگاه سوم حضور دارد.
پارک گوئن های، رئیس جمهوری جدید کره جنوبی نیز برای اولین بار وارد این فهرست شده است.
آنگلا مرکل نخستین زنی است که مقام صدراعظمی را در تاریخ آلمان برعهده گرفته و از سال ۲۰۰۵ به این سو این سمت را در اختیار دارد.
خانم مرکل در سال ۱۹۵۴ در هامبورگ، آلمان غربی، متولد شد و پس از تولد او، پدرش که کشیش بود، به آلمان شرقی سابق مهاجرت کرد و سرپرستی یک کلیسا را برعهده گرفت. در آن زمان، آلمان شرقی تحت نظام کمونیستی اداره می شد.
آنگلا مرکل در دوره نوجوانی عضو سازمان جوانان کمونیست آلمان شرقی شد و بعدها به دانشگاه لایپزیگ راه یافت و در رشته فیزیک تحصیل کرد.

--------------------------------------------------------------------------------------------


مبارزه برای وحدت ملی ونظام مبتنی بر قانون ودموکراسی    

   
بیوگرافی مختصرمحترم محمد عیسی اسحق زایی                            
 ریس حزب دموکراتهای ملی افغانستان:                           

محمد عیسی اسحق زایی ولد محمد عثمان اسحق زایی که در یک خانواده روشنفکر افغان در سال 1338 در شهر کابل متولد گردیده است. تحصیلات بکلوریا را در لیسه حبیبه و محمود طرزی کابل به پایان رسانیده و تحصیلات عالی خویش را در رشته حقوق و علوم سیاسی در پوهنتون کابل ادامه داده و در مقامات دولتی در بخش های حقوقی ، امنیتی و سیاسی ایفای وظیفه نموده است. محمدعیسی اسحق زایی بیشتر از بیست سال عضو عفو بین المللی بوده وبرای دفاع از حقوق بشر رزمیده است .و در بسیج  نخبه کان وروشنفگران ملی افغانستان در کشور های اروپا ،امریکا، استرالیا، کانادا و سایر کشور های جهان و داخل کشورفعال بوده و بخاطر تامین منافع ملی و دموکراسی  علیه گروه های چپ افراطی و راست رادیکال مذهبی  ،دیکتاتوری و ناقضین حقوق بشر رزمیده  ودرطی بیشتر از سی سال مبارزه دراعتراضات علیه جنگ ،دیکتاتوری وناقضین منافع ملی وحقوق بشر نقش فعال داشته است. 
محمد عیسی اسحق زایی در ایجاد جبهه  صلح و جبهه وحدت ملی برای دموکراسی ، حرکت ملی نخبه گان و روشنفکران افغانستان وایجاد حزب دموکراتهای آزادیخواه( لیبرال دموکرات)  افغانستان برای اولین بار در تاریخ کشور ما نقش اساسی را ایفا نموده است. در کنفرانس های ملی و بین المللی به خاطردفاع از صلح و حمایت از حقوق طبیعی و انسانی مردم افغانستان اشتراک نموده و ملاقات های در عرصه بین المللی  با مقامات سیاسی از جمله با  پارلمان  ایطالیا، بلژیک ، انگلستان ، اعضای کانگرس امریکا و ریس پارلمان اروپا نیز داشته است . پیوسته تلاش نموده تا حرکت نخبه کان و روشنفکران افغانستان را در تامین منافع ملی و ایجاد حکومتی مبتنی بر قانون و دموکراسی در افغانستان کمک نمایید و  بطور پیگیر برای این اهداف مبارزه مینمایید.                                                                             
   





Dear my collaboration

Your Excellency  and your accompanying delegation. May I take this opportunity and welcome you to our meeting of the liberal democratic party of Afghanistan. On behalf of my colleagues, let me thank you very much for your participation. The agenda of our meeting is: Defence of democracy and human rights in Afghanistan and all over the world

درین کنفرانس محمد عیسی اسحق زایی ریس حزب دموکراتهای ملی افغانستان و آقای فان کمپین هوت عضو پارلمان بلژیک  ، آقای نادر زاهدی معاون دبیر کل حزب مشروطه ایران و آقای پاول دویت نماینده حزب لیبرال دموکرات اروپا در بلژیک  و  ده ها تن ازفعالین سیاسی  احزاب اروپایی، حزب دموکراتهای  ملی افغانستان و حزب مشروطه ایران شخصیت های مستقل ملی ، سیاسی و اکادمیک نیز حضور داشتند.و جهت ضرورت اتحاد نیروهای دموکرات علیه بنیاد گرایی ، تروریزم و نظامهای ایدیالوژیک سخنرانی کردند. آقای کمپین هوت بحیث نماینده اروپایی  به اعضای کنفرانس  تذکر دادند که وظیفه ما  بحیث مدافعین دموکراسی این است تا از نیروهای مدافع آزادی و حقوق بشر در منطقه و جهان حمایت کنیم.و نگذاریم صلح و آرامش در کشورهای مان به مخاطره مواجه گردد. و حقوق بشر بوسیله نظامهای دیکتاتوری خدشه دار شود.
                     ************************************************


 ملاقات محمد عیسی( اسحاق زایی ) ریس حزب دموکراتهای ملی افغانستان با ریس پارلمان اروپا
  12.7.2001  )FROTIER POST(NNIازگزارش روز جمعه(  : با توجه به  اخبار بی بی سی

محمد عیسی اسحاق زایی ریس حزب دموکراتهای ملی افغانستان با خانم نیکولای پانتینگ ریس پارلمان اروپا در بلژیک مرکز پارلمان اروپا ملاقات نمودند.
دراین ملاقات از ریس پارلمان اروپا تقاضا بعمل آمده تا در حل سیاسی و صلح آمیز مسله افغانستان  احزاب دموکرات، نخبه گان و روشنفکران ملی افغانستان را کمک نمایند . تا افغانستان و منطقه  از شر جنگ، دیکتاتوری و تروریزم نجات یابد.

 هکذا  محمد عیسی اسحاق زایی در مصاحبه با رادیو بی بی سی از همه احزاب و سازمانهای  ملی ودموکرات،  نخبه گان و روشنفکران ملی دعوت بعمل آورده تا بخاطر نجات افغانستان از جنگ و رادیکالیزم  برای تامین صلح،  
منافع ملی و نظام مبتنی بر قانون و دموکراسی متحد شوند .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

منع خشونت با زنان

دفاع از حقوق وآزادی های زنان بحیث یک بخش بزرگ جامعه و تامین سهم زنان در امور سیاسی، اجتماعی ،اقتصادی وفرهنگی کشور و فراهم کردن زمینه های که باید زنان از برابری کامل حقوق سیاسی،اجتماعی،قانونی و انسانی بر خوردار باشند یکی از وظایف مهم برنامه حزب دموکراتهای ملی افغانستان میباشد.


به روز شده:  08:12 گرينويچ - سه شنبه 21 مه 2013 - 31 اردیبهشت 1392


آقای کوبیش خواستار احترام کامل حکومت و پارلمان به حقوق اساسی زنان و دختران شده است
فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان - یوناما - خواستار اجرای کامل قانون منع خشونت با زنان شده است.
در حالیکه برخی نمایندگان مجلس افغانستان بخش هایی از این قانون را "مغایر شریعت" توصیف کرده‌ اند، یان کوبیش از مقام‌های افغان خواسته است در اجرای تعهدات بین المللی این کشور، برای اجرای کامل این قانون تلاش کنند.
براساس اطلاعیه دفتر آقای کوبیش، او گفته است: "پیشرفت در زمینه اجرای قانون منع خشونت با زنان به حمایت از زنان در زندگی روزمره و فعالیت‌های آسیب‌پذیر آنان کمک می‎کند."
نماینده سازمان ملل افزوده است: "از حکومت و پارلمان می‎خواهم که با حصول اطمینان از این که قانون منع خشونت علیه زنان به صورت کامل اجرا و رعایت می‎شود، به حقوق اساسی زنان و دختران احترام کامل بگذارند و از آنها دفاع کنند."

آمار خشونت با زنان در سال ۱۳۹۱


مجموع خشونت‌ها: ۶۸۲۴ مورد
موارد عمده خشونت با زنان:
  • قتل: ۱۲۷
  • خودسوزی: ۱۸
  • خودکشی: ۱۶
  • تجاوز جنسی: ۷۴
  • ضرب و شتم: ۷۳۶
  • خشونت‌های خانوادگی: ۹۷۰
  • ازدواج پیش از وقت: ۲۷
منبع: وزارت امور زنان
این قانون در سال ۱۳۸۸ با فرمان تقنینی حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به اجرا گذاشته شد، اما براساس قانون، پارلمان هم باید آن را تصویب کند.

اخیرا مذاکرات نمایندگان در مجلس نمایندگان بر سر این قانون کلیک

خبرساز شد. زیرا که برخی از اعضای مجلس چند ماده آن را مغایر اصول اسلامی دانستند و بررسی این طرح را از دستور کار جلسه عمومی مجلس خارج کردند.
سن ازدواج دختران، چندهمسری، اجازه والدین در امر ازدواج، مجازات تجاوز جنسی، فعالیت خانه‎های امن و خشونت فیزیکی با زنان، از موضوعهای مورد اختلاف هستند.
نمایندگان مخالف تصویب این طرح، معتقدند که این موارد و از جمله قید گذاشتن بر مساله چندهمسری، بالا بردن سن ادواج دختران، کاهش نقش والدین در ازدواج فرزندان و فعالیت خانه‎های امن، خلاف شریعت است.
نمایندگان و نهادهای موافق با طرح قانون منع خشونت با زنان بر این باور هستند که این طرح در زمان امضای آن از سوی حامد کرزی به قدر کافی مورد بحث قرار گرفته و انطباق آن با قوانین شرعی محرز شده است.
با این حال، تا زمان مشخص شدن سرنوشت طرح قانون منع خشونت با زنان در مجلس، این قانون بر اساس فرمان رئیس جمهوری قابل اجرا خواهد بود.

به دنبال جنجالی که در مجلس بر سر این مصوبه روی داد، شماری از نهادهای مدنی هم نسبت به تغییر طرح قانون منع خشونت
مسئولان شبکه نهادهای مدنی، که دهها نهاد مدنی عضو آن هستند، روز یکشنبه گذشته در یک کنفرانس خبری گفتند که اگر این طرح به همان صورت اولیه آن تصویب نشود، دستاوردهای ده‎ساله افغانستان در راستای منع خشونت با زنان با چالش مواجه خواهد شد.
خشونت با زنان از مسایل مهم و مورد توجه نهادهای مدنی، حقوق بشری و فعالان حقوق زن در افغانستان بوده و وزارت امور زنان هم توجه ویژه‎ای به این مسئله دارد.
با وجود این، هنوز خشونت با زنان در جامعه سنتی افغانستان به عنوان یک مشکل عمده اجتماعی وجود دارد و تا ریشه کن کردن آن فاصله زیادی در پیش است زیرا به باور بسیاری، این گونه خشونت‎ها در فرهنگ مردسالار جامعه ریشه دارد.

-----------------------------------------------------------

اتحادیه اروپایی: کمک می کنیم، فساد را کاهش دهید


بیست و یک نماینده اتحادیه اروپا بشمول رئیس این اتحادیه در افغانستان، سفیر ناروی و سفیر تركیه به روز یکشنبه به ولایت هرات رفتند و از ادامه کمک های کشورهای اروپایی به افغانستان اطمینان دادند.

ویگادس اوشتكس، رئیس و نماینده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت اتحادیه اروپایی سعی دارد تا در هفت سال آینده روی همكاریهای استراتژیك برای دهه تحول همکاریها با افغانستان را گسترش دهد.

آقای اوشتکس گفت "در حالی که ما و شما بسوی سال ۲۰۱۴ میلادی گام برمیداریم این نكته را باید خاطر نشان كنم كه جامعه جهانی هم در كنار شما خواهد بود و شما را حمایت خواهد كرد كه حمایت های ما همچنان حقوق بشر را نیز شامل میشود."

نماینده اتحادیه اروپایی گفت افغان، بویژه مقام ها، هم باید مسوولیت شان در راستای کاهش فساد اداری و بهبود دولتداری را انجام بدهند.

او گفت "ما در كنفرانس توكیو وعده سپردیم تا ۱۶ میلیارد یورو را در سه سال آینده به افغانستان كمك كنیم اما در مقابل از مقام های دولتی افغان خواست هایی از قبیل برگزاری یك انتخابات شفاف، مبارزه با فساد اداری، دفاع از حقوق زنان، تقویت سیستم های عدلی و قضایی، نهادینه نمودن دموكراسی و بستر سازی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در افغانستان داریم."
--------------------------------------------------------------------------

کاهش آزادی های مذهبی در جهان



"Reduce religious freedom in the world."
"کاهش آزادی های مذهبی در جهان"

گزارش سالانه آزادی های مذهبی که حوادث سال 2011 میلادی را بررسی می کند اولین گزارش وزارت خارجه آمریکا در این زمینه است که بعد از بهار عربی منتشر می شود.
خانم کلینتون در این سخنرانی محمد مرسی رییس جمهوری تازه مصر را تحسین کرد و گفت آقای مرسی علنی وغیرعلنی می گوید رییس جمهوری برای همه مصریان خواهد بود.
خانم کلینتون گفت آمریکا آماده است با رهبرانی که مردم انتخاب می کنند همکاری کند اما اساس این همکاری براساس تعهد این رهبران به اصول دموکراتیک خواهد بود.
در گزارش سالانه وزارت خارجه اگرچه به تلاش های رهبران دوران گذار مصر برای افزایش تکثرگرایی اشاره شده از افزایش خشونت و تنش های فرقه ای ابراز نگرانی شده است.
در این گزارش به ویژه از کوتاهی دولت مصر در مقابله با "افزایش خشونت علیه مسیحیان قبطی" انتقاد شده و نیز دست داشتن دولت در حملات خشونت آمیز محکوم شده است.
این درحالی است که لیبی در این گزارش شرایط بهتری دارد و تلاش های دولت انتقالی آن برای لغو قوانین تبعیض آمیز مذهبی دوران معمر قذافی رهبر سابق این کشور به رسمیت شناخته شده است.

نقض سازمان یافته آزادی های مذهبی

در گزارش وزارت خارجه آمریکا آمده ایران، چین، عربستان سعودی، کره شمالی و اریتره به صورت سازمان دهی شده و سیستماتیک آزادی های مذهبی را نقض می کنند و اضافه شده که این کشور ها در کنار سودان، برمه و ازبکستان "شرایط نگران کننده " دارند.
وزارت خارجه آمریکا در عین حال نسبت به گسترش قوانین مربوط به توهین به مقدسات مذهبی در پاکستان، عربستان سعودی و اندونزی ابراز نگرانی کرده است.
وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود این گزارش را هشداری به کشورهای ناقض آزادی های مذهبی دانست و تاکید کرد این کشورها باید بدانند که "جهان شاهد اقدامات آنهاست".
در این گزارش در عین حال از گرایش های "ضد دیگری" در برخی کشورهای اروپایی انتقاده شده است.
براین اساس در برخی کشورهای اروپایی که شاهد تغییر ترکیب های جمعیتی هستند بیگانه هراسی، اسلام ستیزی و یهود ستیزی در حال افزایش است.
دولت آمریکا در عین حال از افزایش کشورهای اروپایی که مانند بلژیک و فرانسه حق پوشش مذهبی را نقض می کنند ابراز نگرانی کرده است.
این قوانین به طور خاص به کار بردن پوشیه یا برقع برای زنان مسلمان را ممنوع کرده اند.
در بخشی دیگر از این گزارش به تاثیر درگیری ها بر نقض آزادی های مذهبی اشاره شده است.
در این بخش آمده برخی دولت ها در مقابله با گروه هایی که "افراطیان خشونت طلب" می خوانند به شکلی عمل کرده اند که آزادی های مذهبی را نقض می کند و به عدم مدارای اجتماعی منجر می شود.
کشورهایی چون بحرین، روسیه، عراق، و نیجریه در این دسته قرار گرفته اند.
مقامات این کشور ها متهم شده اند که بین اعمال تروریستی یا جنایتکارانه و اعتراضات مسالمت آمیز مذهبی تفاوتی قائل نشده اند.

ایران، حلقه ای که تنگ تر می شود

یوسف ندرخانی که حدود سه سال پیش دستگیر شده یک کشیش پروتستان ایرانی است که در نوزده سالگی آیینش را از اسلام به مسیحیت تغییر داده است.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا گفته کشورش آماده است با رهبران منتخب مردم همکاری کند اما اساس این همکاری تعهد این رهبران به اصول دموکراتیک است.
گزارش وزارت خارجه آمریکا شرایط ایران را در زمینه آزادی های مذهبی رو به وخامت می بیند.
براین اساس دولت ایران متهم شده همچنان از زندان، ارعاب، آزار و تبعیش بر اساس باورهای مذهبی استفاده می کند و حبس و حکم اعدام برای کشیش یوسف ندرخانی و ادامه حبس هفت رهبر بهایی در ایران به عنوان مثال های نقض آزادی های مذهبی مطرح شده است.
یوسف ندرخانی یک کشیش پروتستان ایرانی است که بر اساس گزارش ها در نوزده سالگی کیش خود را از اسلام به مسیحیت تغییر داده است.
وی به هنگام دستگیری رهبری یک گروه از مسیحیان در شهر رشت را برعهده داشت.
آقای ندرخانی اکتبر ۲۰۰۹ بازداشت شد و براساس قوانین شریعت اسلامی به اتهام ارتداد به اعدام محکوم شد.
این قانون اجازه می دهد در صورت ندامت محکوم، حکم لغو شود اما آقای ندرخانی حاضر به انکار دیانت مسیحی خود نشده است.
وزارت خارجه آمریکا می گوید دولت ایران برای تمام گروه های مذهبی غیر شیعه در کشور شرایطی تهدید آمیز ایجاد کرده ولی تاکید می کند حتی شیعیانی که نگاه رسمی دولت به مذهب را نمی پذیرند با ارعاب و آزار روبرو هستند.

افغانستان، نقض تعهدات بین المللی

در گزارش وزارت خارجه آمریکااز دولت افغانستان بابت کوتاهی در دفاع از گروه های اقلیت مدهبی و حمایت از آزادی های محدود افراد انتقاده شده است.
در این گزارش آمده باوجود تضمین آزادی مذهب در قانون اساسی افغانستان، بند دیگری تاکید می کند هیچ قانونی که در تضاد با اسلام باشد در این کشور تصویب نمی شود.
از نمونه های نقض آزادی های مذهبی در افغانستان به تفسیر آزادانه دادگاه ها از شریعت در مواردی مثل ارتداد یا توهین به مقدسات اشاره شده و آمده این تفسیرها در مواردی تعهدات بین المللی افغانستان به قطعنامه جهانی حقوق بشر و پیمان نامه حقوق سیاسی و مدنی نقض می کند.